שלום

Silly LoveSong

New member
שלום ../images/Emo9.gif

לאחרונה אני מאוד מתעניינת באומנות הבונסאי ורוצה לנסות. כמובן שלא אשקיע על ההתחלה בצמח יקר, לכן יש לי כמה שאלות ואשמח אם תתיעצו לי בעיניין איזה צמח הכי מתאים לי לקנות בתור ההתחלה, לפי הקריטריונים הבאים:
אני רוצה לגדל אותו בחדר שלי. יש שמש מהחלון רק בשעות הבוקר, לכן אני מעדיפה צמח שלא זקוק להרבה שמש.
הייתי רוצה צמח עם עלים קטנים ולא גדולים.
צמח לא יקר אבל נפוץ במשתלות.
צמח שלא ימות אם אעצב אותו במימדים מאוד קטנים (מיניאטורי). ועוד שאלות:
כמה זמן "אימון" לדעתכם ידרש עד שאוכל לעבור לצמח בונסאי "יוקרתי"?
יש לנו גינה ואנחנו מכינים קומפוסט אורגני (משאריות של ירקות). לדעתכם ניתן להשתמש בקומפוסט זה על הבונסאי?
יש ספרים טובים מומלצים בנושא הבונסאי שניתן למצוא בכל חנות ספרים? תודה!

סן תאי

New member
שלום וברוכה הבאה

צמח שאינו יקר, מתאים למי שעושה צעדים ראשונים באמנות הבונסאי וישרוד בחדר (מואר היטב ! בסמוך לחלון !) - הינו 'פיקוס'. מרבית זני הפיקוס יהיו מצויינים למטרה זו. 'זמן האימון' הנחוץ עד שתוכלי להתקדם לא נמדד על לוח השנה. חשוב יותר איך את מנצלת את הזמן, כמה את משקיעה בקריאה, התנסות וכיוצ"ב. אני משוכנע שככל שתתעמקי יותר באמנות תגלי לבד את הצורך והיכולת להתקדם לעצים משמעותיים יותר. קשה להשיג בארץ ספרים בנושא, ובכלל אין ספרות בעיברית. אפשר להזמין ספרים מחו"ל באמצעות האינטרנט או להצטרף לחוג הבונסאי הישראלי ולהנות מספרייה עשירה. בעניין דישון וקומפוסט הייתי מניח לנושא זה כרגע, זה לא נחוץ בשלב ההתחלתי. אגב, במאמרי הפורום תמצאי מבחר מאמרים עם עצות מועילות וטיפים למתחילים. בהצלחה

למעלה