שלום

ronchooli

New member
שלום ../images/Emo140.gif

גם אני חדשה בסביבה הפורום נראה אחלה ואשמח להצטרף וכבר יש לי כמה שאלות נתחיל בצרה הידועה בכינויה "הניירת" מה עושים עם הררי המכתבים עיתונים תשלומים וכו, יש לכם איזה שיטה של סדר מייד כשניכנסים הביתה? רגע לפני שהניירת תופסת כל חלקה טובה במטבח שולחן מגירות וכו... שאלה נוספת שצצה לי, וזה אחרי שקראתי את שירשור המלצות חומרי הניקיון שהיה פה, איך הכי טוב לנקות את הראשים של הגז, נו השחורים האלה, יש איזה חומר שאפשר להשרות אותם בו, ועל הדרך גם מה החומר הכי טוב לניקיון של הכריים מנירוסטה, ועם איזה ספוג/בד? האם אותם חומרים מתאימים לניקוי של נירוסטות אחרות, למשל הקומקום החשמלי מבחוץ, במשך הזמן נוצרים עליו כאלה סימנים מעצבנים... ועוד צרה שמטרידה את מנוחתי זה התבנית של התנור, איך מנקים ממנה שומן קשה שנידבק? שאני אשפשף??????? או שאולי יש איזה חמור פלא שאפשר גם להשרות בו את התבנית וכל הג'יפה תעלם? תודה רבה נראה לי שזאת תחילתה שי ידידות מופלאה

maybesure

New member
ניירת

כמו בכל משרד שיש מגשי תיוק על השולחן, כך בבית: אני אוספת את כל הניירת לתוך תיק עם רוכסן כמו תיק ציור דק (בלי נפח שלא י\תתאפשר צבירה יותר מידי!) התיק נמצא בתוך ארון. פעם בחדשיים שלשה - מתייקת הכל. מה שמשלמת דרך המחשב - מניחה לי תמיד על שולחן המחשב בהמתנה לשתלום. שילמתי? מדפיסה את האישור, משדכת מייד להוראת התשלום ושמה בתיק עם הרוכסן עד לתיוק. אין שום נייר מתגלגל בבית. אם מגיעים מכתבים עם הודעות על מפגשים רושמת מייד את התאריך והשעה בלוח שנה ומצמידה ללחו באטב משרדי. חזרתי מהפגישה? זורקת את ההזמנה לפח. זה כולל התייצבויות בבי"ס, תורים לרופאים וטיפולים, הזמנות של חברים להתארח, אירוח שאני עצמי עורכת וכו'. לא כ"כ מתמצאת בנירוסטה, אבל תבניות עם שומן שרוף ממליצה על הרטבת התבנית היטב ופיזור אבקת כביסה מעל, להשאיר יממה ולשטוף רגי. הסודה הקאוסטית שבאבקת הכביסה מחלחלת מתחת לשרוף ומרימה אותו בשלמותו. אם אלו רק כתמים, אפשר לנסות בשיטה הנ"ל או בעזרת מסיר שומנים. 10 דקות ולשטוף. תחתיות סירים שמצהיבות אני מנקה עם ספוגית הפלא.

ronchooli

New member
ועוד שאלה...

אם יש כאן מישהו שגר בבית פרטי שיש בו קומות/מדגות אשמח לקבל טיפים איך לארגן כדי שיהיה נוח, כי בנתיים אנחנו מוצאים את עצמינו כל הזמן עולים יורדים עולים יורדים, כדי להביא כל מיני דברים שנימצאים למטה.
אז מה עושים? מחזיקים מהכל כפול?

עדה 4

New member
ניקוי תבניות

מניחים ניר אפייה על התבנית לפני ששמים את העוגה - פשטידה או מה שזה לא יהיה, ואז מספיק לשטוף אותה קלות אחרי השימוש, וגם אין צורך לשמן את התבנית .

לא תמיד זה מספיק

אבל כן מקטין את הלכלוך שנדבק (השמן עצמו, איכשו מצליח לעבור)

maybesure

New member
שוב אני

כן. הכי נוח להחזיק פריטים שמאוד זקוקים להם בדאבל. כלי ניקוי אצלי מוחזקים ברובם למטה, במרפסת וארון שירות. אבל חמרי ניקוי יש גם למעלה וגם למטה. מגב למקלחון יש אחד גם למעלה. סמרטוטים וסקוצ'ים , לכל אחד מ2 חדרי השירותים למעלה יש את שלו, בנוסף לאלו ששייכים לחדר השירותים למטה. בלי קשר לנקיונות - אפילו משקפי קריאה יש לי כמה זוגות: אחד קבוע באוטו, אחד בתיק, אחד בקומה למעלה ליד המיטה ואחד בקומה למטה. למה לרוץ למעלה למטה, למה?

sarlior

New member
בית בן שתי קומות

יכול להיות מאד נוח אבל, גם צרה צרורה כשלא מאורגנים נכון... יש לי כמה טיפים עבורך שעובדים טוב מאד אצלי- ראשית, כמו שכבר נאמר, להחזיק חלק מהדברים כפול-למשל למעלה יש לי שני חדרי רחצה אז בכל אחד מהם יש את הסמרטוטים שלו,הסקוץ' וכו'. יש לי למעלה גם מגב,מטאטא ויעה.חומרי ניקוי לא מחזיקה כפול כי ימי הנקיונות אצלי מתחלקים לפי הקומות אז כשמנקה למעלה מעלה הכל ומשאירה שם עד שמסיימת. דבר נוסף, בכל חדר יש פח. ביום הניקיון אוספת את כל הפחים במרוכז ומחליפה שקית. משתמשת במדרגות עצמן כ"תחנת ביניים" לכל מיני דברים ששיכים ללמעלה ומצאו דרכם למטה.מניחה למשל ערימות כביסה נקיה וכל אחד לוקח לחדרו. כל מיני פיצ'פקס אחרים מניחה על המדרגות וכל מי שהחפץ שייך לו לוקח אותו למעלה כשהוא עולה. משתדלת לאחסן דברים ששייכים למעלה רק שם. למשל מצעים של הילדים ושלנו כל אחד בארון שלו ולא במרוכז את של כולם. גם מגבות מאוחסנות למעלה. נעליים גם לא מרשה להשאיר למטה כדי שלא יסתובבו סתם. מי שחלץ למטה מרים ולוקח למקום.

שדרוג של הרעיון

בכל קצה של המדרגות להשאיר סלסלה או משהו דומה כל פעם שיש משהו שצריך לעבור - מניחים בפנים. כשעולים/יורדים לוקחים את הסלסלה - ומפזרים כל דבר למקום. _הכי טוב: סל קשור לגלגלת
)

למעלה