שלום

SShirly

New member
שלום../images/Emo141.gif

מספר שאלות על עיצוב תעשייתי: באילו עבודות יכולים הנדסאי עיצוב תעשייתי להשתלב כיום? האם מספיק תואר הנדסאי למציאת מקור פרנסה כיום? מהי הפופולריות של המקצוע? הביקוש? או כיצד ניתן לברר זאת. מה נחשב כמקצוע מבוקש יותר מבחינת שוק העבודה כיום? גרפיקאים או מעצבים תעשייתים? או מעצבים גרפים. תודה מראש

עיצוב

באילו עבודות יכולים הנדסאי עיצוב תעשייתי להשתלב כיום? מעצבים המועסקים כשכירים, ונמנים על הסגל הקבוע של עובדי המפעל נקראים - מעצבי הבית. מעצב הבית נמצא בקשר הדוק עם הנהלת המפעל, מחלקת הייצור, ומחלקת השיווק כשלצידו עוזרים עובדים מתחומים שונים (שרטטים, טכנאים ועוד). מעצב הבית זוכה לבטחון כלכלי, למשכורת קבועה ולתנאים מוגדרים, מאידך הוא מוגבל יותר לדרישות הנהלת החברה, וכמובן למוצרים הספציפיים אותם מייצר המפעל. מעצב חיצוני - הוא מעצב עצמאי, והלקוח פונה אליו ליצירת מוצר ספציפי. יתרונו היחסי של המעצב העצמאי הוא במגוון המוצרים שהוא מוזמן לייצר ובחופש אישי רב יותר בצד המקצועי. מעצב עצמאי חייב לדעת למכור את רעיונותיו ועליו להיות בעל יוזמה, אסרטיבי ובעל יכולת שכנוע. האם מספיק תואר הנדסאי למציאת מקור פרנסה כיום? קשה למצוא משרות בתחום. מהי הפופולריות של המקצוע? הביקוש? או כיצד ניתן לברר זאת. הבקוש כאמור נמוך. מה נחשב כמקצוע מבוקש יותר מבחינת שוק העבודה כיום? גרפיקאים או מעצבים תעשייתים? או מעצבים גרפים. מעצבים גרפיים מבוקשים הרבה יותר מאשר מצעבים תעשיתיים.

SShirly

New member
בעקבות תשובתך...

האם תוכלי לענות לי על אותן שאלות גם לגבי עיצוב גרפי? אני ממש מבולבלת כיוון שמוסד הלימודים בו אני מתכוונת ללמוד מציעה לי מגוון של תחומים שאת כולם אני אוהבת והייתי רוצה לבחור בזה שיתן לי יותר אופציות בעתיד. באילו עבודות יכול מעצב גרפי להשתלב כיום? האם תואר הנדסאי בתחום הוא מספיק? כיוון שהמוסד הזה לא מרחיב זאת עד לתואר ראשון. מהו ההבדל בין עיצוב גרפי וגרפיקה ממוחשבת (אם בכלל ישנו הבדל כזה). ותודה שוב

גרפיקה

באילו עבודות יכול מעצב גרפי להשתלב כיום? גרפיקאים רבים עובדים : - כשכירים במשרדי פרסום (הם שייכים למחלקה הקריאטיבית של משרד הפרסום הכולל תקציבאי, רעיונאי, גרפיקאים מבצעים ובעלי תפקידים נוספים). - במערכות עיתונים - שם הם מופקדים על העיצוב הכללי של העיתון, האופן שבו מוצג הטקסט, פורמט של אותיות וכד' כאשר על הגרפיקאי להיות מודע לכך שמטרת העיצוב היא לעזור לטקסטים, להדגיש את הדברים החשובים שבכתבות ולא להתחרות בהם או להאפיל עליהם. - במוסדות ציבוריים גדולים העוסקים בהפצת חומר כתוב. - במפעלים פרטיים. - במשרדים המתמחים במולטימדיה, וכשכירים אצל גרפיקאים עצמאיים. האם תואר הנדסאי בתחום הוא מספיק? כיוון שהמוסד הזה לא מרחיב זאת עד לתואר ראשון. עיסוק בגרפיקה אינו מחייב תואר אקדמי, אולם ישנם מעסיקים שיעדיפו בעלי תואר מתוך הנחה שהם קבלו את ההכשרה המקיפה יותר. מהו ההבדל בין עיצוב גרפי וגרפיקה ממוחשבת (אם בכלל ישנו הבדל כזה). גרפיקה ממוחשבת נלמדת בקורס המקנה לך מיומנויות בהפעלת תוכנות מחשב לעיצוב גרפי. הלימוד הוא טכני בעיקרו. עיצוב גרפי הוא מסלול לימודים המנסה לפתח אותך כאמן יוצר השולט ג ם בתוכנות גרפיות.

למעלה