שלום!

sharon444

New member
שלום! ../images/Emo142.gif

אני מעוניינת להתחיל ללמוד בשנה הבאה. ממוצע הבגרויות שלי יחסית גבוה. עדיין לא התחלתי לברר בקשר למקצועות לימוד, ובנוסף לא נבחנתי לפסיכומטרי (אני מתכננת לעשות אותו באפריל או ביולי, אם זה אפשרי מבחינת תנאי ההרשמה). כיצד אני יכולה לדעת קצת יותר לעומק על כל אחד ממקצועות הלימוד, והאם זה לא מאוחר מדי בשביל להתחיל לברר עכשיו מה אני רוצה ללמוד (והיכן)? בנוסף, אני גם לא יודעת אם זה אפשרי להבחן לבחינה הפסיכומטרית ביולי? מלבד זאת, אשמח לקבל קצת ייעוץ או עזרה בהבעת דיעה לגבי המקצועות הבאים: הנדסה ביו-רפואית, הנדסת תעשייה וניהול, ביולוגיה עם הדגש על ביוטכנולוגיה, ביולוגיה ומדעי המחשב עם הדגש בביואינפורמטיקה (כולם נלמדים באוניברסיטת ת"א) האם הם מעניינים? האם הם קשים ללימוד? והאם הם מקצוע נדרש שאפשר למצוא בו עבודה בעתיד? אשמח לקבל כל עזרה, המון תודה, שרון.

שלום שרון,

ההרשמה נמשכת עד לתחילת חודש מרץ. פרושו של דבר שכדאי להזדרז. נראה לי שכיון שחסר לך הן מידע , והן אינך יודעת בבטחון במה לבחור שכדאי היה לפנות ליעוץ בבחירת מקצוע. אם את חיילת/חיילת משוחררת תוכלי אולי להתחיל מבקור בלשכה להכוונת חיילים משוחררים. שם תוכלי להעזר בתוכנת מית"ם של מכון הדסה כדי לקבל תאורי מקצוע ופרטים על מסלולי ההכשרה. בנוסף ישנה תוכנה העשויה להועיל בתהליך הבחירה. אם לאחר מכן עדיין תרגישי בצורך פני ליעוץ. הפסיכומטרי אינו חובה החל מהשנה הבאה (אלא אם כם סיימת את לימודיך בתיכון התשנ"ח או קודם לכן), אולם לדעתי בהחלט כדאי להבחןשכן הבחינה מובאת בחשבון רק אם היא משפרת את סכויי קבלתך. אם תגשי ביולי זה יהייה מאוחר מדי כיון שהחלטות על קבלת התלמידים מתקבלות קודם לכן.

sharon444

New member
תודה רבה על הייעוץ והעזרה

אך עדיין נותרו לי מספר שאלות: מה זו תוכנת מית"ם? האם אני יכולה לפנות ליחידה להכוונת חיילים משוחררים חצי שנה לפני השחרור? האם כדאי לי לעשות את בחינת הפסיכומטרי למרות שהציונים שמרכיבים את המצרף הם די גבוהים אצלי? בנוסף, אשמח לקבל את דעתך בנושא הבחירה בין המקצועות שאותם הזכרתי בהודעתי למעלה. תודה רבה, שרון.

המשך

מית"ם- מידע תעסוקתי ממוחשב. המידע כולל תאור של כל המקצועות הקיימים בארץ, וכן מישדע מפורט על כל מסלולי הלימודים. כן, את יכולה להנות משרותי הלשכה גם אם את כבר משוחררת חצי שנה או יותר. כתבתי כבר בפעם הקודמת שלדעתי כדאי בעקרון להבחן בפסיכומטרי כיון שהוא רק יכול לשפר סכויי קבלה ולא לקלקל. ספציפית לגביך השאלה היא איפה את רוצה ללמוד ומה. אם כבר חישבת את המצרף (על פי הטכניון?) וראית שאת עוברת את הדרישות הסכם באופן משמעותי אולי מיותר לגשת . ככל שאת נמצאת סמוך יותר לסכם המינימלי כך מוטב לגשת לפסיכומטרי. לא ניתן להצביע על מקצוע כמענין/משעמם, קל/קשה. זה ענין סוביקטיבי לחלוטין.

למעלה