שלום
ושאלה

ליאת 0212

New member
שלום../images/Emo39.gif ושאלה

קניתי לפני כמה חודשים שלישיית סכינים בחנות המתמחה בבישול ואפיה, המוכר המליץ על סכינים אלה, סמכנו על המלצתו וקנינו. הבעיה- וואללה... אין כ"כ הבדל באיכות החיתוך, ואולי אפילו הסכינים החדשים מעצבנים יותר, ולכן אנחנו די מזניחים אותם ולא משתמשים. פתאום חשבתי על כך, שאולי אולי העובדה שיש לי קרש חיתוך מזכוכית מקהה את הסכין. יש מצב?? וגם אם כן, איך זה שמההתחלה, למשל, באתי לחתוך פלפל/חזה עוף/אחר, והייתי צריכה להילחם כשהגעתי לקליפת הפלפל, למשל? כך קרה גם בבשר. זה היה כבר מההתחלה אז לכאורה אין קשר לקרש, לא?? אז יש קשר? הערות/הארות/המלצות יתקבלו בברכה.
רבה רבה.

mucashella

New member
היי

כאשר את שוטפת את הסכין תנגבי ישר עם נייר סופג. זה שומר יותר טוב על הסכין. תקני משכז סכינים ותשכיזי מידי פעם. ואם את חושבת שהקרש משנה תקני קרש חיתוך מעץ. אבל אסור לחתוך עליו בשר וירקות ביחד. אז תשימי
בהצלחה. מו-קושלה

היי...

לפי מה שאת אומרת הסכינים בכלל לא חדות אלא קהות,אולי קנית סט סכינים מוזל ופשוט. לא מוכרחים לקנות סכין של 1000 או 2000 שקל ויש כאלה בשוק מספיק סכין טובה ומחוזקת מיצרן גרמני או שוויצרי סולינגן טובים,גם ארקוס.סכין יקרה בסביבות 400-500 שקל ממליץ בחום על סכיני גלובל חברה יפנית ,הם קלים ונוחים לעבודה...שהייתי בארצות הברית קניתי כמה כאלה בחצי מחיר. להשחיז סכין אפשר להשתמש באבן או שטול שכיוון ההשחזה או כמובן לצמד הפונה החוצה ולא אלייך.

roihand1

New member
קרש חיתוך מזכוכית הורס את הסכינים

חובה להשתמש בקרש חיתוך מעץ או מפלסטיק. הקרש חייב לספוג את החוד של הסכין אחרת הוא מקהה אותו... דבר שני, צריך לדעת איך להשתמש בסכין. הייתי ממליץ על סדנת חיתוך בדב לובלינסקי, בתל אביב. ניתן ללמוד שם איך להשתמש בסכין ואיך לתחזק אותה. הייתי שמח לדעת מה המותג של הסכינים שקנית. בהצלחה!

ליאת 0212

New member
תודה על התשובה. ולגבי הסכינים-

CHICAGO CUTLERY זה המותג. לא יודעת אם הוא נחשב או לא, בכל מקרה זה מה שהמוכר המליץ כמספק את הסחורה לחובבן ועל הדרך גם לא יקר. גם אם הקרש הורס את הסכין, מוזר לי שהסכין לא הצליח מימיו הראשונים להתמודד עם קליפה של פלפל (כשהקליפה למטה, צמודה לקרש) או קרום כזה של חזה עוף טרי.בשלב זה הסכין לא הספיק להיהרס, לא? תודה על ההתייחסות.

roihand1

New member
זה מותג טוב ../images/Emo45.gif

הבעיה שנתקלת בה עם הפלפל היא בעיה קצת מורכבת. כשהסכין חד מאוד, אין שום בעיה לחתוך את הפלפל כשקליפתו למעלה, אם הסכין מעט פחות חד מומלץ לחתוך כשהעור כלפי מטה על מנת למנוע קפיצה של הסכין. בדרך כלל, בקרש חיתוך מעץ או מפלסטיק, כשהקליפה פונה למטה וצמודה לקרש, הסכין חודרת מעט לתוך הקרש וחותכת את הקליפה. בקרש חיתוך מזכוכית לסכין אין לאן להכנס, היא מלטפת את הקליפה אבל לא יכולה לחתוך אותה.

