שלום

דר' מן שכח לראות שעברת את גיל 9

ואם היה קצת קורא יותר לעומק היה מבין שהוא כתב לך תשובה שהיא מאוד נכונה לתינוקת שאובחנה עם פזילה או מבוגרת ש"פתאום" באמצע החיים היא פוזלת עקב סיבות כאלו ואחרות. לא נכון הדבר, ותשובתו שנשלפת מהשרוול כמו הרבה רופאי עיניים שלא מומחים לפזילה(תמוה שדווקא שוב רופאי קופ"ח ה"דפוקים" בעלי ידע אמין ועשיר יותר מאלו ה"חכמים" של בי"ח). לפני כשנה שאלתי שאלה דומה בפורום של דוקטורס בפורום פזילה ורפואת עניים לילדים , והתשובה של הרופא שם לא הייתה זהה לתשובה של דר' מן. היא הייתה זהה לתשובה שקיבלתי ממנהל השדירות לזילה בתה"ש בYNET ולתשובה שכתבתי מעלה, היא לא זהה לתשובתו של דר' מן. רפואת עיניים להבדיל מאורטופדיה או כירורגיה או גסטרואנטרולוגיה היא רפואה מאוד דיפרנציאלית, לכל איבר בעין יש מומחיות משלו, ומי שלא מבין בתחום שלא נשאל עליו, לא יגיד "מצטער אני לא יודע, אני לא בקיא, אני פחות מתמצא, " דבר שרואים בכל אנשי הטיפול למעט רפואה, למשל תשובה מטומטמת של רופא בקפלן שאולי מומחה לקרנית ולמחלות העין ענה בYNET שמו לא אוכל לכתוב , "אקזוטרופיה אינה עין עין עצלה אלא פזילה לצד החיצוני), וזאת לאחר שכתבתי שמדובר בבעיה מולדת עם היסטוריה של עין עצלה כנראה שהרופא המומחה לקרנית, לייזר ובעיות אחרות מצא פתרון יפה לבעיה עין העצלה, היא פשוט נעלמת כלעומת שבאה.... יש ברשת פורומים הרבה יותר מקצועים משל דר' מן. וגם התוצאות שם בהתאם לשואל ולמאה ה-21.

ilana88

New member
שלום../images/Emo70.gif

אני סובלת מבעיית פזילה, האם ניתן לתקן אותה? אני רוצה לציין שכשאר הייתי קטנה, עברתי 2-3 ניתוחים בעין. הבעיה הזאת נורא מפריעה לי בחיי היומיום. אני מרכיבה משקפיים מאז שאני זוכרת את עצמי. יש לי 3 רופאים (עיניים). מה לעשות? לאן לפנות? מה הסיכונים בביצוע ניתוח זה? אני הייתי רוצה שהניתוח יעבור בהצלחה, ושיהיו לי סוף סוף עיניים כמו אצל כולם. תודה מראש! ויום טוב!

פזילה מבחינה קוסמטית או מבחינת הראייה?

