שלום
עונה 3

• פותח הנושא ZNET
  • פורסם בתאריך

ZNET

New member
שלום ../images/Emo58.gifעונה 3

גיליתי רק עכשיו שיש את הפורום אז נחמד לראות שעוד אנשים מתים על הסדרה כמוני.. אני כותב עכשיו את הפרק האחרון של העונה השלישית אז מי שלא ראה :
זה היה הפרק הכי מדהים שראיתי בסדרה הזו.. קודם כל המסע של קליר בעולם המתים היה סצנה מדהימה במיוחד כשהיא פגשה את ליסה עם התינוק שלה והשיחה בניהם...אחר כך החתמונה של רות וג'ורג שקליר בוכה כל הזמן זה היה מצחיק...לא יודע למה אבל לא הפסקתי לצחוק ואז בבית שקליר משחקת עם התינוקת זה היה מדכא כי זה מזכיר את האמת מאחורי המשפחה..הריחוק שלהם...למרות שחל שיפור משמעותי ולסיום הסוף המדהים עם השקופית של המת...מדהים מישהו יכול לומר לי איך ליסה מתה? תודה

רינת4

New member
דבר ראשון:ברוך הבא../images/Emo70.gif

דבר שני: אתה בטוח שאתה רוצה לדעת? אם כן, אז הנה התשובה:
עונה 4 בטוח? 100%??? טוב... ליסה, לצערנו, פשוט... . .. ... התאבדה. לי אישית זה נורא צרם כי כמה שהיא הייתה מדוכאת והכל...פשוט לא חשבתי שהיא תעזוב את הבת שלה. אבל אני לא יודעת מה עובר בראשו (לפחות לא בינתיים) של אדם שמחליט שנמאס לו או שהעולם גדול עליו מדי או לא בשבילו או שהוא לא מספיק טוב או ש...לא יודעת מה עבר בראש שלה. נורא כאב לי כל העניין למרות שממש לא אהבתי את ליסה וחיכיתי לרגע שהיא תצא מהסדרה. ואפילו די שמחתי כשהיא מתה (כן, קשה לי להאמין על עצמי. אבל שמחתי שנפטרנו ממנה. בתקופתו היא נורא אבל נורא עיצבנה אותי). בכל מקרה, זו התשובה. זה לא נאמר במפורשות אבל זה מה שיפה בסדרה: לא צריך להאכיל אותנו בכפית וזה מרומז בצורה הכי ברורה שיש.

מההה??!!../images/Emo58.gif

אני ממש לא הבנתי את זה כך. אני לא אומר שאני צודק, אבל על פי מה שאני הבנתי, לליסה פשוט התחשק להיכנס למים, באמצע בדרך, והיא סתם טבעה. הקשר שלה למיה לא מצביע על התאבדות. היא לא השאירה שום מכתב או הסבר, נכון שהיא הייתה דכאונית, אבל בכלל לא ברור שהיא ידעה את זה. אשמח אם תסבירי לי איך הבנת את זה, אם אפשר אפילו תוך ציון הפרקים. אני מבטיח לחזור בי מהתדהמה שבכותרת, אם תשכנעי אותי, אבל לדעתי, היא פשוט מתה מטביעה, והפרק שממנו אני מסיק את זה הוא דווקא הפרק האחרון של עונה 3. ליסה לא התכוונה למות, מתה, ועכשיו היא מבינה שהייתה בדיכאון, שעדיף היה לה למות וכו'. כך לפחות אני הבנתי, ושוב, יכול להיות שאני טועה.

sfu

New member
מצטרף למה?!!?!?!! ../images/Emo58.gif

זה בפירוש לא נכון ואין בכלל מקום לטעויות! ליסה מתה מטביעה ואני חושב בדיוק כמו אורן מההודעה מעלי - איך שהבנתי ליסה פשוט בדרך לאחותה עצרה בים לשחייה קצרה ובאופן טראגי טבעה שם - זה הכל! לא מוסבר בשום אופן בסידרה שליסה היתה מדוכאת או עצובה ככה שהיא תכננה להתאבד או משהו כזה ואין לי מושג איך הגעת למסקנה הזאת... ואני בניגוד לאורן - אין מצב שאני טועה

