שלום.

מיכל..~

New member
שלום. ../images/Emo20.gif

שלום :) ראשית, אני רוצה לציין שהסתכלתי קצת בקישורים שלכם ובמאמרים ויש לכם ממש פורום נחמד, דרכו הגעתי לכל מיני אתרים משמ מעניינים. אז תודה ! שנית, אני עושה איזשהי פעילות על השפה העברית ואני צריכה רשימה של אממ "פעולות עבודת אדמה" אם אפשר להגדיר את זה ככה, ושמות של מקומות גידול, אני אכתוב פה מה שבנתיים עשיתי ואם יש לכם הוספה תוסיפו, וגם אם יש תיקונים כי זה הכל מהראש הלא כל כך חכם שלי :) גדיד- תמרים -מטע מסיק-זיתים-מטע בציר-ענבים-כרם קטיף-תפוז-פרדס [אני יודעת שקטיף זה מאוד רחב, אבל רציתי סתם דוג' שתהיה לי לפרדס] רדייה (לרדות?) - דבש= מכוורת ערייה (לערות? ככה כותבים?)- תאנים- בוסתן (?) קציר- חיטה- שדה אני יודעת שלמסיק יש משהו חוץ מזיתים אבל אני לא מצליחה להזכר איזה עוד פרי שייך לזה. ובכלל אני בטוחה שיש פה שגיאות. אשמח להארות הערות ותוספות!! תודה מראש

מיכל..~

New member
עוד שאלה אם אפשר.

לגבי משפחות של בע"ח אני אתן את הדוגמאות שמצאתי עד כה. אם יש עוד אשמח לשמוע: פרה-שור-עגל גמל-נאקה-בכר אריה-לביאה-כפיר חמור-אתון-עיר תרנגול-תרנגולת-אפרוח סוס-סוסה-סייח תודה. וסליחה על ההצפה.

אלי ו.

New member
פרות מעדיפות פרים

מכיון שהשור לרוב מרמז שהפר לא מצוייד בכל הציוד המקורי.

גנגי

New member
זה רק כי בסטייקיות-צמרת של פעם

המנה היוקרתית הייתה תמיד ביצי שור.

מיכל..~

New member
../images/Emo51.gif !!!!

ממש תודה על כל העזרה שלכם. חשבתי בלילה גם על אייל-איילה-עופר [זה נכון? או שלאבא ולאמא יש שמות אחרים?] ממש תודה על הפורום הפורה הזה

ארייה

בוסתן הוא גן עצי פרי. למיטב ידיעתי מדובר דווקא בעצי פרי שונים. מטע נכון גם לגבי תאנים, ולמעשה לגבי כמעט כל עצי הפרי (מלבד הכרם לענבים, ופרדס לעצי הדר) כל השאר הם מטע. והאמת: אני לא זוכרת שראיתי אי פעם מטע של תאנים. תמיד זה עץ פה עץ שם. אבל בוודאי יש.

נכון

וַיַּבְעֶר-אֵשׁ בַּלַּפִּידִים וַיְשַׁלַּח בְּקָמוֹת פְּלִשְׁתִּים וַיַּבְעֵר מִגָּדִישׁ וְעַד-קָמָה וְעַד-כֶּרֶם זָיִת (שופטים טו,ה) ויש גם כרם ביבנה

למעלה