שלום!!!

moniment

New member
שלום!!!../images/Emo140.gif

היי. אני חדשה בפורום.... אז דבר ראשון אני בת 17 וצמחונית כבר שנתיים וחצי. אני לא לוקחת ויטמינים, אבל עושה בדיקות כל חצי שנה בערך והכל אצלי בסדר. אבל יש לי בעיה עם אבא שלי. הוא טוען שהוא רקא שעד גיל מסוים לא רואים את הבעיות שיש בעקבות הצמחונות ואז בגיל מסוים הן נופלות ב"בום". אני כבר לא יודעת מה להגיד לו. ניסיתי הכל. יש לכם עצה?

lifegirl

New member
את יכולה לקחת את אבא,

ולצעוד יחד לעבר הרופא. הרופא ישמח להסביר לו (בתנאי שהוא ידידותי למשתמש..) שאם את מקפידה לעשות בדיקות דם- כל חסך יתגלה בזמן- הרבה לפני שתתפתח בעייה. (והרי- הבעיות לא מגיעות ב"בום"- אלא בעקבות חסכים וחוסרים). בקשר ל"בגיל מסויים הן נופלות בבום": שינויי תזונה/סביבה קיצוניים (נגיד- לעבור למדינה עם אקלים שונה/להפוך לטבעוני), לחץ/מתח ושאר גורמים נפשיים וגם בעיות במערכת החיסון, או הריון (!) עלולות אמנם לגרום ל"בום" כזה, אבל ככל שידוע לי, זה לא עניין של גיל... וגם את ה"בומים" האלו ניתן לגלות בבדיקת דם- עוד לפני שנגרם נזק

דורון ק

New member
היי,ברוכה הבאה לפורום

בקשר לשאלתך:קשה לתת דעה אם לא יודעים באיזה נושא מדובר(יש הרבה מיתוסים בנושא צמחונות) אבל אם הוא אומר לך דברים שהוא קרא/שמע וכו´ פשוט תשאלי אותו-על מה מדובר?מי כתב את זה?על מה זה מתבסס?מה הרציונל של זה?אני חושב שלא יהיו לו תשובות-לעומת זאת את יכולה להראות לו כתבות/מחקרים רבים על כך שתזונה צמחונית היא התזונה הבריאה יותר עם רציונל וביסוס מדעי בדוק!

למעלה