שלום

עליגל

New member
שלום ../images/Emo9.gif

אני זקוקה למידע על תוכניות ללמוד טבע ומדעים בגן. אני מרכזת מסלול להכשרת גננות ויש לי בעיה קשה עם המורה למדעים ואני לא הכי מומחית בנושא מדעים לגן ולכן אשמח אם תוכלנה להעלותכאן רעיונות, שמות, נושאים, דרכי עבודה בתחום המדעים. אשמח אם תשלחו אתי לאתרים מתאימים. ממש תודה.

tal542

New member
תכנית לימודים במדע וטכנולוגיה../images/Emo42.gif|

בתכנית המסגרת לגן הילדים גילאי 3-6 מפורטת גם תכנית הלימודים במדע וטכנולוגיה. בעמ´ 101 מפורטות המטרות ובהמשך יש טבלה עם תכנים ומיומנויות. אני מצרפת קישור. מקווה שעזרתי. טל

tal542

New member
ועכשיו נסיון נוסף

מצטערת לא מצליחה לצרף את הקישורים

עליגל

New member
אני רוצה להודות ../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif

לכל אלה ששלחו לי קישורים ואתרים. אשמח אם תוסיפו ממה שקורה אצלכן בגנים. ומה לדעתכן חשוב שמתכשרות להוראה כגננות ילמדו על מדעים לגיל הרך.

חומר במדעים

שמי יעל, ברקע 9 שנים הייתי גננת, ושנתיים מורה לכתות א-ב, ובכן יש ספר תכנית מט"ל לגיל הרך - דינה שטכל, ספר מאוד ישן אך ניתן למצוא שם חומר מתאים לגן. חוץ מזה יש קבוצת ספרים המתאימה גם לגיל הרך עם ניסויים מעניינים התחלות ,הספר הראשון שלי במדעים כמו כן בטבע, בחשמל וכו´. זה הדברים הראשונים שעלו לי בראש, אני אחשוב על עוד ואכתוב לך אם תרצי. לגבי דרכי עבודה - הכל חקר וגילוי, הילדים חוקרים והכי חשוב עושים ניסויים עם הגננת בגן, וכמובן טיולים בחיק הטבע. באיזה איזור בארץ את עובדת ?

למעלה