שלום

AAA1981

New member
שלום

שלום לכם אני חדש, ואתמול סוף סוף הבאתי לבית כלב , כלב זאב בן חצי שנה זכר, אשמח לטיפים וכל דבר שיעזור, הכלב מתגורר בחצר. תודה

AAA1981

New member
ובעיה שיש לי....

כל פעם שאני יוצא מהבית הכלב מתחיל לבכות ולנבוח . מה עושים במצב כזה?

שלום../images/Emo20.gif

הכלב שלך הוא גור, וכדי לחנך אותו רצוי שהוא יהיה בבית. גור בחצר = מתכון להרס, נביחות. הוא יהיה משועמם ולא יוציא אנרגיה ומהר מאד יהרוס דברים וינבח / יבכה כל היום. הכנס אותו הביתה, תתחיל לטייל איתו 4 טיולים ביום, בערב טיול ארוך להוציא אנרגיה. כל טיול מינימום רבע שעה. תקנה לו אוכל איכותי לכלבים מגזע גדול. לא בונזו/ דוגלי / בית יצחק / ד"ר פט. יש בשאלות הנפוצות קטגורית הכנה לקראת הכלב החדש. שיהיה בהצלחה ואנחנו פה לעזור

גם אני בעד הכנסתו הביתה. ומצרף לך כמה כללים

שבעה כללים פשוטים לטיפול בכלב מאמצים יקרים! להלן כללים מהותיים שיעזרו לכם לשמור על חיי כלבכם ולשפר את איכות חייו וחייכם. מומלץ מאוד לקרוא, להפנים ולשמור דף זה, המיועד גם לבעלי ניסיון בגידול כלבים. 1) השמש והכלב- זכרו! חשיפה של עשר דקות לשמש ביום חם עלולה לסכן את חיי כלבכם!!! אין בכך שום הגזמה. הדבר מבוסס על עובדות בדוקות אז פעלו כך: o בימים חמים,אין להוציא כלב לטיולים, או לעשות איתו כל פעילות גופנית בשמש או במקום חם. o בימים חמים, חל איסור על שהות הכלב למעלה מעשר דקות בחום השמש . o אין להשאיר כלב במכונית סגרה לשום פרק זמן. o יש לזכור! כי גם שמוציאים הכלב בערבו של יום חם. לחכות עד שהמדרכות והקרקע יתקררו. אחרת הם יפלטו חום שיסכן את הכלב, הן עקב גחונו הנמוך, והן עקב מנגנון הקירור העצמי הלקוי שלו. כמו כן יגרמו לו כוויות בכפות רגליו. o יש לדאוג כי לכלב יהיה תמיד צל ומים זמינים ונקיים, היכן שלא ישהה. במקרה והכלב לוקה במכת חום- סימנים: הלחתה* מרובה, מתנשם בכבדות, עור גופו ובמיוחד אוזניו חמות מכרגיל, מתנהג באפאטיות, ו/או מחפש פינה להתבודד-יש לטבול/לשטוף אותו במים ולקרר את סביבתו עד להטבה. רצוי במקביל או לאחר מכן להתייעץ עם וטרינר. *(הלחתה- שרבוב לשון הכלב המיועדת לקררו. מדובר במנגון לא יעיל לעומת מנגנון ההזעה של האדם). 2) מזונות מסוכנים לכלבים: א)עצמות עוף, עצמות דגים, כבש. בעצם כל עצם שאינה של פרה אסורה! האיסור כולל גם בשר העלול להכיל עצמות אלה, חלקי עצמות או גידים. כן אסורים מעיים וקרעי מעיים. ב) שוקולד- מצוי בו כימיקל המשפיע על מערכת העצבים המרכזית של הכלב ועלול לגרום למוות. ג) בשר וביצים לא מבושלים. ד) ענבים וצימוקים. ה) בצל חי או מבושל או כל תבשיל המכיל אותו- הבצל גורם אנמיה לכלבים וחתולים. כן רצוי לא להאכיל במזונות מתובלים או מתוקים. הכלב אינו דוחה מאכלים חמים העשויים לגרום לו לכוויות, לכן אין להגיש לו או להשאיר בטווח השגתו מאכלים כאלה. 3) הרכב ואופן התזונה: הרכב-בעקרון אנו ממליצים על מזון יבש. ניתן לתת בנוסף אוכל ביתי שלא יעלה על 20% מסך התזונה הכוללת. לצערנו, קורה והיצרן מוריד מזון מהמדפים עקב תקלה ביצורו. יש להיות ערניים לכך ולנהוג לפי הוראות היצרן. ישנם מקרים בהם השמועות על מזון פגום, מקדימות את הורדתו מהמדף. בנסיבות אילו יש להתייעץ ולברר עם הוטרינר שלכם! טיפ: מזון מובחר הינו יקר מרגיל, אך עקב איכותו הגבוהה הכלב זקוק לכמות פחותה ממנו. כך שפער המחירים מצטמצם ואף משתווה. אופן התזונה:הכלב חייב להיות במנוחה של שעה ויותר בין סיום ארוחתו, לבין כל פעילות גופנית! כולל הוצאתו לטיול!! פעילות גופנית לפני מועד זה עלולה לגרום להיפוך קיבת הכלב. דבר מסוכן ביותר!!! בהקשר זה, אין להשאיר אוכל זמין לכלב, אלא רק בשעת הארוחה. יש לתת לכלב שתי ארוחות ביום כדי שלא יאכל בבת אחת ובלהיטות מזון רב העלול לגרום לתופעה. סימנים קלאסיים להיפוך קיבה: ניסיונות הקאה שלא מצליחים והתנפחות הבטן. במקרה כזה יש לרוץ לווטרינר ללא שום דיחוי!! חשוב ביותר להגיע כמה שיותר מוקדם לטיפול רפואי!!!! כל שיהוי עלול להיות קריטי! 