שלום

s h e a

New member
שלום ../images/Emo70.gif

שלום ונעים מאוד ! פורום ממש מקסים. אני התוודעתי די מזמן למדיטציה אך רק לאחרונה התחלתי לתרגל. ברצוני לשאול כמה שאלות שנראה לי שיקבלנו כאן מענה. האם הקורס בחצבה מיועד למתרגלים מתחילים ? מדוע נשאל בכל מקום בו נערכים קורסים למדיטציה (גם בחו"ל) בשאלון הרשמות לקורס, האם סבלת מדיכאון האם יש לכך השפעה על היותי בקורס ? (לא סבלתי מדיכאון קשה אלא קל ולצערי למרות שאיני לוקחת תרופות לעולם (!!!) , אני מטופלת בזה עדיין ע"י תרופה יחסית "קלה" - רסיטל.) האם יש צורך להפסיק בתרופה במשך הקורס ? הכין ניתן להשיג קלטות הדרכה לתרגול מדיטצית מודעות ? חלק מהשאלות קצת אישיות... אבל אודה על כל תשובה שהיא תודה רבה

s h e a

New member
תיקון והוספה

*שיקבלו +אני מאזור המרכז, אז היכן ניתן להשיג קלטות/דיסקים להדרכה באזור זה ? תודה

אענה לך תשובה חלקית

ואולי אח"כ יבואו ותיקי הקורס ויענו יותר. קודם כל כן, קורס ויפאסנה של גואנקה שנערך בחצבה מיועד למתחילים. האינטנסיביות של הקורס, והעובדה שהוא נערך בשתיקה מלאה, יכולים לערער כל אחד, אבל בסיכון מיוחד - את מי שמצבו מלכתחילה יותר רגיש. זה לא אומר שהמדיטציה עצמה היא מסוכנת, ואני מאמינה שכאשר היא נלמדת ומתורגלת בהדרגה ובהשגחה מתאימה היא יכולה דווקא לעזור ולא להזיק למי שסובל מדיכאון, בהנחה שהדיכאון אינו קשה מדי. אני נזהרת מלהמליץ על דברים שאני לא מבינה בהם מספיק, אבל בעיקרון, אני מציעה לך ללמוד מדיטציה. כדאי לעשות את זה במסגרת יותר מתונה מהקורס בן עשרת הימים בחצבה. הכי טוב גם שתהיי במעקב כלשהו (האם את נמצאת בטיפול נפשי במקביל לטיפול התרופתי?). בהצלחה!

s h e a

New member
תודה

תודה על תשובתך. אכן שמעתי על האינטנסיביות של הקורס ואני מתכוונת ללכת רק כאשר ארגיש שאני מוכנה... בנוגע לשאלתך איני נמצאת בטיפול נפשי, בעבר חשבו שזה הפיתרון אך לא כך היה וגם רופאתי לא רואה בכך צורך, כעת אני במצב טוב מאוד אך נעזרת בתרופה, כך שבנושא הזה אני מסודרת. פשוט לא הבנתי למה זה נשאל בכל מרכז והאם יש לכך משקל להיותי בקורס. תודה על תשובתך עזרה לי מאוד

אינקה

New member
ויפאסנה של גוואנקה

כעקרון כל מדיטציה שמתרגלת נשימה היא בעייתית מאוד לדיכאוניים וגוונקה הפך את המדיטציה למסע כומתה מפרך שגם כשגומרים אותו יוצאים עם שן ועין וגאווה (מיותרת) בלב. יש דברים שכדאי לך יותר לעשות, כמו סטופ למשל.

קמהדנו

New member
אתה מזכיר לי

את אלה שמקווים ש"השד העדתי לא ייצא שוב מהבקבוק" ובעצם האזכור חולצים את הפקק...

dharmax

New member
->

אהלן :) להלן דעותי בעניינך: 1. הקורס של גואנקה לא יתאים לך. לא שהוא רע במיוחד, אבל הוא לא מתאים למי שאינו חזק מספיק מבחינה רגשית/נפשית. 2. ה"סטופ" ושלל ה"טכניקות" המופיעות בלינק שניתן לך, אינו מזיק. אבל הוא גם אינו טכניקה של מדיטציה, והתועלות בו קטנה עד לא קיימת. בכל מקרה, אני מציע לשוחח על הדברים האלה עם אנשים שמתמצאים היטב במה שהם מדברים עליו ולהזהר מאנשים מבולבלים או מבלבלים מדי :) 3. הדרכה למדיטציה ודברים שעניינם נפש האדם ובריאותו, צריכה להתנתן באופן אחראי, וגם עליך להתייחס לדברים באחריות. הלינק שניתן לך לדף ה"טכניקות", ניתן על ידי אנשים שלצערי אני חולק על גישתם כמעט בכל מאת האחוזים, על כנותם, על הבנתם ועל עצותיהם כמעט בכל המקרים, ועל עוד דבר או שניים שלא אזכיר. ברכות רבות!

