שלום

Benja GiRl

New member
שלום ../images/Emo9.gif

אני עושה עבודה על מפלגת מרצ.. רציתי לדעת מי הם עשרת המתמודדים הראשונים במפלגה ובכלל כמה שיותר מידע עליה... בתודה: דסי! נ.ב זה דיי דחוף, אז תשתדלו לענות כמה שיותר מהר

Benja GiRl

New member
הממממ

נתנו לי משימה למצוא את 10 הראשונים אך בדף כתובים 20... מה הכוונה ל10 הראשונים? האם בכלל יש ראשונים?
(כפי שהבנתם אני ופוליטיקה לא הולכים ביחד
)

iceviper

New member
טוב,אז שימי ../images/Emo23.gif

1.יוסי שריד 2.חיים אורון 3.רן כהן 4.זהבה גלאון 5.רומן ברונפמן 6.אבשלום וילן 7.אילן גילאון 8.מוסי רז 9.נעמי חזן 10.חוסנייה ג´בארה *כל אלה נבחרו להיות ב-10 המקומות הראשונים ברשימה לכנסת (ע"פ מספר הקולות שקיבלו בבחירות הפנימיות במרצ)-חוץ מהיו"ר יוסי שריד שנכנס באופן אוטומטי למקום הראשון.כך שאם חס וחלילה מרצ תקבל,למשל,9 מנדטים חוסנייה ג´בארה תשאר בחוץ.

Neta558

New member
גלאון עצמה לא שורינה

ישנה הבטחת ייצוג ל3 נשים בעשיריה הראשונה, כאשר אחת מהן בחמישיה הראשונה. אין שריון למקום מסוים בתוך העשיריה, ובטח שאין שריון לאישה מסוימת אלא לפי תוצאות הבחירות הפנימיות.

Neta558

New member
זה שריון מקומות לנציגי מגזר כלשהו

ולא לאדם מסוים. הבטחת יצוג לנשים לא משריינת מקום לזהבה גלאון, או לאף אישה מסוימת, אלא מבטיחה שיהיה לפחות מספר מסוים של נשים, ואלה יבחרו לפי דירוגן בבחירות הפנימיות.

Benja GiRl

New member
עכשיו התבלבלתי ../images/Emo3.gif

הרשימה שנתתם לי היא הרשימה הנכונה או לא? וזה מסודר לפי משהו? או שאפשר לשנותא ת הסדר? *סליחה על הבורות*

nonick2k2

New member
השריונים שאנחנו מדברים עליהם

לא פוגעים שסידור הנוכחי שנתנו למעלה. הרשימה נכונה.

Benja GiRl

New member
טוב, יש לי עוד שאלה..

ביקשו ממני לכתוב את המצע של המפלגה: מדיני, בטחוני, כלכלי וחברתי יש להם מצע בכלל
מישהו יודע מה המצע? או איפה אני יכולה לברר את זה? ושוב, תודה על כל התגובות המהירות

nonick2k2

New member
כן בהחלט...

באתר הבחירות יש קיצור.. תחפשי שמה.. http://elections.meretz.org.il בהצלחה.

sagitv2

New member
ההבדל בין שריון להבטחת ייצוג

במקור המשמעות היא שונה. משמעות השריון היא הבטחת מספר מקומות או מקום נתון ברשימה. הבטחת ייצוג הוא דרישה מהמצביעים להצביע ל- X נשים ל- Y גברים, ל- K נציגים ערביים וכדומה. הבעיה בשריון הוא בכך שרבים סבורים כי מאחר ושוריינו מקומות לאנשים מסויימים אין כל טעם להצביע עבורן כי ממילא הם יוקפצו.

למעלה