4) שתייה- להחליף מים לפחות פעמיים ביום! לא להסתפק בהוספת מים על הקיימים אלא להחליף! זאת היות וכלבים אינם שותים מים מלוכלכים, וכתוצאה מכך עלול לגרום לעצמם התייבשות ואף נזק כלייתי. כאמור לדאוג תמיד למים זמינים במקום מוצל. 5) רחצת הכלב- פעמיים עד ארבע בשנה. רחצה מרובה עלולה לפגוע במעטה המגן הטבעי של הכלב, וכן לגרום לו להתקררויות. למרבית האירוניה, רחצה מרובה עלולה גם לגרום להופעת ריח לא נעים אצל הכלב עקב הסרת מעטה המגן שלו. הרחצה תתבצע במים פושרים (לבדוק בעזרת המרפק) לאחריה יש ליבשו היטב תוך דגש על איזור הריאות הרגיש שלו. ישנם כלבים הנוטים להתרגש ואף לברוח אחרי רחצה, לכן יש להשגיח עליו היטב לאחריה. רצוי לשטוף הכלב בשמפו מיוחד לכלבים, ולדאוג שלא יכנסו לו מים לאוזניים. מעבר לרחצה ניתן לנקות הכלב בממחטות לחות, במידה ומתלכלך. 6) בטיחות- o אין לתת לכלב לשוטט לבדו בחוץ בשום נסיבות. אורבות לו שם סכנות רבות. o יש לדאוג לו לסביבה ביתית מוגנת, ממנה לא יוכל לצאת לחוץ. זכרו! כלבים יכולים לקפוץ מעל גדרות! לחפור! לפתוח דלתות וחלונות! o תמיד יש לצאת עם כלב ברצועה.יודגש גם כי הכלב הכי צייתן שנשרך אחריכם כצל, עלול להפתיע ולברוח. לצערנו היו הרבה מקרים שבהם גם כלבים צייתנים במיוחד שטיילו ללא רצועה, עזבו לרגע הבעלים ונדרסו למוות. o אפילו שמטיילים עם רצועה, לדאוג שאורך הרצועה יהא כזה, שהכלב לא יוכל להגיע לכביש. גם כאן אירעו פגיעות של כלי רכב בכלב. o דאגו כי כלבכם לא ירחרח צואת כלבים אחרים. הוא עלול להדבק בתולעת הפארק שנזקה מרובה!!!! o בטיול בחוץ, יש להיזהר מרעלים נגד מזיקים, העלולים לפגוע בכלבכם. אם יש סכנה כזו או שהכלב אוכל דברים לא מזוהים, ניתן לצאת איתו עם מחסום. אך זהירות!!! יש להסיר המחסום מייד כשהכלב חוזר הביתה!! מחסום לכלב ללא השגחה צמודה עשוי להיות מסוכן!!! o סביבה ביתית מוגנת פירושה גם: הרחקת רעלים, חומרי ניקיון והדברה, ומזונות אסורים, וכל דבר העלול להזיק לכלב, אל מחוץ לטווח השגתו. o תגית- בנוסף לשבב הזיהוי שיתקין הווטרינר.מומלץ מאוד להשאיר על הקולר תגית עם מס' טל' זמין. מניסיון, מועיל להחזרת כלבים תועים. 7) בריאות- מצאו וטרינר טוב עם המלצות ופעלו ע"פ הנחיותיו. התייעצו איתו כשנראה לכם שהכלב חולה, פצוע, או שאתם חושדים כי דבר מה אינו כשורה במצבו הבריאותי, ו/או לגבי כל נושא הקשור בכלב, אף אם העניין אינו בתחום טיפולו. הוא יוכל לייעץ או להפנות לבעל המקצוע המתאים. ודאו אם הווטרינר מקבל גם מחוץ לשעות הקבלה, ושימרו את מספר החירום שלו ו/או מספר של וטרינר נוסף, לגיבוי במקרה חירום. לסיכום:הכלב יעניק לכם הרבה חום ואהבה וישפר את חייכם. אתם מצידכם שימרו עליו. לעולם אל תכו אותו! הוא מעולם לא פועל מרוע, אלא מחוסר הבנה. שבחו אותו על כל דבר חיובי שהוא עושה, נזפו בו על התנהגות פסולה רק אם תפשתם אותו בזמן אמת. כך תדריכו אותו לדעת מה מצופה ממנו. מטבע הדברים המידע המובא כאן הינו כללי וחלקי, ואינו בא לתת מענה פרטני, שאותו יש לקבל כאמור מבעל מקצוע, בהתאם לנסיבות.

