שלום

ליאללל

New member
שלום ../images/Emo9.gif

מצאנו דירה נחמדה שקרובה לים (האויר מדהים ורואים את הכחול היפה הזה מהחלון
) והבעל בית איש מקסים ונחמד ביותר והמחיר הכי נמוך שמצאנו.. כל מה שנשאר זה להוציא צ'קים ולמצוא ערב והחוזה אצלנו מחכה לחתימה ומיד שנמסור אותו נקבל את המפתחות לדירה ורק מה-10.8 אנחנו מתחילות לשלם (אמרתי כבר בעל בית נחמד ביותר?) עכשיו לא יודעת, אולי בגלל שאני כזאת ששונאת לבקש טובה במיוחד כזאת שכרוכה בסיכון של כסף אני עדיין לא יודעת ממי אני אבקש שיהיה ערב לי אבל נקווה שהפרט הקטן הזה יסתדר, כי אני כבר כל כך מחכה לעבור... יש עוד אופציות חוץ מערב שיחתום? ובכלל אפשר להצטרף אליכם?

לגבי ערבים

עד כמה שידוע לי רוב השוכרים פשוט מחתימים את ההורים שלהם... ותתחדשו על הדירה (בקרוב אצלי) וברוכה הבאה לפורום!

ברור שאפשר ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה
נשמח לשמוע עוד עליך (כל מה שבא לך, ורק אם בא לך לספר
). בקשר לערבים. כמו שאמרו לך, בד"כ מה שקורה זה שההורים חותמים כערבים. עד היום לדעתי הערבים שלנו לדירה זה ההורים של חבר שלי, ובהתחלה זה היה ההורים שלי. אם לא נוח לך עם זה, את יכולה לבקש מבעל הבית להחליף את זה בשטר ערבות . העניין הוא, שאם את עצמאית כלכלית, ולא צופה משבר כלכלי אצלך, עדיף להתגבר על אי הנוחות ולהחתים ערבים: יש היררכיה של פקדונות מבחינת כמה קל למשכיר לממש אותם, ותחת איזו עילה. וערבות של אנשים נמצאת די גבוה מהבחינה שרק אם את ממש מפרה חוזה ולא משלמת, או מסרבת לשלם עבור נזק שאת מחוייבת לשלם עבורו בחוזה - אז פונים לערבים - וגם זה תהליך ארוך. חוץ מכל זה, תתחדשי על הדירה
ליד איזה ים זה? (לא להתחכם ולומר הים התיכון
)

tenen

New member
אני חולק על דעתך...

כלומר עצם העובדה שרוב משכירי הדירות לא מנצלים את זכותם וישר פונים לערבים על כל מחלוקת בתשלום זה לא אומר שהם אינם מסוגלים לעשות זאת אלא אומר שפשוט רובם מעדיפים להימנע מכך כדי לא להסתכסך יותר מדי עם השוכר. מבחינת השוכר ערבים זה הדבר הכי גרוע לדעתי, מכיוון שכאשר נותנים כל ערבות אחרת הסכום שבעל הבית יכול למשוך הינו מוגבל. וכאשר נותנים ערבים סכום הערבות בלתי מוגבל ורוב האנשים לא דואגים שיהיה מוגבל בחוזה, מה שאומר שאם בטעות שרפת היום דירה ששווה חצי מיליון שקל מחר בעל הבית יפנה לערבים שלך בדרישה לתשלום הסכום, ומכיוון שיש להם נכסים הם יצטרכו לשלם כל פרוטה מהסכום. ואילו נתת ערבות אחרת, אחרי שהוא יממש אותה הוא יכול לתבוע אותך, אבל כמה כסף כבר יש לך? כלומר הוא יהיה חייב להסתפק בהרבה פחות פשוט מטעמים ריאליים, הרי בית משפט לא יכול לפסוק שתחזירי 20 אלף שקל בחודש אם את מרוויחה 10, ולא מסוגל לפנות להוצאה לפועל שיעקלו לך בית. אומנם זה מקרה קיצוני אבל בסופו של דבר ערבות נועדה למקרים קיצוניים... שהרי מי חושב באמת שהערבות תתממש, אבל אם היא תתממש, לא עדיף לך להיתקע מרוששת ולהתחיל מחדש בעזרת ההורים מאשר שגם את וגם הם תהיו מרוששים בעקבות מימוש הערבות?

איזו הפתעה ../images/Emo3.gif

יש לך נטיה להקצין נקודות בדיון ולהפוך את כל הדיון לזול, לטעמי לא פעם רק לשם הפרובוקציה. אז ככה: אם היא לא שילמה חודש אחד שכר דירה, בעל הבית יכול לעשות פליק פלאק לאחור עד שהוא זוכה במדליה אולימפית, שום בית משפט לא יפסוק עבורו יותר מחודש שכר דירה +החזר הוצאות משפט. מכיוון שאנחנו מדברים כאן על המקרה הסביר , ההנחה היא שאם וכאשר פונים למימוש הערבות, הפרת החוזה , אם בכלל, לא תהיה על סכום כזה. יותר מזה, אם היא היתה חתומה על שטר חוב של 50 אלף שקל, והדירה נשרפה, אני לא חושבת שהיה בעל בית אחד שאופן המחשבה שלו היה "אה, באסה, יש לי רק שטר חתום של 50 אלף שקל אז זה כל ההחזר שאני אקבל. ניחא". בעל הבית היה תובע אותה על רשלנות, והיה זוכה, מתוקפם של "חוק השומרים" ו-"חוק השכירות והשאילה". אז לא, ערבות היא לא למקרים קיצוניים. ערבויות הן בעיקר לאם לא סיידת את הדירה בתום החוזה, אם לא שילמת כמה חודשים שכר דירה, אם קילקלת משהו או שברת משהו שהיה על אחריותך לתקן ולא עשית את זה. ערבות היא על מנת להגן על המשכיר מפני אובדן כספי שנגרם בשל אחזקת הנכס ע"י מישהו אחר. כן, גם שריפת דירה נחשבת במקרה כזה, ולו היא היתה שורפת את הדירה, היא אכן היתה צריכה לשלם, ואם לא היה לה - אז אכן הערבים היו צריכים לשאת בנטל התשלום. נקודה אחרונה - הצעתי לה את האפשרות של החלפת הערבות, בעלי בתים רבים לא מוכנים לכזה דבר. נהפוך הוא, הם דורשים גם וגם . זה לגיטימי מבחינתם וסביר לגמרי. כל מה שאמרתי הוא, ושוב, למקרה שלא הובנתי היטב למעלה על אף שלל ההדגשות, הוא שבמקרה הסביר , היא מוגנת יותר כאשר דרכו של בעל הבית לקבלה של כסף נוסף ממנה צריכה לעבור דרך ההוצאה לפועל ומערכת בתי המשפט.

tenen

New member
לא ניסיתי להקצין את הדיון...

ואני מודע לכך שהמשכיר יזכה במשפט, אבל זאת לא הפואנטה הפואנטה היא שגם אם המשכיר יזכה במשפט הוא לא יזכה בכסף פשוט כי אין לך מאיפה לשלם וככה במקום שגם את וגם ההורים יתרוששו רק את מתרוששת ובית משפט לא יכול לחייב את ההורים שלך לשלם בשבילך אם הם לא חתומים על ערבות. וכל עניין הערבות הוא למקרים קיצוניים. וההוכחה לכך היא שמכל באי הפורום אני לא חושב שיש אחד שבעל הבית שלו היה צריך לממש את הערבות שהוא נתן.

למעלה