שלום

שלום ../images/Emo68.gif

אולי בהמשך אספר יותר על עצמי. האמת נכנסתי בעקבות השער בתפוז... ויש לי שאלה שמעסיקה אותי המון זמן, ובעיקר בשבוע האחרון. והשאלה היא: איך ניתן לדעת מה הייעוד שלי? אני מרגישה שאין לי כזה ואילו אחותי אמרה לי שלפי שמי (ליאת) יש לי יעוד "גבוה" בחיים. אבל האמת ששום דבר לא מלהיב אותי לאורך זמן. (ואני כבר לא ילדה קטנה) אשמח אם תוכלו לעזור ליאת

היי ליאת, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ספרי לנו מה את חושבת על הייעוד שלך אחרי שתספרי לנו מה זה "אני כבר לא ילדה"...
ונשמח לעזור ולפתח דיון על כך.
בברכת לילה טוב לנו

הלוואי וידעתי ../images/Emo4.gif

זו בדיוק הבעיה , אין לי מושג מה הייעוד שלי. ולכן שואלת כאן, איך אפשר לדעת מה הייעוד. ולא ילדה קטנה התכוונתי לעובדה שאני כבר בעלת משפחה. וכאחת שכזו הייתה כבר צריכה להיות לי מטרה/שאיפה בחיים, לא?!

דרך אגב....

נכנסתי לרשומות של הדיונים שנערכו בפורום, אלא שליקטת עבורינו. בכל מקרה כאשר נכנסים לתוכן הודעה מסויימת, (ראה השאלות למיכל גזית לדוגמא) ניתן לראות את הכתוב לשניות מס' ומיד הכתוב מתחלף בהודעת שגיאה בדף. לטיפולך אודה.

היי ליאתי../images/Emo141.gif

אני מבינה שאין לך מושג לגבי הייעוד שלך, ואספר לך מה דעתי: כאשר שאלתי את עצמי את אותה שאלה לפני כמה שנים, ולא ממש קיבלתי תשובה, התחלתי לנבור בעצמי, ולשאול אין ספור שאלות שהביאו אותי למקום בו אני נמצאת היום. השאלה המרכזית הייתה:
מה אני הכי אוהבת לעשות
מה באמת עושה לי טוב? גורם לי סיפוק? תורם להיותי מאושרת.... נדמה לי שכאשר משיגים את הדבר הזה, את התשובה לשאלות הללו, מבינים גם מה הייעוד שלנו. זו לפחות הייתה הדרך שלי. אם יש הצעות נוספות לחברי ה
המקסים הזה, אשמח לקרוא ולהפנים. בינתיים,
המשך יום נפלא לכולנו

העניין הוא../images/Emo4.gif

שמדיי פעם אני כן מוצאת משהו שאני חושבת שיעשה אותי מאושרת ופועלת להשיגו, ואז.... מהר מאוד מאבדת עניין (ולכן מבינה שאותו המשהו הזה אינו היעוד שלי) אני מקנאה באנשים שמצאו משהו "יעוד" כזה ומפתחים אותו לעוד ועוד, ועם הזמן הופכים להיות מסטרים. מקווה שהובנתי נכון. וחי אדר - נשבעת לך קראתי וקראתי ולא הבנתי כלום ):

חי אדר

New member
יעוד על אם הדרך

הייעוד של האדם נגזר בעצם מסך המאווים והרצונות שלו. אין משהו אוביקטיבי בו ניתן להשקיף לעניין הייעוד של האדם. עצם הצבת הייעוד מזמנת בהכרח לשאול על בסיס מה נגזרת התשובה. בנקודה תיווכחי לדעת כי משמעות הייעוד קשורה קשר בל ינתק עם החברה בה האדם גדל ועם התפיסות השונות המקיפות אותו. נמצא שבעצם אין תשובה אוביקטיבית אחת, וכמספר התרבויות והדתות כן מספר התשובות.עם זאת ניתן להשקיף על העניין מנקודת מבט הבוחנת את העניין לאור בחינת יחודו של האדם באשר הוא אדם. בחינה זו מלמדת כי הדבר המבחין בין האדם לבין זולתו הוא בעצם בתבונה ובדעת בו הוא ניחן על פני המהלכים על ארבע. נמצא כי אם בקשנו לדלות את הכיוון בו ניתן לחפש אחר הייעוד הרי הוא דווקא באמצעות כח הדעת. ההתבוננות בסגולה יקרה זו עשויה כבר להאיר ולפתח צהר בחיפוש אחר הייעוד.

The Dark Wizard

New member
הנה מה שקרה לי

פשוט קיבלתי כל מני פלאשבקים ושאלתי את הישויות המגינות עלי מה זה מסמל הם סיפרו לי על העבר שלי וככה הבנתי מה בדיוק אני עושה פה מה שאני כן יוכל לספר זה שכולם נמצאים בעולם הזה ובגוש הבשר שנקרא "גוף" מסיבה כלשהי או שזה עונש בעולם האסטרלי או שזאת משימה שנשלחנו לעשות ככה שתנסו לדבר עם הישויות שלכם ותקבלו השקפת עולם שונה לגמריי... מקווה שעזרתי

../images/Emo31.gif לא אוהבת את ההענשה...