lulalo

New member
לא מלוכלכים ולא עומדים זמן רב

לכן רצוי להחליף פעמיים ביום לפחות. יש לי הצעה בשבילך, לכי להסגר הקרוב למקום מגורייך, סביר שתראי שם די הרבהן צלוחיות מלאות מים מלוכלכים ליד הכלבים, שפכי אותם ומלאי מים טריים, ואז חזרי אלי.

AAA1981

New member
הכלב בחצר...

כי הוא כלב גדול ולא מתאים לבית, אפילו שהוא רק בן חצי שנה אבל הוא ענק ואוהב להיות בחצר, החצר גם סגורה אזרוב הזמן הוא משוחרר, הבעיה היא שהוא בוכה ומילל כשאני הולך , כשאני חוזר הוא לא בוכה , כנראה הפסיק לאחר זמן מה. מה ניתן לעשות?

כלב הוא חיית להקה הוא לא נהנה להיות לבד בחצר

כמה שזה נשמע לא הגיוני"כלב צריך חצר" זה לא נכון כלב וגור בן חצי שנה במיוחד צריך חברה כלב הוא חיית להקה שאתה מוציא אותו להיות רק בחצר הוא מרגיש "בעונש" אני בטוחה שהוא נהנה לשחק בחצר אבל להיות ככה כל היום אני בטוחה שלא.. זה בכלל לא משנה מה גודל הכלב שמגדלים בבית גורים תמיד יחפשו משחק גם אם הוא רועה גרמני וגם אם הכלב הוא פודל ומביחנת הגודל מתרגלים(אני בדירה עם כלב גדול(בערך כמו רועה גרמני) וחתול ומסתדרים טוב.. ויש פה עוד הרבה אנשים עם כלבים גדולים שאף אחד מהם לא חי בחצר.. תקופת הגורות היא קופה חשובה לגור ולקשר שלו ושלך.. אתה לא רוצה שהיה לך כלב לא נחמד נכון? באמת שכדאי שתכניס אותו הבייתה לגדל כלב בחצר ובעיקר גור זה לא בריא לא לגור,לא לך, ולא להמשך החיים שלכם ביחד..

AAA1981

New member
ועוד שאלה...

מה לגבי סירוס, כדאי לעשות לו? זה לא יפריע לכלב ? מה ההשלכות? מה זה יוסיף? ומה המחיר הממוצע?

good girl 21

New member
כדי לעשות סירוס! בטח אם יש עכשיו עדין

את המבצע הארצי... לכלב זה לא אמור להפריע, וזה לא אמרו גם לפגוע בו בדרך כולשהי. זה צריך להרגיע אותו מפני כלבות אם מיוחמות ואם לא. אם הכלב שלך יהיה מסורס, תיהיה הרבה יותר רגוע. לגבי מחירים אני לא יודעת כל כך... נראה לי כרגע במבצע הסירוס עולה 150 אבל אם הכלב שוקל מעל משקל מסוים יש תוספת במחיר. לא לחשוב יותר מידי, זה צעד חכם מאוד.

AAA1981

New member
היכן מתקיים המבצע?

ואם אני רוצה את הכלב כשמירה זה לא יעדן אותו ?

good girl 21

New member
אני לא בדיוק יודעת...אבל יש באינטרנט אתר שבו

רשום את שמות הויטרנירים שמשתתפים במבצע. כלב לשמירה? מה הכוונה?

good girl 21

New member
ענת תודה!

מי שמראשון אני ממליצה על הויטרינרית של מאי....הראשונה ברשימה של ראשל"צ. ולא לחכות יותר מידי זמן. המבצע הזה מעולה, לא לפספס אותו.

AAA1981

New member
יש משהו בחולון?

ומה עם צער בעלי חיים? יש להם איזשהו סניף קרוב לחולון? אומרים שהם בסדר בסירוס, אכן?

nrsl

New member
יש ברשימה בחולון את וט' שי פייס והוט' שאיתו

גלית לוין. טל' של המרפאה הוא 5047777 צריך לקבוע תור מראש. שניהם וטרינרים מעולים. ד.א גם הכלב שלי מסורס ולא משפיע בכלל על האופי שלו. בהצלחה וכדאי להזדרז עם הסרוס בזמן המבצע. רות

ניל´´י

New member
תשובתך לא מקובלת עלי והיא לא לענין...

גדלתי 3 דנים ענקיים וכלבה רבגזעית קטנה בדירה סטנדרטית של 4 חדרים, 3 ילדים, אישי ואנוכי ומידי פעם עוד כלב/ה אסוף שחיפשנו לו בית... סבתא ניל"י...

למעלה