שלום

שלום ../images/Emo9.gif

2 שאלות: *בעלון שמצורף לטגרטול רשום שזה גם מונע מאניה דפרסיה, האם אדם שנוטל את התרופה לא יכול לחלות במחלה זו? *לאחר כמה זמן של מצב ללא התקפים קובע רופא שהחולה נברא מאפילפסיה ?(אם בכלל) ואם כן, האם זה נמחק כאשר לוקחים דף מידע על המצב הבריאותי של אותו איש? (לגבי אישורים למקומות שונים) תודה מראש

הי

בעלון שמצורף לטגרטול רשום שזה גם מונע מאניה דפרסיה, האם אדם שנוטל את התרופה לא יכול לחלות במחלה זו? התשובה היא לא!! חלק מהתרופות שמשפיעות על האפילפסיה, משפיעות גם על מצבי רוח מישתנים דו קוטבים. לתרופות יש את התופעות לואי הידועות שמשפיעות על ריכוז לדוגמא, אבל לא גורמות למניה דפרסיה. *לאחר כמה זמן של מצב ללא התקפים קובע רופא שהחולה נברא מאפילפסיה ? המילה אפילפסיה כוללת כמה סוגים שונים שנימצאים במישפחת האפילפסיה. לכן לכול סוג יש את הסיכויים שלו. בגדול יש סיכויים להכנס להפוגה כעבור שנתים ללא התקפים ל- 60% מהאפילפטים. האם זה נמחק כאשר לוקחים דף מידע על המצב הבריאותי של אותו איש? לידיעתי אין מצב של מחיקת פרטים בתיק הרפואי בקופת חולים.

תודה על התשובות! ../images/Emo24.gif

בקשר לשאלה האחרונה... כשמבקשים דף סיכום רפואי(אני לא זוכרת בדיוק איך זה נקרא) מופיעים הפרטים הרגילים ולמטה מופיעות מחלות ותרופות שנלקחות, האם במצב שרופא מחליט שהאדם נברא זה עדיין יופיע? (המידע תמיד יהיה בכרטיס המגנטי ובמאגר) אבל האם זה ימחק מהמחלות שבו חולה האדם?

שרונמר

New member
נראה לי שאים

אתה כבר לא חולה, ולא מטופל תרופתית, לא יהיה כתוב משהו בדף סיכום רפואי. האמת שאני לא מבינה למה אתה לחוץ כל כך... אם אתה לא מטופל, אז לא כתוב כלום. כשבני היה בריא לא היה כתוב משהו בתרופות קבועות. כשהישתנה המצב, נכתב במה הוא מטופל. בכל פעם ששינינו טיפול, השתנה המידע. מקווה שעזרתי במשהו אם אתה עדיין לא בטוח תשאל בקופת חולים, במזכירות הרפואית. שרונה

זה תלוי לאיזה צורך מבקשים דף סיכום.

רופא המשפחה שלך,זה שאת תפני אליו כדי לקבל את דף הסיכום הרפואי יחליט על-סמך שיחה איתך מה לכתוב בדף סיכום,אם יש שם משהו שעלול להזיק לך בעתיד ושתשתפי אותו ושאינו רלוונטי למקום אליו את פונה,יכול מאוד להיות שהוא לא יכתוב זאת בדף הסיכום, אבל אם לא תשתפי אותו בלבטים שלך או בפחדים שלך,לא תדעי אף פעם אם הוא יכול היה לעזור לך. גם רופאים יודעים שלא כל מוסד חייב לדעת הכל...זה בסדר,אפשר לשתף אותם ולפעמים גם עדיף שהמוסד שאת מגיעה אליו דווקא כן ידע ממה את סובלת. אדם שנוטל טגרטול יכול לסבול *גם* מדו-קוטביות אבל לא בהכרח סובל מדו-קוטביות ודו-קוטביות זו לא קללה,אפשר לחיות יפה מאוד גם עם דו-קוטביות ולהגיע למקומות מאוד מכובדים,יש היום טיפולים מאוד טובים לכל בעיה. גם אני מקווה שעזרתי

למעלה