מבחינת הראייה לצערינו לא ניתן לשפר הרבה מלבד תיקון נקודתי לחדות הראייה, אם כי בבי"ח תה"ש (ובתי"ח נוספים שאני לא יודע עליהם כעת) נעשית עבודה בימים אלו שהראו את תוצאותיה החלקיות לפני מס' חודשים , בבי"ח טוענים בשיתוף עם חברה ישראלית כי יש פתרון גם לבעלי פזילה שהם בוגרים(שכן ההנחה הייתה עד היום שניתן לטפל בפזיהל עד גיל 9), אך אילה וקוץ בה, רק בוגרים ללא פתולוגיות נוספות בעין מתקבלים לטיפול שאינו כלול בסל, במהלך הטיפול את נפגשת עם רופא עיניים שבודק שאין פתולוגיות נוספות(קרטוקנוס בעיה ברשתית ועוד כהנא חולות ), במידה והפזילה היא הבעיה היחידה תופני לטיפול שהוא מתבצע מול מסך מחשב ודורש מעקב ישיר על העין עם תרגילים בבית. להבדיל משיטת בייטס או אורתואופטיקה מדובר בשיטה שהיא נעשית תחת פיקוח רפואי והתוצאות החלקיות מראות תגובה יפה לטיפול, אני אישית הייתי מנסה אותו, אך אני סובל גם מקרטוקונוס. הנבדקים והרופאים טענו לשיפור בעצלות העין וראייה דו עינית ותלת מימדית (שהיא לעתים קרובות לקוייה מעט) ומעט בחדות כי הרי החדות נינת לתיקון בדר"כ ע"י עדשות או משקפיים. מבחינה קוסמטית יש להמליץ על ניתוח. הוא קל יחסית וההחלמה במבוגרים היא יחיסת מהירה, אך ממעיטים להמליץ עליו כי הוא לא מטפל בבעיה מהשורש, מהתפקוד המוחי הלקוי(שבו מטפלים בתה"ש),אלא בסימפטום , ואז לא יהיה שיפור בחדות הראייה או בעצלות העין אלא העין לא תראה פוזלת ותו לא. אני לא יודע למה, אבל אני לא חושב שאת צריכה שלוש רופאי עיניים שונים שיטפלו בך, תהיי במעקב אצל רופא אחד (רצוי אולי מתה"ש, רק לחוו"ד שנייה?), ולהיות איתו במעקב רק אצלו. אני עם קרטוקונוס דו עיני ובעיה של אקזוטרופיה (עין עצלה ופזילה) בעין אחת ואני מטופל ובמעקב אצל רופאת העיניים שלי מקופ"ח שמכירה אותי מאז היותי תינוק, ופעמיים אבחנה ופעמיים לא טעתה באבחון, בפעם הראשונה שלחה אותי עם הפנייה לניתוח ובפעם השנייה שלחה אותי למיפוי קרנית שלפני קבלת התשובה היא אמרה שיהיה צורך בעדשות קשות וגם כאן היא לא טעתה.... מה שאני כן מכה על חטא שלא ניגשתי אליה לאחר השירות הצבאי או אפילו במהלכו באופן פרטי כדי לא לסבול מראייה ירודה שכולם כולל כולם (רופא עיניים צבאי, כל האופטמטריסטים) האשימו את העין העצלה והפזילה אך אף אחד מהם לא הסביר את אי היכולת לתיקון מלא בעין ימין-העין הבריאה....

וזה שוב מסביר שלפעמים הרופא הטוב ביותר הוא

דווקא זה מהקופה!!! בצבא במרפאה שבה נבדקתי, מרפאה צבאית ישב רופא שעשה מילואים מהשיחה שבה היה עסוק בה במהלך הבדיקה שלי הבנתי שהוא מנהל מחקר בארנבות(הוא התווכח עם מזכירתו על רכישת הארנבות לניסויי), וככל הנראה מדובר ברופא עיניים בכיר באחד מבת"יח, כל כך קומם אותי הביקור אצלו , שבהפנייה הוא העתיק את התיקון של האופטמטריסט (שבהפנייה אליו האופטמריסט שאל בצדק למה הוא לא מצליח לתת לי תיקון טוב), וכתב שנותחתי בעיניי בשנת 1980 , שאלתי את הוריי הם לא זוכרים שנתחו את הזרע או הביצית שלהם, וניתוח עוברים אל היה נפוץ כמו היום ולמיטב ידיעתי אין ניתוח עיניים לעוברים, נולדתי ביולי 1981, התיק הרפואי מבית החולים היה מונח לעיני הרופא המומחה אך האחרון לא טרח לעיין בפרטים החשובים שבו, שכן ראה סיכום ניתוח מתאריך 03/1982, לא הפריע לו לכתוב שנותחתי בשנת 1980!!!.... יכול להיות שאילו הרופא היה עוצר את מחול הארנבות שהיה עסוק בהן, מסתכל עליי ובודק אותי לעומק ועושה בדיקת חדות נוספת היה מגלה את חשד האופטמריסט הבעל ניסיון ואולי מאבחן אותי במהרה והיה חוסר ממני שנים שלטשטוש ראייה ותסכול מהראייה הירודה שלי... אבל הארנבות יותר חשובות מהחייל שמולך... יותר עצוב היה שבבקרה ההפניות רופאת היחידה חזרה על הטעות:"החייל נותח בשנת 1980.." שניהם רופאים מצויינים שהקדימו את זמנם.. בניתוח ראייה בקרב זרעים וביציות או לכל היותר בעובר בן פחות משלושה חודשים ועוד בחוש הראייה המתפתח בעיקר לאחר הלידה...

ניתוח פזילה

ברוב הגדול של הפזילות ניתן לטפל ולתקן בניתוח. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית ודורש יום אשפוז אחד. הסיכונים והסיבוכים אינם שכיחים. ניתן לבקש הפנייה למרפאת פזילה (וילדים) בבית חולים מרופא העיניים שלך בקופ''ח. בהצלחה

למעלה