שלום

שלום ../images/Emo2.gif

יש לי שאלה אלייכם. האם "הרא קרישנה" היא יוגה או מדיטציה? מה אומרת כל מילה ? הרא- קרישנה- ראמה- אני יודעת שחיבור מסויים לאלוהים, אבל תוכלו קצת יותר לפרט על כל אחת מהמילים, ומה הם מציינות יחד? תודה. שלי.

כלב, פיטבול, קוריאני

זאת סתם מנטרה של ה``טנטרה יוגה`` , פעם ריפרפתי בספר בסטימצקי וזה לא מעניין אותי, היו גם מנטרות נוספות, הטענה שיש להתאים את המנטרות אישית לאופי האדם ויש לנגן אותן בלי קול, ולכל צליל יש השפעה וכו` , זה כנראה מקור המ``ט אם אני לא טועה. היו בספר גם ציורים של פיל מוזר והסבר לשירטוט מאנדלה אם אני לא טועה. למה שלא תנסה בפורום יוגה. . .או שכבר ניסית ?

קמהדנו

New member
גם וגם../images/Emo66.gif

האמונה בהודו היא שקרישנה וראמה הם התגלמויות של האל הארה זאת אולי קידומת - כמו תואר כבוד הארה קרישנה זאת מנטרה - אוסף הברות/צלילים שכאשר הם מושמעים יוצרים ויברציה מיוחדת, ושינון המנטרה אמור להביא את המאמין לשחרור / מצב תודעה גבוה / אושר אפשר לומר שהקריאה בשמות האל נועדה אכן לחבר לאלוהים, מתוך התמסרות ודבקות ואהבה. לכן זאת גם יוגה של אהבה/התמסרות וגם מנטרה-יוגה הטענה היא שאנחנו מצויים ב"עידן חושך" מתוך העידנים הקוסמיים המחזוריים, ולרוב האנשים בתקופה כזו יהיה קל ונגיש יותר להתחבר למקור מתוך רגש וכוונה, פשוט על ידי חזרה על המנטרה הזאת. האם זה נכון? את מוזמנת לנסות ולהיווכח בעצמך בהשפעה שיש לה עלייך. רק הערה מהצד הדתי של העניין - קריאה בשמות אלים הודים (הגם שמציינים פנים של האל האחד והיחיד) היא פעולה דתית, ויש מי שיראה בכך ניגוד לכמה דיברות... הנוסח המלא הוא
Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare​
לי דווקא בא לפזם (על משקל במבה)
"אין אין אין כמו קרישנה"

למעלה