שלום

שרון737

New member
שלום../images/Emo41.gif

אני משתחררת עוד 8 חודשים ומתלבטת בקשר למקצוע הלימוד שברצוני ללמוד. אני טובה בתחום הריאלי ורוצה ללמוד מקצוע ריאלי. חשבתי ללמוד ביוטכנולוגיה, אבל אני לא יודעת האם מקצוע זה מבוקש? אם אמצא עבודה לאחר הלימודים? ואם יש צורך בתואר שני כדי למצוא עבודה? אני מתלבטת גם בין הנדסת תעשיה וניהול ומדעי המחשב. איזה מבין שלושת המקצועות הוא המבוקש ביותר? תודה על העזרה.

אז קודם כל נתחיל בכך...

שהמיקום המבוקש הוא דבר חשוב בלימודים ויהיו כאלה שיחלקו. אם חשוב לך להישאר סמוך לבית אז יכול להיות שהמוסד האקדמי שתבחרי מתמחה במשהו יותר מאשר מוסד אחר ולכן בגלל שהוא מתמחה יותר הוא בעל שם רב יותר בנושא ויהיה לך יותר קל למצוא עבודה. לטכניון יש פקולטה מעולה לביו-טכנולוגיה אך היא משולבת עם הנדסת מזון. זה תואר משולב ומחוייב. יש עבודה בתחום אבל הכל תלוי זה נכון להיום. זה תחום כמו ההיי טק - בעוד 4 שנים כשתסיימי אולי הכל יקרוס או יפרח. בקשר להתלבטות בין הנדסת תעשיה וניהול למדעי המחשב זו התלבטות עצומה. קודם כל כדי להצליח במדעי המחשב אם חייבת ללמוד במוסד נחשב כמו הטכניון שציוני הסכם שלו למקצוע גבוהים מאוד(הסף התחתון נמוך אבל העליון גבוה מאוד כך שרק המובחרים מתקבלים).מבחינת עבודה אני לא מכיר אף בוגר טכניון במגמת מדעי המחשב שלא מצא עבודה עם משכורת מאוד יפה. זה תואר מאוד נחשב. הנדסת תעשיה וניהול זה מקצוע שהיום יש לו ביקוש סביר בהחלט. יש את אונ´ ת"א ואת הטכניון(שעושה גם תואר בהנדסת מערכות מידע שהוא בעל ביקוש ודומה לכיוון שאת חותרת אליו). שוב הכל תלוי בך - אם יש לך את היכולת , את ההתעניינות , את הרצון והכי חשוב לך זה למצוא עבודה מכובדת כשתסיימי - לכי על מדעי המחשב. אם את רוצה לקחת סיכון מחושב בתחום שרק ממריא אבל יכול להתרסק - לכי על ביוטכנולוגיה. ואם את רוצה ערובה לעבודה בטוחה(כמו כל הנדסה אחרת) במקצוע שהוא לא כל כך קשה ללימוד ודיי מהנה כי רובו מורכב מפרוייקטים ולא תרגול משעמם לכי על הנדסת תעשייה וניהול.

שרון737

New member
עוד כמה שאלות...

הנדסת תעשיה וניהול זה מקצוע קל יחסית ללימוד? האם דרישות הקבלה למקצוע גבוהות? למה אתה מתכוון כשאתה אומר שהוא מורכב מפרוייקטים ולא מתרגול? מה לגבי ביוטכנולוגיה, זהו מקצוע קשה ללימוד? המון תודה על העזרה, שרון.

הנדסת תעשיה וניהול זהו מקצוע

שיחסית קל ללמוד בהשוואה למדעי המחשב. בנוגע לביוטכנולוגיה עד כמה שידוע לי הרמה גם סבירה ולא קשה מדי. מה שהתכוונתי בנוגע להנדסת תעשיה וניהול שיש המון פרוייקטים יחידים,זוגיים וכו´ על מפעלים,בתי עסק וכד´ שמדמים מה שתצטרכי לעשות בעבודתך לאחר הלימודים ולא רוב הלימודים מתמקדים בלימוד ושאלות תאורטיות כמו בהנדסת חשמל,מכונות וכו´. ובקשר לדרישות הן סבירות בהחלט בטכניון ובאונ´ ת"א שאלו שני המקומות הכי טובים בארץ ללימוד תעשייה וניהול.

למעלה