שלום!

Daydreamer14

New member
שלום! ../images/Emo42.gif

שיטטתי פה בעבר סתם בשביל הסקרנות, בלי להגיב כמובן, אבל הפעם החלטתי להשאיר סימן שהייתי פה, ולשתף בסיפור שלי: אז שוב שלום, שמי ליאת. אני בת 20.5, משוחררת טרייה מצה"ל (איזה כיף להגיד את זה כל פעם!) אמא שלי נפטרה לפני 6 שנים אחרי מאבק ממושך בסרטן. אני הייתי בת 15 וחצי, אחותי הייתה בת 11 וקצת. ההתמודדות שלי הייתה להסתגל מהר למצב החדש שנוצר, כנראה בגלל שכבר היתי מוכנה לרגע הזה כמה חודשים לפני. בהלוויה לא הייתי, ורק 3 שנים אחרי הסכמתי להגיע לאזכרה, לא כי קשה לי - לא הרגשתי צורך. עשיתי את זה יותר בשביל סבא וסבתא שלי מאשר בשביל עצמי. האמת היא שזה עדיין בשבילם. דודה שלי אמרה לי מתישהו שכבר כילדה קטנה הייתי "מחוסנת מהחיים". ואמנם הייתי רגשנית, אבל ידעתי להתמודד עם דברים ולשמור על עצמי. נשארתי אותה ילדה רגשנית עד כתה ט' והצטרפתי לתנועת נוער שהתחילה לבנות לי ביטחון עצמי. זה היה בחודשיים האחרונים של אמא שלי, וכבר הפכתי להיות הרבה יותר חזקה מנטלית ממה שהייתי עד אז. הכל קרה כשהתחלתי להתעצב כבנאדם בוגר וגרם לתהליך להתקצר פלאים. אותה ילדה קטנה ו"מחוסנת", הפכה באופן טבעי לילדה גדולה ומחוסנת והכל תוך לילה. הפכתי לבחורה החזקה שמחזיקה על הכתפיים את אחותה הקטנה (ואני לא אתחיל לדבר עליה) ואבא שעד עכשיו היה דמות משנית בבית וצריך להתמודד עם שתי מתבגרות... יש הרבה מאוד סיסמאות שיתארו את החיים שלי ב6 שנים האחרונות "מה שלא הורג מחשל", "מכל רע יוצא טוב", "כל דבר קורה מסיבה מסוימת", "החיים לא נותנים לך יותר ממה שאתה מסוגל להמודד" וכו'... משהו אומר לי שהייתי הופכת להיות אותו בנאדם בכל מקרה, אולי לא באותה מהירות.. הזרעים נזרעו לפני 20 שנה, אני פשוט פרחתי בכוחות עצמי. זה בטח נשמע יותר נורא ממה שאני מתארת לעצמי, אבל אני לא חושבת עליה יותר מדי ואני מאוד מרוצה מאיך שהחיים שלי הסתדרו עד עכשיו. מתגעגעת? לא יודעת. אולי. ואולי לא. אני מרגישה רע כשאני אומרת את זה, אבל כרגע לא חסרה לי דמות אם. אני מסתדרת לבד. תמיד הסתדרתי. אולי בעוד כמה שנים, כשיהיו לי ילדים משלי אני אתחיל להתגעגע. אני גאה בעצמי, אז אני יודעת שגם היא. יותר מזה אני לא צריכה.

gitta

New member
../images/Emo39.gif חולמת מופלאה ../images/Emo39.gif

ברוכה הבאה חולמת יקרה. כשקראתי את הודעתך, חשתי כאילו את בת גילי... כל כך בוגרת וחזקה, יציבה ובוטחת. והכל אמיתי כל כך, מהלב. אכן תנועת נוער יכולה להיות למתבגרים השלמה לחוסרים בבית, ונפלא שמצאת לך דרך לבנות מסגרת משלימה כזאת. ראיתי מה החברות בצופים עשתה לנכדים שלי, לכן אני מבינה את המשקל הגדול שיש בכך בעיצוב האישיות. האם את יכולה להגיע למיפגש הפורום ב-19 בפברואר? נראה לי שכולנו נשמח מאוד להכירך אישית.

