שלום

Duppy Conqueror

New member
שמע

ההגדרות האלה ממש לא לעניין... תחשוב על כמות היצירות שצ'יק קוריאה כתב, כמות הקטעים שהוא ניגן, כמות הדברים שהוא עשה להגיד "פיוז'ניסט" זה ממש מגביל את כמות הדברים המטורפים הג'אזיים לחלוטין שלו, שאני לא כזה בקיא אבל שמע לא חסרים בכלל דיסקים של ג'אז שלו. היופי בסטיב גאד זה הוורסטיליות שלו הרי, זה מה שעושה אותו לא נורמלי- זה שיש לו הקלטות עם פול סימון, יש לו הקלטות עם מדונה, יש לו הקלטות עם צ'יק קוריאה- הבנאדם פשוט יודע להתאים את עצמו לכל סיטואציה מקצועית שהוא נמצא בה. ואגב "פיוז'ניסט", אני לא יודע אם אתה יודע אבל באיזשהו שלב טוני וויליאמס הוציא את לייף טיים שלו, ואת אמרג'נסי, דיסקים שיותר שהם ההתחלה והבסיס לפיוז'ן, שזה מה שהוא ומיילס התחילו ליצור בזמנו. ככה ש"מובהק" ונגן טוב זה דברים שלא תמיד הולכים ביחד, תחשוב על זה..

Cornihulio

New member
אחי..

וויני קוליוטה אולי פחות, אבל סטיב גאד בפירוש נחשב לאחד ממתופפי הג'אז הטובים. הוא אמנם מנגן הרבה דברים שונים ומגוונים, אבל אי אפשר להתעלם מהצד הג'אזי שלו. ונגיד ומתעלמים מצ'יק (ואני לא מבין למה זה לא העניין), הוא הופיע והקליט עם עוד הרבה מאוד להקות ג'אז! הוא גם מגדיר את עצמו ככזה. ודייב ווקל... הוא אמנם פיוז'ניסט, ומתמקד בג'אז לטיני, אבל באמת! אתה לא יכול להגיד על ווקל שהוא מנגן איזשהו סגנון בצורה יותר מובהקת מג'אז! ולמען האמת גם לוויני היו את הקטעים שלו בנושא.

FunkyDonkey

New member
תשמע.

אני ממש לא בא להגיד לך עכשיו שמייפל הוא עץ לא טוב! הוא עץ מדהים! יש לו סאונד מעולה, והוא יכול לתת צליליםד נמוכים בצורה שהבירץ' בחיים לא ייתן. בהופעות רוק גדולות הוא בכלל מועדף על המון. והוכחה לזה זה ש-DW מייצרים כמעט ורק איתו. אבל רק מבחינת הקלטה, הבירץ' מועדף בד"כ, רק בגלל האטימות שלו והיובש של הצליל. במייפל הצליל המשכי ורטוב יותר, ועלול ליצור פידבקים, לעומת הבירץ' שהחלטי וחד נורא.

FunkyDonkey

New member
הם מגעילים!

אבל לא באמת קונים מערכת בירץ' קומפלט עם סנר. כשאתה מרשה לעצמך לקנות מערכת מקצועית של בירץ', כדאי שיהיה לך כבר סנר מסדרה מוצלחת. בכל מקרה סנרים שבאים במערכות הם פחות טובים מסנרים עצמאיים. אני חושב שאידאלי להקלטות זה מערכת בירץ' עם סנר ברונז או בלק-ביוטי של לודוויג.

dudester

New member
מה הקשר לפידבקים בהקלטות?

אתה מדבר על אוברטונים או מה? כי אין פה עניין של פידבקים בכלל. ושוב - אם אני רוצה סאונד רטוב בהקלטה אני אעדיף מייפל והד טבעי על איזה ריוורב שישתלו אח"כ על הקלטה יבשה. שוב, זה עניין של טעם. כמו כל דבר כמעט במוזיקה, יש סטנדרט ויש טעם. יכול להיות שמערכות בירץ' הם סטנדרט מסוים להקלטות לפי מה שאתם אומרים, מה שמוזר לי לשמוע אבל אני יכול לקבל את זה.

FunkyDonkey

New member
יש קשר..

אם יש יותר מדי הד מהתוף, הוא יכול להגיע למיקרופונים האחרים (אלא אם זו הקלטת ערוצים), והוא יוצר רעש נוראי הקלטה. בלי שום קשר לאוברטונים, שגם לאמוסיפים להקלטה. אבל חוץ מזה, זה באמת עניין של טעם, ובאמת חבל להתווכח. פשוט ידוע שהבירץ' מועדף על יותר מתופפים בהקלטות לעומת המייפל.

drums123

New member
שמע אם אתה כבר מדבר על העדפת עצים בהקלטות

טבעי שתדבר גם על הקלטת ערוצים כאשר אך ורק מיקרופוני התופים פתוחים...?

dudester

New member
זה לא פידבק...

ואוברטונים - תתפלא - ‏כן|מוסיפים להקלטה. פשוט צריך לדעת להשתלט עליהם נכון. אם תרצה אני יותר ממוכן לשלוח לך דוגמאות להקלטות תופים מדהימות עם אוברטונים. ולא מעט. בקיצור - חזרה לנק' ההתחלה - על טעם וריח אין מה להתווכח.

FunkyDonkey

New member
נכון, חבל שנתווכח..

איך שאתה רוצה אחי... אם אתה מעדיף מייפל אז נגן על מייפל בלי פשרות. אני אישית פשוט שמעתי הרבה שבירץ' הוא עץ עדיף. אבל כל אחד עם ההעדפות שלו.

cheshire catz

New member
אבל..

אני בכלל לא אוהב לא את הטעם של הבירץ' ולא של המייפל. סתם, לא יודע מה יש לי מהבדיחות המפגרות האלה לפנות בוקר. מישהו יודע מאיזה עץ עשויה ludwig accent combo? לא מצאתי באתר..

WinterZ

New member
הבחור צודק,

לא סתם לרוב נקראים דגמי הבירץ' "Studio" (בעיקר ב-pearl), זאת עובדה ידועה שהבירץ' הוא עץ קליל לכיוון והקלטה.

GhostDrummer

New member
../images/Emo45.gif גם אני לא חושב שיש כזה סטנדרט

שבירץ' יותר אידיאלי להקלטות ואני בכלל לא מאמין שמקליטים הרבה יותר עם בירץ' וגם לא מאמין לכל הסטטיסטיקות ההזויות שפ'אנקי דונקי הציג פה. אבל מה שכן, באמת הבירץ' קלה בטירוף לכיוון. סה"כ הלבשתי עורות אמפרור שקופים על מערכת בירץ' (פרמייר ג'ניסטה) ורק חיזקתי קצת את הלאגים וזהו! היה מכוון לגמרי. אחרי זה כבר התעסקתי עם פיין טיונינג אבל זה לא יאומן עד כמה זה היה קל. עם המערכת צפצפה שלי ירקתי דם עד שמצאתי את הכיוון בשבילה. וגם הכיוון הזה כבר נהרס לי.

drums123

New member
אם כבר אז עוד שאלה בנושא עצים:

העץ היחיד שממנו מייצרים תופים והוא כהה הוא אלון? ממה שאני יודע יש: צפצפה מהגוני בירץ' מייפל בובינגה אלון

tb 181

New member
אלון ממש לא חייב להיות כהה..

בטח שלא ליד מהגוני ובובינגה..

dw drum

New member
יש גם את עץ הbeec והוק..

שבד"כ מוכרים במערכות של ימאהה..

למעלה