היי
הכאבים האיומים ברגליים הם בגלל רמת הסוכר הגבוהה . ברגע שרמת הסוכר שלך תהיה בטווח הנורמלי לא יהיו לך כאבים , ויתרה מכך , תרגיש יותר נמרץ ואנרגטי . אם תרשה לי להמליץ לך על עוד טיפ קטנטן : פעילות גופנית . זה עוזר מאד לאיזון הסוכרת , אבל כדאי שתקפיד לעשות אותה כשאתה נמצא מתחת ל-250 . חן אמרה ובצדק שיש במשך הזמן , במידה ולא מאוזנים , סיבוכים . אז הרשה לי להציע לך שני דברים שילוו אותך כל הדרך : א. תהיה מאוזן : תשתדל להיות על רמות של עד 200 , ותלמד לטפל בהיפויים שלך בלי שהם יעלו אותך ל-400 . (זה קורה לרובנו, אבל ניתן לשלוט על זה) . ב. תהיה במעקב במרפאת הסוכרת שלך: אל תחמיץ פגישות , תעשה את כל הבדיקות שהם נותנים לך (כולל כליות ועיניים) , כך שאם יצוץ ההתחלה הכי קטנה של סיבוך , אפשר יהיה לתקן את זה בצורה לא כירורגית וכן לעקוב אחרי זה . גם פה יש לי טיפ קטן : תצטרף למחקר . ברוב מרפאות הסוכרת מתקיימים מחקרים על אינסולינים חדשים , מכשירי בדיקות דם , משאבות ועוד הרבה מחקרים שונים . למה להצטרף? מפני שבמחקר עוקבים אחריך בצורה רציפה במשך כמה שנים , ואתה חייב להגיע כל כמה חודשים לביקורת (אי אפשר להבריז) . אני ב-7 שנים אחרונות הייתי בשני מחקרים והאיזון שלי השתפר ממש . אז קח את זה בקלות (עד כמה שניתן) עמיר נ.ב: כדאי לך לבוא לקייטנות שמארגנת האגודה . לומדים שם המון דברים חדשים . אפילו אני כמדריך השנה (בפעם הראשונה) למדתי דברים שלא ידעתי .