שלום לך

ישנן צורות רבות להתמודדות עם אובדן ושלך היא אחת מהן. כנראה שהיתה בך הבשלות והיכולת לקבל את אובדנך כפי שקיבלת, ולעבור את התהליך בצורה שאת מתארת. ואם את אכן שלמה עם רגשותייך, הרי שאין טוב מזה עבורך. והכי חשוב....שאת גאה בעצמך,זה משהו נפלא. ברוכה הבאה אלינו

ברוכה הבאה../images/Emo70.gif ../images/Emo39.gif

שלום לך. שמחה שחזרת לשוטט כאן ואפילו נכנסת פנימה! הגישה האופטימית והבוגרת שלך עשתה לי טוב על הלב ... ללא ספק את בחורה על הרבה יכולות, וגם אמיצה - אמרת כאן דברים שידעת שאולי שונים ממה שבנות מתארות כאן, ואולי ממה שמצפים בחברה [הגעגועים, הליכה להלוויה וכד']. נראה לי שאת פועלת מתוך מודעות ומאוד מגובשת עם עצמך. ייתכן באמת שהנסיבות היוו קטליזטור להתבגרות. אגב, וכפי שאת בעצמך מציינת - ייתכן שתרגישי את החוסר בשלבים אחרים בחייך. לאבל אין 'חוקים', הוא יכול לבוא ב'גלים' או בתקופות שונות. לא תמיד אנחנו פנויים להכיל את האבל או רוצים /יכולים להתמודד איתו. אבל גם אם זה יקרה, לפי החוסן הנפשי שאת מתארת כאן, אני בטוחה שתמצאי את הדרכים שלך להתמודד עם זה. אהבתי מאוד את סגנון הכתיבה שלך, ומקווה שתמשיכי לבקר כאן.

i m a s h e l o

New member
../images/Emo23.gifבהקשבה

Daydreamer14 זה משהו שקראתי פעם ואימצתי לי, מרגיש לי נכון לתת גם לך לקרוא. באהבה אנא רק הקשב כאשר אני מבקש ממך להקשיב לי, ואתה מתחיל לייעץ לי, לא את שביקשתיך עשית. כשאני מבקש ממך להקשיב, ואתה מנסה להשיב, איך צריך להרגיש ומדוע, אתה ברגשותיי רק פוגע. כאשר אני מבקש אותך להקשיב לי, ואתה מרגיש שעליך לפתור את בעיותיי, אתה מאכזב אותי, אפילו שזה נשמע לא הגיוני. הקשב, כל שביקשתיך הוא להקשיב. לא לפעול, לא לדבר, רק לשמוע בלי להגיב. אינני חסר ישע. אולי חסר ניסיון והססני, אך לא חסר אונים. כשאתה עושה משהו שאני יכול לעשותו בעצמי, אתה מגביר את חששותיי, מנציח את מבוכתי. אולם כשמקבל אתה כעובדה פשוטה שאני מרגיש מה שאני מרגיש, אפילו שזה לא הגיוני, אזי אינני צריך לשכנע אותך ומתפנה להבין את המתרחש בנפשי, מוציא בעצמי את התשובות מתוכי. אז צצות מאליהן התשובות, ברורות ונהירות. ואינני זקוק כלל לעצות, כי אני - אני. גם רגשות לא הגיוניים הופכים למשמעותיים, כשמבינים את שהם טומנים, את המקור ממנו הם נובעים. יתכן שמשום כך תפילות עוזרות לאנשים. משום שאלוהים מחריש. אינו מייעץ, אינו מארגן. הוא רק מקשיב: נותן לך לחשוב לבד את הדברים. לכן, אנא, רק הקשב. אם תרצה לדבר - בקש, חכה רגע לתורך, ואז אקשיב אני לך. ק. רוג'רס

2hila2

New member
../images/Emo24.gif

הזכרת לי הרבה בעצמי- וזה ממש מזמן.היום אני כבר אמא ואכן החוסר מקבל עוצמות אחרות, אבל עוד הרבה קודם היו לי רגעים משתנים של געגועים- בשברוני לב למיניהם, במחלות, כשהייתי סטודנטית ואחרות הגיעו עם אוכל מהבית... החוסן והחוזק שלך יסייעו לך גם אז!

Storm131

New member
הי חולמת

עושה רושם שאת פשוט בחורה חזקה ומגובשת עם בטחון עצמי.אני מתארת לעצמי שזה פשוט באופייך ולכן הגבת לאסון בצורה המציאותית ביותר מבחינתך,כלומר גייסת את הרצון לחיות ואת כוח האופטימיות.אני מאוד שמחה שכך קיבלת את הדברים.זה מזכיר לי אגב כל מיני סיפורים על אנשים שעוברים טראומות,למשל אנשים שעברו את השואה,חלקם נשברו והפכו לרוחות מהלכות וחלקם הפכו חזקים עוד יותר ממה שהיו.הלואי שלכולן היו כוחות נפש כאלה.

מיקימק

New member
גם אני גאה בך

כל הכבוד בך על הכוחות שנמצאים בך ועל היכולת שלך לראות את זה!

למעלה