שלום

goldfish11

New member
שלום ../images/Emo20.gif

אשמח אם תוכלו לענות לי על כמה שאלות. המטרה היא סקרנות אישית שלי. אשמח לשתף ולהשתתף. 1. עד כמה את קושרת את הסדר והאירגון בבית (האם הוא מסודר, מבולגן) למצבך האישי? כלומר, האם הסדר הוא תלוי מצב רוח למשל, האם יש תקופות מסודרות וכאלה שלא ובמה זה תלוי? 2. האם יש לך תחושה אמוציונלית לסדר ונקיון בבית? רגשות אשמה/ אמיתות כאלה ואחרות/ דברים שטבועים בך מגיל צעיר וכו'? 3. האם נראה לך הגיוני ששינוי הרגלי סדר וניקיון בבית יכולים ליצור שינוי אישיותי אצלך? 4. האם את מרגישה (הדגש הוא על מרגישה ולא על חושבת) שהאחריות לסידור וניהול הבית היא על האישה? השאלות נכתבו בלשון נקבה כי מעניין אותי לשמוע דוקא מנשים. עם הגבר הפגוע סליחה ענקית.

rabi101

New member
אני אשה למרות הכינוי שלי

אני תמיד אומרת לפי צורת הבית (הכוונה מבולגן לא נקי או מסודר ונקי) אני יכולה לקבוע כיצד חיה ומרגישה האשה. אלה עבודות מאוסות סידור ונקיון בית ורק כאשר אשה שלוה יכולה להתעסק בזה ביסודיות או לראות זאת כעונש כורח חיים. יחד עם זאת סדר ונקיון זה משהו שנולדים איתו. אגב סדר וארגון בבית הוא נפרד מנקיון. אפשר להיות נקייה מאד ומבולגנת ואפשר לסדר הכל כמו במוזיאון אבל מבלי לנקות ממש. בית נקי ומסודר עושה טוב גם למצב הרוח. בלגאן בעינים מטריד את הנשמה. בהחלט יש קשר כאשר אדם טרוד בבעיות וצרות לבין סדר ונקיון. אבל בהחלט זה משהו שיש לך או אין לך במיוחד סדר. וכמו כן לא פחות גם נקיון. אם חשוב לך הנקיון מאז ומתמיד את יכולה לצרף לך טרדה נוספת או בעיה נוספת למה שכבר יש לך לעשות כבד כבד על הלב ברגע שאת לא מספיקה בגלל מצב רוח או בגלל חיפוש פתרונות לצרות. בהחלט שכן יכול סדר ונקיון לעשות שינוי גם באישיות. עבודות בית משיחות את הדעת התוצאה אחרי המאמץ של נקיון וסדר יכולה להקל על הנשמה ובהחלט להוריד עוד עול ולתת שלווה. גם לרצות לסדר ולנקות את הראש (המחשבה) ואת הלב (הרגש). בהחלט שכן. האחריות על הבית הוא רק על האשה ובלבד עליה. שימי לב - הוא קונה לה בית היא נותנת לו בית חם. היא בוחרת ברוב המקרים את הרהיטים היא מחליטה איך להניח אותם היא קונה את הוילונות היא בוחרת בשטיח היא מקשטת אותו עבורם. היא המלכה וזה מבצרה. כאשר היא מנקה הוא עוזר לה לא היא עוזרת לו לסדר את הבית הוא כמו שקושניר אמר צייד מתרכז בעבודה שלו שהיא המטרה החשובה לו בחיים בכדורגל ובעיתון. היא מלקטת היא אוספת את הפריטים שיעשו את הבית היא קונה את הירקות שהיא תכין מהם את התבשילים או חומרים לעוגה או עוגיות היא נותנת לו את הרשימה לקניות כי היא שולטת בבית ולכן רק היא יודעת מה צריך ומה חסר. ותמיד תמיד כאשר הבית לא מסודר זה היא לא בלבוסטית הבית מלוכלך יגידו היא ממש לא נקייה הבית שלה כמעט מסריח. אבל........זה לא אומר שהוא הבוס שלה ושהיא לא צריכה את עזרתו. היא לבד לא יכולה לעשות הכל על מנת שהבית יהפוך לבית. הוא חייב לדעת לתקן צריך לסמוך עליו שהוא ישמור על הסדר והנקיון במקרה שהוא לא משתתף באחזקת הבית ולעזור במה שהוא יכול ומסוגל במקרה הטוב. הוא חייב לעזור בכלים למשל לשפוך זבל להזיז רהיטים בשעת הצורך ולעשות כל מה שמבקשים ממנו ולא כל מה שנדרש ממנו - יש הבדל. היא זו שמחליטה במה הוא אמור לעזור. הבית הוא שלה בלבד ולשימושם של כולם. כך על כל פנים אני מרגישה. ר ח ל

