שלום

• פותח הנושא Dool
  • פורסם בתאריך

Dool

New member
שלום ../images/Emo3.gif

אני "חולה" (לא אוהב לקרוא לעצמי ככה
) בסכרת נעורים מגיל 10. אוקי עכשיו בגיל 14 יש לי כאבים איומים ברגליים כמעט כל הזמן. יכול להיות כבר בגיל כזה? אני לא שומר רוב היום הרמה שלי 300 ולפעמים עולה ל400-500 ורוב הזמן אני עם בחילות חולשה וקשה לי לנשום. חוסר אחריות מצידי? אולי. אוקי שמתי לב שיש פורום סוכרת ואני מקווה שיש לי מקום פה

mickey15

New member
ברוך הבא!../images/Emo140.gif

בד"כ לרמות גבוהות קבועות של סוכרת יש השפעות ארוכות טווח והן בד"כ לא מגיעות בגיל כזה... אבל זה לא ממש משנה כרגע...משנה למה אתה לא שומר..?? אני בספק אם אתה מבין את ההשלכות, אז אני יספר לך קצת עליהן: *עיוורון *חוסר תיפקוד בכבד/כליות או בכל איבר אחר *נמקים ברגליים (שבסופו של דבר יכולים לגרום לכריתת רגל!!!!!!) *שיתוק ובמקרה הכי גרוע...אפילו מוות...אבל בימינו זה לא ממש יקרה...כי יש אינסולין...!!! בכל מקרה אני בטוחה שבעתיד אתה תרצה לעבוד, להקים משפחה...לעשות משהו עם עצמך במקום לעבור טיפולים וכל מיני דברים כאלה כדי לנסות לטפל בנזקים שנגרמו לך בגלל חוסר אחריות או חוסר מודעות כשהיית צעיר, נכון?! אני יודעת שבגיל כזה זה קצת יותר קשה כי אני בת 15 ולי יש סוכרת 10 שנים, אני לא מאוזנת ואני מודעת לכל הסכנות אבל אני לפחות מנסה לטפל בעצמי ועובדה שאחרי כל כך הרבה זמן זה מתחיל לעבוד!!! אני מציעה לך לקחת את עצמך בידיים כי כמו שאומרים...אנחנו לא ניהיים יותר צעירים
לפני שיהיה מאוחר מידי. חבל, החיים יפים ואתה יכול לחיות חיים יפים עם קצת השקעה ואחריות. שיהיה לך המון בהצלחה, אתה מוזמן לכתוב פה מתי שרק תרצה!!!!

amiryh

New member
היי

הכאבים האיומים ברגליים הם בגלל רמת הסוכר הגבוהה . ברגע שרמת הסוכר שלך תהיה בטווח הנורמלי לא יהיו לך כאבים , ויתרה מכך , תרגיש יותר נמרץ ואנרגטי . אם תרשה לי להמליץ לך על עוד טיפ קטנטן : פעילות גופנית . זה עוזר מאד לאיזון הסוכרת , אבל כדאי שתקפיד לעשות אותה כשאתה נמצא מתחת ל-250 . חן אמרה ובצדק שיש במשך הזמן , במידה ולא מאוזנים , סיבוכים . אז הרשה לי להציע לך שני דברים שילוו אותך כל הדרך : א. תהיה מאוזן : תשתדל להיות על רמות של עד 200 , ותלמד לטפל בהיפויים שלך בלי שהם יעלו אותך ל-400 . (זה קורה לרובנו, אבל ניתן לשלוט על זה) . ב. תהיה במעקב במרפאת הסוכרת שלך: אל תחמיץ פגישות , תעשה את כל הבדיקות שהם נותנים לך (כולל כליות ועיניים) , כך שאם יצוץ ההתחלה הכי קטנה של סיבוך , אפשר יהיה לתקן את זה בצורה לא כירורגית וכן לעקוב אחרי זה . גם פה יש לי טיפ קטן : תצטרף למחקר . ברוב מרפאות הסוכרת מתקיימים מחקרים על אינסולינים חדשים , מכשירי בדיקות דם , משאבות ועוד הרבה מחקרים שונים . למה להצטרף? מפני שבמחקר עוקבים אחריך בצורה רציפה במשך כמה שנים , ואתה חייב להגיע כל כמה חודשים לביקורת (אי אפשר להבריז) . אני ב-7 שנים אחרונות הייתי בשני מחקרים והאיזון שלי השתפר ממש . אז קח את זה בקלות (עד כמה שניתן) עמיר נ.ב: כדאי לך לבוא לקייטנות שמארגנת האגודה . לומדים שם המון דברים חדשים . אפילו אני כמדריך השנה (בפעם הראשונה) למדתי דברים שלא ידעתי .

שלום גם לך וברוך הבא !!!

כן גם אני לא אוהבת את המונח הזה "חולה" אני אדם נורמלי בריא עם סוכרת. וגם אני בגיל הנעורים
(אני מזה זה מרגישה קשישה עכשיו לכתוב כזה משפט אבל...) די מרדתי והגעתי לתחושת נימול ברגלים. אבל אז הגיעה רופאה נהדרת למרכז בו טופלתי ודי איפסה אותי. הגוף שלך משדר לך אותות מצוקה "יש לי כאבים איומים ברגליים כמעט כל הזמן... ורוב הזמן אני עם בחילות חולשה וקשה לי לנשום." 300-500 זה ערכים - לא טובים- בלשון המעטה.... האם אתה מזריק והאינסולין אינו מספיק
או שמע מפספס הזרקות
. האם אתה אוכל כמיות רבות של מזון
או מתחרא על מתוקים
אולי כדאי לך לחשוב על משאבה שתעשה את חייך מעט יותר קלים (אבל גם כאן נדרשת אחריות מינימלית). בקיצור כדי שתספר לנו יותר על עצמך וננסה לעזור....

Dool

New member
מצטער שאני עונה רק עכשיו.. ../images/Emo3.gif

יש לי משאבה.. אני אוכל המון רוב הזמן שוכח לתת אינסולין
ופשוט אני סתם נותן מתי שיש לי אפשרות יחידות
אני מנסה להיות יותר רציני עם זה אבל קשה

עמית 29

New member
בעיית זכרון...

דול, אני חושב שאם החלטת לכתוב בפורום אתה לא ממש מרוצה ממצבך... אנחנו כשותפים למה שאתה עובר יכולים לספר מה עובר עלינו ולתת קצת טיפים מנסיון. אבל אתה ורק אתה יכול לשפר את מצבך!!! אני מניח שלזכור לאכול אתה זוכר!פשוט כל פעם שאתה אוכל אתה גם לוחץ על הכפתור... אני לא רוצה להשמע מטיף... ואני מניח שהרבה אנשים מציקים לך, אבל אתה צריך פשוט לעזור לעצמך! בהצלחה

למעלה