שלום!

3נטוש

New member
שלום!../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif

קוראים לי נטע אשכנזי ואני בת 14 מכיתה ח8 בבית ספר דפנה בקרית ביאלק אנחנו צריכים לעשות עבודה במורשת על נושא הקהילה היהודית בעיראק.... ואני נבחרתי לעשות על נושא הדת : רציתי לשאול אותכם כמה שאלות תענו בבקשה... בחר אחד מחכמי הקהילה וענה על הסעיפים : מוצאו של החכם, אילן היוחסין,אם הוא נצר לשושלת חכמים , קורות חיו הולדתו,וראשית לימודיו רבותיו,השפעתם עליו, מקום מגוריו, פטירתו, פעולו בהילה,-מוסדות /הקהילה/מעמד החכמים/מעמד הקהילה/ תלמידיו.... ספריו... מידותיו והתנהגותו הרקע ההיסטורי לפעולו:מתי חי ופעל?מצב הקהילה בימיו?האם יש לכך ביטוי ביצרותיו? מתורתו-במה עסק?יחסו לכול פרט ,השפעתו על דורו ועל הדורות הבאים... תודה רבה על ההעזרה!!!

כדאי לפנות

למורשת יהדות בבל באור יהודה. תנסי לדבר עם הספרן בטלפון, אולי יוכל לעזור לך מבלי שתצטרכי לגשת לשם.

דבר שיכול לעזור

אם את מחפשת מידע לגבי חכמי הקהילה אז כדאי לך להתרכז בבן איש חי, שהיה מבין גדולי חכמי בבל. ניתן למצוא עליו פרטים באינצקלופדיות שונות וכן כפי שהציע לך מנהל הפורום במרכז למורשת יהדות בבל. לדעתי יש גם קישור לאתר אינטרנט עליו בקישורים של הפורום הזה.

שלום לכם

אני גם בכיתה של נטע שמי דניאל ורציתי לדעת האם תוכלו לתת לי מס' עובדות על הנושאים הבאים: לבוש שפה פתגמים(ראיתי שבכל מס' ימים הנכם שמים פתגמים) תאטרון ומחול מוסיקה ספורט טקסים מאכלים אומנות זה מאוד חשוב לי היום הייתי בספריה ולא מצאתי חומר!

תשובה חלקית

ישנם ספרים רבים שעוסקים ביהדות עיראק את יכולה לפנות למרכז למורשת יהוד בבל שיכווינו אותך לספרים ספציפיים שעוסקים בכך. בכל מקרה להלן מספר עובדות: לגבי שפה - שפתם של היהודים בעיראק הינה ערבית עיראקית יהודית - דהיינו שפה ערבית עם מאפיינים שמבדילים אותה מהערבית של המוסלמים (מילים שאולות מעברית, ארמית, תורכית, פרסית ושפות אירופיות שונות) טקסים - ישנם המון טקסים שמיוחדים ליהדות עיראק להלן שניים מהם: טקס החינה - חגיגה הנערכת לפני החתונה בעת האירוסין. וטקס היום השישי - ביום השישי להיוולדו של התינוק (לא משנה בן או בת) עושים חגיגה שמאכל מיוחד לחגיגה זו הוא הששה (פופקורן). לבוש - ישנם סוגים שונים של לבוש - לבוש של החכמים, לבוש של אנשי המקצועות החופשיים וכו'. ישנו פריט לבוש שגם כן אופייני ליהודי בבל והוא הסידארה - מעין כומתה בצבא חום שנהגו לחבוש אותה.

No name for now

New member
לגבי מאכלים

את יכולה לחפש ספר בישול לאוכל עירקי (נדמה לי שיש משהו כזה), ובפורום יש תמונות של כמה מאכלים של העדה אז את יכולה להדפיס אותו ולהדביק את התמונות בעבודה יחד עם הסברים כלליים (בעזרת ספר הבישול). לגבי פתגמים: חפשי בפורום את הפתגמים, וצטטי את אלה שנראים לך נחמדים או מעניינים, יחד עם התרגום וההסבר. אם אין לך אפשרות להגיע למרכז למורשת יהדות בבל, היכנסי לאתר שלהם ונסי להיעזר במידע שהם מציעים.

3נטוש

New member
תודה רבה לכולכם!

רציתי לדעת אם אתם יודעים עליו משהו בקשר למוסדות הקהילה שרבי יוסף חיים בר אליהו אוו בעצם בן איש חי

nhezy

New member
ספר בישול עירקי

ספרה של פסקאל רובין-פרץ על הבישול העירקי.נמצא בסטימצסקי,וגם במרכזי מזון גדולים. מקווה שלא טעיתי בשמות.

למעלה