dify

New member
אם הבית שלך מצוחצח

זה אומר שאת מאד משועממת... תסלחנה לי חברות הפורום שביתן נקי, אני פשוט כל כך מזועזעת מההכללות הגסות שכתבה רחל... שבאמת... אם את כבר מחליטה מה תפקיד האישה ומה תפקיד הגבר ומה מעיד על אישה מצב הניקיון של ביתה... אז לי מותר לתת הכללה שמשעשעת בלגאניסטית כמוני, שמצאתי על מגנט למקרר :) נ.ב. רחל, אני בלאגניסטית ואני מאד מאד מאד מאושרת ושלווה :) כך על כל פנים אני מרגישה :)

rabi101

New member
הצחקת אותי

אני עניתי על מה שאני מרגישה שצריך להיות. ולא בגלל שאני כזאת - הלוואי והיה לי את זה. ונתתי הסבר גם למה. בהחלט על מנת להיות עקרת בית למופת צריך זמן. ואין...... אבל אף אחת מאיתנו אינה סופרמן. אם את נקיה אז את לא מסודרת ואם את מסודרת אז את לא יסודית. ואם אשה עושה הכל אז היא צריכה שיחות אצל פסיכיאטר. אירגון זה מה שהוא שצריך להיוולד איתו או שיש לך את זה או שאין לך את זה. אם אישה משקיעה בכל המטלות כמו בישול, אפיה, כביסות גיהוץ נקיון וסדר טיפול בילדים וטיפוחם השקעה בזוגיות זמן לבילוי וזמן לתחביבים והכל בשלמות אז כנראה שהיא לא אנושית. ובהחלט משועממת. לדעתי בלבד צריך להשקיע לפי הצורך וכאשר יש חשק וזמן. אבל נקיון וסדר בצורה סבירה עושה טוב לנשמה אבל לא בשלמות. על זה אין ויכוח תאמיני לי. הבית הוא בהחלט לדעתי ממלכה בלעדית של האשה. אבל זה לא אומר שאני המלצרית שלו או חדרנית הוא יעזור בכל מה שאני אחליט שאני צריכה על מנת שיהיה לשנינו כיף ונעים ולשאר בני הבית. הוא עוזר לי במטלות שלי ואני עוזרת לו בפרנסה אבל מה לעשות שהבית הממלכה שלי והוא בשליטתי ואני קובעת כל מה שצריך. אני לא פמיניסטית. אם לא יהיו חלוקת תפקידים הבלאגן יחגוג לא רק בבית גם במשרד וגם בחיים. אגב הלוואי והייתי משועממת מה רע אני חולמת על היום הזה.