ברוך הבא אלינו The Dark Wizard
אני מסכימה להנחה שכולנו מגיעים לעולם הפיזי מסיבה כלשהי, ולכל אחד מאיתנו יש את השיעורים שלו, את הדרך שהוא אמור לעבור פה. אני מאד לא מסכימה עם המילה "עונש".. משום שהעונש החמור ביותר שאנו יכולים לשאת, הוא זה שאנו מענישים את עצמנו. אף אחד לא מעניש אותנו מלבדנו, וכאשר אנו אלה שעושים את זה, הרי זה מתוך בחירה. לכל דבר מבחינתי, יש לפחות שתי אופציות להסתכל עליו, הבחירה היא לעולם בידנו. אשמח לקרוא על השקפת עולמך בנושא הנ"ל.
כי שמחה על ההזדמנות לחשוב על כך שוב.
ר' את הדיון בנושא " חוזים רוחניים ".

hagakora

New member
יעוד זה נגזרת של רצון

(לא WILL, אלא DESIRE) נגזר מכך ייעוד הוא אשליה. אם תצליחי לנקות את עצמך מרצונות. תביני, שאין זה ששנה מה היעוד. אם תקבלי את החיים, ותשמי בחלקך, זה לא אמור להטריד אותך ליאת. אני מאחל לך ולמשפחתך יציבות כלכלית ואנושית.

ממש בילבלתם אותי עכשיו

כל אחד כותב משהו אחר. הגעתי לכאן מבולבלת, ועכשיו עוד יותר. hagakora אני מאוד שמחה בחלקי ויש יציבות כלכלית ואנושית העניין הוא שאני "פרווה" ולא מתקדמת לאף מקום או לא שואפת לשום דבר - ונשארת במצב הקיים. אז משתמע מדבריך שאני חייה באידיאל, לא?!

../images/Emo8.gif מחייכת..

ברוכה הבאה לעולם האמיתי - כך אני קוראת לזה
המקום הזה, בו הכל נראה מבולבל, ושום דבר לא ממש מספק, המקום בו אנו מתחילים לשאול את השאלות, הוא מבחינתי הדלת אל ההגשמה שלנו, זו שאת קוראת לה ייעוד. ככל שננבור יותר, ככל שנשאל יותר, כך נבחין שהתשובות רבות כמספר האנשים, והתשובה שלנו בעצם נמצאת בתוכנו. כאשר תמצאי את אותו "דבר" שגורם לך להיות מאושרת, את אותו דבר שאת אוהבת לעשות, אולי,,, אולי גם תמצאי את מה שאת קוראת לו ייעוד. זו הבנתי
משפט שאני אוהבת לצטט:
עשה את מה שאתה אוהב, ואהוב את מה שאתה עושה

חי אדר

New member
שאיפה לאן?

לא תמיד לצאת ממה שאת נמצאת זה צריך להות בעיה. אם שמחה בחלקך הרי מה כבר יכול להיות טוב מזה? הרצון שלך להתקדם אינו קשור כלל לייעוד של המציאות הוא יותר קשור למסגרת החברתית.הנשאלה למה את שואפת? אם אין לך שאיפות וטוב לך במצב של עצמך אין צורך בהכרח להטריד את עצמך במציאת שאיפות. במידה וכבר יש לך איזו שאיפה תציבי אותה לעצמך ותראי האם שאיפה זו ניתנת להגשמה ואם כן באיזה דרכים.לאחר מכן תשאלי את עצמך האם יש בידדיך את כל האפשרויות להגשים שאיפה זו אם כן מה טוב וצאי לדרך אך אם אין בידך אפשרות להגשים מטרה זו או אם היא כרוכה במאמצים כבירים שהסיכויים הינם קלושים אזי אין טעם שתייגעי את עצמך בחיפוש הבלתי ניתן להשגה כי הסיכוי להתאכזב קרוב יותר מהסכוי להשיג את המבוקש. ומבחינה כגודל הציפיה גודל האכזבה. אך שוב אם את שמחה בחלקך זוהי פיסגת השלמות שאין צורך לתור אחר דברים חלופיים.

ליאת יקרה ../images/Emo24.gif

יום-טוב, אולי לא אחדש ממה שכתבו לך, אנסה לחדד, ראשית , לגבי שמך הנפלא - לא הבנתי מה הקשר של אחותך לשמות ושם לא מכוון לייעוד.. עד כמה שדוע לי. שנית, הייתי אצל מישהו שמכוון בנושא הייעוד, לפי התיאוריה שלו , והוא אדם רציני- גיל 42 זה הגיל שאשה מגיעה לייעוד שלה , לא הגיעה לייעוד כנראה יש עליה לעשות " עבודה " על הנפש . תחשבי שמה שאת עושה בחיים היום זה היעוד שלך , להתפתחות מעבר למה שאנחנו ביום יום , דורשת מאיתנו עבודה עצמית של מודעות , לימודים ללא הפסקה , לנסות כל מה שנראה מעניין, לא מעניין יותר ממשיכים הלאה... מה עשית עד היום ? מה את עושה בשביל לדעת מה " תפקידך בחיים?" אם את רוצה תשתפי אותנו...
אריאלה באהבה

למעלה