ליאת 0212

New member
תודה רבה רבה../images/Emo39.gif

אשחיז את הסכינים ואתן ליחסים בינינו עוד צ'אנס.

מאקי

New member
שלום ליאת... ותתחדשי

הסכינים שלך הם אחלה..גם לי יש כאלה ... (מהיותי סו שף) ממליצה לך קרש עץ או אוקולון ומשחז... רצוי של חברה שמתמחה בכך. לאוו דווקא שטול אבל יש היום כמה שהם ממש אחלה עם סכינים טובות זה רומן.. תשקיעי תקבלי... וכמובן יש המון סרטוני הדגמה כיצד לחתוך נכון... אם יותר לי אקשר או שתחפשי לבד ביו טיוב. וכשתגיעי חפשי אותי מאקי

ליאת 0212

New member
וואי איזה חמודים פה../images/Emo13.gif

תודה על ההתייחסות. מקוה להתפנות להתעסק עם זה בקרוב.

BRONCO

New member
זה מותג סביר ולא יותר

המתכת של הסכין היא על חלד ונחשבת למתכת רכה לכן גם התכהות חדות הלהב היא מהירה וכמות ההשחזות תהיה מרובה בניגוד לסכינים גרמניות כגון צווילינג דרייציק וכו' שהם בנויות ממתכת קשה אשר גם עלולות להחליד עם לא שומרים על נקיון הלהב

roihand1

New member
היום כבר כמעט לא מייצרים סכינים מפלדה רגילה

כלומר, לא אל-חלד, וגם הצווילינג היא כבר מפלדת אל חלד. הסכינים של צווילינג, למשל, עוברים חיזוק מיוחד אחרי החישול. הסכינים של שיקגו-קאטלרי עשויים מפלדת אל חלד מועשרת בפחמן, מה שנותן להם חוזק גבוה במיוחד (הטכניקה של הוספת פחמן לברזל, אגב, נמצאת בשימוש בהכנת חרבות הסמוראים היפניות).

BRONCO

New member
אתה מתכוון לחישול מיוחד או

להשחזה מיוחדת לאחר החישול אי אפשר לחזק פלדה יותר לאחר אתה קובע בזמן החישול לאיזה דרגת חוזק אתה מעוניין להגיע וישנם הרבה פרמטרים בעניין הזה תלוי גם בסוג הפלדה קשה לי להאמין שהפלדה שלהם מעושרת בפחמן פלדה עשירת פחמן מחלידה אם לא מטפלים בפלדה לאחר השימוש. פלדה שלא מחלידה היא פלדה. רכה חרב סמוראים מיוצרת מכמה סוגי פלדות שבאמצא הלהב לאורכו נמצאת פלדה רכה שתוכל לספוג את הזעזועים ללא שבר ללהב לטעמי המחיר זול מידי שיהיה טוב כי אני לא מאמין שיש בפלדה את המרכיבים אשר החברה טוענת אחרת הסכין הייתה יקרה 2 בנוסף אם אני לא טועה הסכינים של החברה מיוצרים במפעל בסין אבל בסיס הבחברה נמצא בארה"ב

roihand1

New member
חיזוק הפלדה נעשה בשלב החישול

בחרבות היפניות, באופן מסורתי, נהגו להכניס אבקת פחם בין הקיפולים. היום, אני מניח, עושים את זה מעט אחרת... היום כבר כמעט הכל מיוצר בסין, אפילו הצווילינג שלי

BRONCO

New member
יש לך מיידע בדוק על כך שצווילינג

מיצרת בסין? אם כן אשמח לקבל קישורים לעניין כי עד כמה שאני יודע סכינים של צווילינג עדיין מיוצרות בגרמניה נ.ב חרב סמוראים אמיתית תמיד תיוצר באותו דרך מסורתית בקיפולים אגב הפלדות המודרניות של היום אשר עשירות בפחמן בחלקם טובות יותר וחזקות יותר מפלדת חרבות הסמוראים המקופלות. הקיפולים בימי הסמוראים נועדו לאחד מס' פלדות לא איכותיות לחומר הומגני אחד טוב ועל ידי כך השיגו חוזק וגמישות שזה דבר חשוב בפלדה

למעלה