תראי, אני נקיה ומסודרת ומשתדלת

להיות יסודית, אני מטפלת בכל מה שקשור לבית ולילדים ועוד יש לי זמן לתחביבים ולתאטרון ולהצגות בהן אני משתתפת. משועממת? ממש לא, ניצול נכון של זמן. בגלל שאני לא עובדת בבוקר מחוץ לבית - מטלות הבית הן מה שאני עושה למעון המשפחה, בעלי הוא זה שמפרנס. אבל הוא לא קנה לי בית - את הבית קנינו יחד, הבית לא הממלכה שלי אלא יחד בחרנו את הריהוט ואת מוצרי החשמל והחלטנו איפה לשים מה כדי שיהי נוח לכולם - לילדים, לבעלי ולי.לי אני לא רואה את עצמי כ"שליטה" של שום דבר חוץ מאשר על המחשבות שלי.

rabi101

New member
מה צרם לך בדיוק - קורות חיי

שאמרתי שליטה על הבית. כן אני שולטת בבית ואני מחליטה הכל בענין המעון המשפחתי. אבל........ זה לא אומר שאין לאחרים זכות דיבור. אני די גמישה.... אני טובה מאד בסדר ונקיון ועושה זאת שנים רבות מרהטת לפי הטעם שלי מוסיפה מדי פעם אביזרים שנראים לי מבלי לשאול ולהתייעץ קונה כל מה שאני חושבת לנכון. כי אני טובה מאד בזה הוכחתי זאת במשך שנים. בעלי טוב בכסף ולכן אני מוסרת לו דין וחשבון על הכסף שהוצאתי ועבור מה לאחר מעשה. לפעמים הוא עוצר אותי אני נעצרת. כי הוא קובע בגלל שהוא טוב בזה. הכל בשיתוף פעולה מלא. כל אחד נותן בחיי הנישואין את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב. אני נותנת את כל המאה אחוז שאני יודעת ומסוגלת לתת והוא נותן את האחוזים של היכולת שלו. זה מתאים לנו. לכל זו יש את המתכונת שלו. אני מסכימה עם זה שזה לא מתאים לכל זוג. זו השקפת החיים שלי. אגב את הבית הוא קנה רק אמרתי לו באיזה איזור אני רוצה לגור אבל בכסף המשותף. התחלנו מכלום הכל עשינו ביחד אנחנו עובדים כל החיים. כל מה שיש לנו ויש לנו ברוך השם עשינו על פי שיקול דעתו הבלעדית. אני גרועה בכסף והוא גאון. הוא קבע מתי אפשר לקנות או להחליף דירה או לשפץ אבל אני קובעת את הצורה הדוגמא או הפריט והוא קבע בכמה תשלומים נעשה. כל משפחה והמתכונת שלה. אגב אם אני הייתי מנהלת את התקציב מצבנו היה בכי רע. אם הוא היה מנהל את הבית האושר היה עף מהחלון. אני לא זוכרת מקרה אחד שהיה לנו מינוס בבנק. כי הוא החליט יש קונים אין מצטמצמים ודוחים מה שלא דחוף. הכל הוא קנה במזומן רק לפני שנים אחדות אני משתמשת בכרטיס אשראי והוא עדיין אין לו משתמשים בשלי מהחשבון המשותף. כל אחד נותן מהייחודיות שלו ומה שחשוב שהצד האחד יתן מרחב לצד השני מבלי שייכנס לו לעצמות. זה הצד החזק שלי אני כאן קובעת וזה הצד החזק שלך כאן אני נשמעת. אנחנו פה בפורום בסך הכל מאירים (לא מעירים) את השונה והאחר וכל אחד לוקח מהשני את כל מה שמתאים לו. אני ממש שואבת מהאנשים כאן המון חוכמה ותיקוני התנהגות. לומדת איך זה אצל אחרים ומיישמת מה שמתאים לי. מאד עוזר ממש כיף לי.

רק דבר אחד צרם לי - שאמרת שהוא

קונה לה בית, משם זה הוביל אותי לחשוב כמה אנחנו שונות. לא העברתי ביקורת עליך או על הדרך בה את מנהלת אותם, להיפך,בזכות השונות בין אנשים גם אני למדה דברים חדשים מדי יום. אני חושבת שהדברים שכתבת עכשיו - נותנים אור אחר על מה שכתבת קודם.

למעלה