רינת4

New member
../images/Emo58.gifעונה 4 כל מה ששודר

ככה אני הבנתי את כל העניין. תראו, כמו שאמרתי: לא נאמר במפורש מה קרה לליסה. מצאו את הגופה שלה (או מה שנשאר ממנה לפחות) בים. אני לא זוכרת בדיוק מה הביא אותי להבנה של מה שרשמתי בהודעה הקודמת כי זה היה די מזמן. ואני מניחה שכל אחד מבין מה שהוא הבין ןלכן, דווקא כן יש "מקום לטעויות". אבל תחשבו רגע בהיגיון: קודם כל: לא הוסבר שליסה הייתה מדוכאת או עצובה? כל עונה 3 הייתה מה בדיוק? היא הייתה מאושרת? ברור שלא. היא תמיד הרגישה שנייט לא אוהב אותה, תמיד היו לה רגשות נחיתות והיא בהחלט הייתה קצת מטורפת, אם תשאלו אותי. העובדה היא שלליסה היה רע. יום אחד היא יצאה לטיול והחליטה להיכנס לים. ושם היא טבעה. לי זה נשמע יותר מדי...פשוט, יותר מדי קל. אני גם חושבת שזה מכניס יותר עומק ונפח לדמות כאשר היא לא מתה בתאונה,שזה פיתרון קל, אלא התאבדה-מה שנשמע לי הרבה יותר הגיוני והרבה יותר עמוק ומעורר מחשבה. אני חושבת שגם נייט מאמין בזה וזה גם מסביר את רגשות האשמה שלו. בנוסף: זה כל כך מתאים לליסה למות בים. בטבע. זה האופי שלה, מה שעוד יותר גורם לי להאמין שהיא בחרה למות שם ולא שהים "בחר" אותה. אבל שוב - ככה אני רואה את כל העניין. יכול להיות שאני טועה(למרות שאני מאמינה שלא). מה גם שאני בטוחה שהיה משהו שרמז לי על כך,אני רק לא זוכרת מה זה היה
בכל מקרה, אני מאמינה שזה כן נושא שנתון לויכוח. דווקא בגלל שכלום לא נאמר מפורשות.

sfu

New member
אז זהו - שכן נאמר מפורשות! ../images/Emo58.gif

בפרק הראשון נדמה לי של העונה הרביעית החוקר מקרי מוות שהראה את הגופה לדיוויד אמר שהיא טבעה בים וזה מה שנשאר ממנה אחרי שכרישים אכלו אותה או משהו כזה. וכל הפרק הזה נועד כדי להסביר לנו כמה המוות היה סתמי - היא פשוט עצרה לשחייה קלה ומתה - זה הכל. נראה לך שאם היא היתה מתאבדת לא היו מזכירים את זה או רומזים על זה באיזשהיא צורה - זה ממש אבסורד. נכון ש"עמוק" היא סדרה מאתגרת אבל לא צריך להגזים!

רינת, מסכים עם הניתוח שלך../images/Emo58.gif

את הדמות של ליסה וגם מקבל את ההשפעה של זה על נייט. יחד עם זאת, בעיניי, כלל ברזל בסדרה הוא להבהיר את הסיבה למוות. אין בסדרה שום בעיה לדבר על התאבדויות כשהן מכוונות ויזומות. אני מקבל את זה שהיה משהו אובדני במוות של ליסה, אבל מדובר ב-UNDERCURRENTS, לדעתי, (אי אפשר להתאפק עם הדימוי) לא בסיבה המודעת.

רינת4

New member
../images/Emo58.gifעונה 4

יכול להיות שאתם צודקים אך עם זאת אני בעמדתי נשארת. ומה שהשוטר אמר , אז מה? מצאו את ליסה - את שיירי הגופה שלה בכל מקרה- במצב שלדעתי לא נותן לבחון בדיוק מה הייתה סיבת המוו וההנחה היא שהיא טבעה. אני לא רואה בה משהו חד משמעי. היה קטע שגרם לי להאמין ושכנע אותי שהיא התאבדה, אני לא זוכרת מהו, אז אולי כשסוף סוף קשת יחליטו להחזיר את הסדרה אל המסך או לפחות לענות למייל שלי, אני אוכל לראות את הפררקים שוב ולהיזכר. או אולי, לעמוד על טעותי (למרות שאני לא חושבת שאני טועה). בכל מקרה, כרגע אני מאמינה שהיא התאבדה.

tz6

New member
../images/Emo58.gifI didn't get something..../images/Emo41.gif

I have just finished the wonderful 12th episode of the 4th season and I'm really confused.. Even after watching this part twice I didn't understand what did Barbara's husbend (I can't remember his name..) told Nate about Lisa's death - did he say that he played her a song on the guitar and then they both went to their separate ways? What does that mean? did he see her committ suicide? Did he kill her? And why did he and Barb were so shocked by what he said, just because he chated on her? Is that a reason to kill yourself?? I obviously missed something, and I wonder, could someone please explain it to me? I'm pretty restless, I have to know what happened to her! :) You can see that I wrote this in English, cause I'm not home (I'm in England!) so I'd appriciate it if you could answer me in English so I don't have to wait 'till I come home so I can read it - thanks! Hey, and you can see by the fact I wrote so much that it's important to me, so pleas answer... thanks again:) TZ6

למעלה