s h e a

New member
אני חושבת

שדעתך קצת נחרצת, אני לא חושבת שהוא לא מתאים לי. לא כל אדם שעובר מסעות נפשיים בחייו (בין אם לטוב או לרע) הוא אינו חזק מבחינות אלו,להפך המסע הנפשי שלי הוביל אותי להווה שלי ולרגע זה בו אני מכירה דווקא בכוחי הנפשי. אבל לא ארחיב על כך עוד... לגבי הלינק שהובא לי, קראתי את הנאמר בו אך איני חושבת שאתרגל בדרכים אלו. לקחתי לצומת ליבי גם את דעתך ואני מסכימה שיש לגשת לאנשים שמתמצאים ומבינים שידריכו אותי. תודה לך

dharmax

New member
->

אהלן :) ייתכן מאוד שתצאי בשלום מהקורס, אך ייתכן גם שלא. אני מכיר אנשים יציבים יחסית (יותר מהממוצע) שיצאו לא כל כך בסדר ממנו. את הקורסים האלו אני מכיר היטב, כבר כחמש עשרה שנה. אני לא מתווכח על הכח הנפשי שיש לך או אין לך, אני פשוט רוצה בטובתך. לכן אני אומר - מה שאני חש, זה שעדיף שתנסי דברים מתונים יותר, מסגרת מיומנת יותר (המסגרת של גואנקה, בישראל לפחות, לעיתים קרובות לוקה במישור זה!) עם "בולמי זעזועים" משמעותיים יותר (בקורס של גואנקה אין ממש "בולם זעזועים" ראוי לשמו). ברכות

annandi

New member
על מדיטציה

הקורס של גואנקה מיועד למתחילים ולמתקדמים כאחד. זהו קורס מאוד אינטנסיבי, בו יושבים במדיטציה בערך 11 שעות ביום. בקורס הזה אין מדיטציה בהליכה (מה שפיזית יכול להיות מאוד קשה למי שאינו רגיל). באופן אישי, וכמי שהתחילה בגואנקה, הייתי ממליצה לך לחפש ריטריט קצת יותר "נינוח", בו המורים בעלי אוריינטציה טיפולית במקרה של מצוקה רגשית, וגם מאפשרים תירגול מותאם אינדווידואלית במקרה של קושי רב. אני מאוד אוהבת את הקורסים של עמותת תובנה, מכיוון שלמורים השונים שמלמדים במסגרת תובנה אין את התפיסה ש"רק דרך אחת נכונה ואמיתית לכולם", שזו התפיסה של גואנקה, אלא מבינים שיש דרכים רבות לתרגל מדיטציית ויפסנא. באתר של תובנה מתחת ללינק "בקהילה" ואז ב "נוספות" או ב"פעילויות קבועות", תוכלי למצוא מידע על ימי תרגול. מתחת ללינק "קורסי מדיטציה" תמצאי מידע על קורסים קצרים וארוכים. אני באופן אישי ממליצה להתחיל עם קורס של תובנה, לראות אם הפורמט של ריטיריט ארוך בשתיקה מתאים לך, ואז להחליט אם ללכת לחצבה. בכל אופן, אני ממליצה מאוד מאוד לכתוב בטופס של הקורס בו בחרת להשתתף, את הבעיות והקשיים הפסיכולוגיים איתם התמודדת בעבר ובהווה. אל תשמיטי את המידע הזה, הוא מאוד חשוב למורים. בהצלחה.

s h e a

New member
../images/Emo51.gif

תודה על התשובה הנרחבת. תודה גם על ההפניה לעמותת תובנה, בהחלט יעזור לי מאוד ! בנוגע למצוקה הנפשית אותה ציינת, כנראה שהייתי צריכה להרחיב על כך בהתחלה, סבלתי מדיכאון עקב מאורעות ואדם כלשהו שהיו וקרו בחיי. לא נכנסתי למצוקה נפשית קשה עקב כך, אלא לדיכאון (מילה זו מפורשת לרוב לא נכון או למצב קיצוני שבו נמצא אדם ולא תמיד כך המצב). סבלתי מכך וכרגע אני חייה את חיי כרגיל אך בשונה מאחרים אני לוקחת תרופה ש"שומרת" עלי קצת ואני מודעת למצבי... כמו שאענה בכנות על שאר השאלות בטופס כמובן שאציין שאני לוקחת תרופה ושסבלתי מדיכאון, אך האם יש צורך לפרט ? תודה רבה על תשובתך עזרה לי מעבר לשאלותי

ההמלצה שלי היא

ללמוד מדיטציה ולתרגל אותה על בסיס קבוע לפחות חצי-שנה או אפילו שנה לפני שהולכים לריטריט. לפי הבנתי ריטריט, וביחוד מהסוג של גואנקה, יכול להיות זעזוע קיצוני מידי למתרגל.

למעלה