שלום!

DarkLady

New member
שלום! ../images/Emo140.gif

טיילתי לי ברשת והגעתי במקרה לפורום
ואם אני כבר כאן, אני אשמח להצטרף
ואולי תוכלו גם לעזור לי... מאז שהייתי ילדה שנאתי אורז. אבל בשנים האחרונות הוא דווקא התחבב עליי מאד. אבל משום מה, הוא אף פעם לא ממש יוצא לי טעים כמו שהוא יוצא כשאני אוכלת אותו מחוץ לבית (לא בהכרח במסעדה, אפילו בבתים של חברות...) האורז תמיד יוצא לי כזה.... קשה וקטן ולא רך, מצד אחד רטוב ומצד שני נדבק לסיר....
בקיצור, משהו פשוט לא מסתדר לי שם! יש למישהו אולי מתכון פשוט לאורז לבן רגיל? פריך רך וטעים?
(ומפורט ביותר כדי שאני לא אצליח לפשל בבישול שלו..)

הכי פשוט

לשים כוס אורז עם שתי כוסות מים קרים בסיר ולהוסיף מלח לפי הטעם. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. אחרי שרוב המים שמעל האורז מתאדים לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך 20 דקות בלי לפתוח.

DarkLady

New member
תודה ../images/Emo13.gif

הממממ.. לחכות 20 דקות גם אם כל המים התאדו כבר לפני? כי זה לרוב מה שקורה ואז אני פשוט מכבה.

זה לא אמור לקרות

אם יש בדיוק יחס של מים פי שתיים מהאורז ואם מנמיכים את האש כשהמים מגיעים לרתיחה ומכסים כשהמים יורדים 20 דקות זה בדיוק הזמן. אולי האש שלך גבוהה מדי? תנסי עם האש הכי נמוכה שאפשר.

הכי פשוט והכי מוצלח שיש בערך

יש יותר מוצלחים תקני אורז יסמין 2 כוסות אורז יסמין להרתיח 2 כוסות ורבע מים, להוסיף כף שמן כף מלח, שמגיע לרתיחה מוסיפים את האורז יסמין אחרי ששטפת אותו מעט במים וסיננת, תני לזה לבעבע ברגע שהמים מתאדים לכסות ולחכות בדיוק 10 דקות, לסגור את האש אחרי 5 דקות לפתוח ולערבב, תקני סיר טאפל יוצא הכי מוצלח, ולהקפיד על הזמנים ועל סיר סגור כל הזמן.

pirge

New member
אצלי הפוך על הפוך אורז במים רותחים

אורז לבן בלי תוספות מאת:פירגה מעמידים להרתיח קומקום עם מים (לפחות 4 כוסות) מכניסים לסיר בינוני: 5 כפות שמן 2 כוסות אורז יבש לגמרי מלח לטעם לטגן כדקה ב ב ח י ש ה . לצקת 4 כוסות מים רותחים להנמיך ללהבה ה כ י קטנה. לסגור במכסה. לבשל 20 דקות. תהנו

והכי חשוב

לאחר סיום הכנת האורז, להרים את המכסה , לכסות במגבת נקיה ומעליה לשים שוב את מכסה הסיר.

למעלה