שלום
(ושאלה)

אורמור

New member
שלום ../images/Emo140.gif (ושאלה)

יש שלום של הולכים ושלום של באים אז איך מנחשים? אל תנחשו... באתי
מצאתי אתכם כך באקראי,נכנסתי לקרא ושכחתי לצאת, ומילאה אותי תחושה של מוצאת שלל רב (ולא שלל שרב
) <איזה שלל כבר אפשר להפיק משרב?..חוץ משלל כזה-
> תקנוני אם אני הוזה, זו גם כתובת להתיעצות בענייני שפה? שפתנו שלנו המרוממת ולעתים מבוזה? שאם כן, הריני מאיימת להטרידכם תכופות...
בתור צרכנית של מילים ומכורה לשפה או ג'אנקי של טקסטים כמו שמצהירה על עצמה המוסקטית (@) סביר להניח שאציץ בכם מעת לעת, ולפעמים גם אצייץ.. וכבר באמתחתי שאלה, (בטח איך לא?...שלא אנצל עד תום את דמי המונית עמה הגעתי עד הלום?..) והשאלה מהו והאם יש הבדלה מוגדרת לשימוש במילים זו-מול-זאת שפה זו שפה זאת האם מדובר בשינוי במישלב בלבד (ולטובת איזו) האם יש הבדל אחר ומקומות בהם ראוי להשתמש דווקא באחת ולא באחרת ,או שאין כלל הבדל בתודה מראש אור

nutmeg

New member
מישו אמר "פגיס?"

אהוב ליבי... אסוציאטיבית ישר הלכתי ל: פואטיקה קטנה / דן פגיס מותר לך לכתוב הכל, למשל שֶ, ושֶ. מותר לך בכל האותיות שתמצא. בכל התגים שתצמיח להן. כדאי שתבדוק, כמובן, אם הקול קולך והידיים ידיך. אם כן, כלא את קולך, אסוף ידיך ושמע בקול הדף הריק.

בדקתי, והוקל לי ../images/Emo20.gif

הקול קול יעקב, לא קולי, הידיים ידי עשיו, לא ידיי, ועל כן אני פטור מכליאת קולי ומאיסוף ידיי. הוקל לי ולקולי. קולולולולולולו!

אורמור

New member
והוא יענה? ../images/Emo12.gif

מחייכת... לא מצוי בידיי הפגיס הזה כרגע, אבל תודה על הטיפ. ו....היא--->
ולא..---->
אני ז"א. אור

shellyland

New member
הוא כבר ענה

כי הוא ידע שתשאלי את השאלה הזאת. עכשיו כל אשר נותר לך לעשות זה לחפש את התשובה. ברור שאת לא
כי זה גרי רשף. את
. נעים מאוד.

Idan91

New member
השאלות האלה מאוד הטרידו אותי

פעם, ולפי שתי מורות שטענו שהן גם מורות ללשון: אין הבדל.

אטיוד5

Active member
שלום אוריק

"מהו והאם יש הבדלה לשימוש ..." ? כלומר, מה השאלה בדיוק? שיהיה. ולשאלתך שהבנתי חרף הנ"ל - זו הוא בעצם לשון זכר!!! לפי "עם זו בחרת". כלומר זה=זו. זאת - זאת לשון נקבה. זה ש"זו" נהפך גם ובעיקר לנקבה בשפתנו - נו, כמו תהפוכות רבות אחרות.

אטיוד5

Active member
שגיתי כנראה ..

לא בחרת אלא גאלת ... אבל אבדוק שוב, מוזר שזה מה שהיה תקוע לי באפורים. שמות ט"ו - שירת הים - עם זו גאלת. דוגמאות נוספות - ישעיהו מ"ג - עם זו יצרתי לי, תהילתי יספרו. הושע ז' - זו לעגם. ישנן גם דוגמאות רבות שבהן יש שימוש ב"זו" כדי להצביע על שמות עצם ממין נקבה. ואם כבר דנים בזכר ונקבה, אינני יכול להתאפק מלהוסיף שכשם שאת ג'אנקית של טקסטים, אני מכור לטקסטורות.

hillelg

New member
מה?? מה עשית?

זוּ (שורוק) = אשר. עם *אשר יצרתי לי; עם *אשר גאלת, וכו' וכו'. יש לעתים יותר נדירות גם 'זה' במשמעות 'אשר': 'הר ציון זה בחרת בו'. זאת = זוֹ;

hillelg

New member
אופס. נשלח לי באמצע ההקלדה.

זוּ (שורוק) = אשר. עם *אשר יצרתי לי; עם *אשר גאלת, וכו' וכו'. יש לעתים יותר נדירות גם 'זה' במשמעות 'אשר': 'הר ציון זה בחרת בו'. זאת = זוֹ (חולם); כינוי רומז לנקבה. אלא ש'זאת' בלשון המקרא, לעומת 'זוֹ' שבלשון המשנה. ועל כן אין הבדל בין 'זאת' ל'זוֹ'.

אטיוד5

Active member
טעות לעולם חוזרת

כמו שאמרתי - משום מה נתקע לי במח. בדקתי עכשיו שוב. שירת הים - זוּ - שורוק. בהוראת 'אשר', כמובן, כמו שכתבת. בהושע כתוב "זוֹ לעגם" - חולם. (אם כי לא ברור לי אם ה"זוֹ" הזה מתייחס ללעג. אם כן, אז זאת דוגמא לזו בחולם שהוא לשון זכר.) זה שבימינו אין הבדל בין זו לזאת - על זה אין ויכוח.

אורמור

New member
לא הבנתי מה לא הבנת אטיוד

מה השאלה? מהו (ההבדל) והאם בכלל (נעשית) כזו הבדלה בין הזו (בחולם) לבין הזאת או השימוש בשניהם כשר בכל מצב, תהיתי אם זה קשור במישלב =(רמת סיגנון) או באיזה ניואנס של משמעות, אתה מדווח לי ש"זו" עבר ניתוח לשינוי מין עם השנים?.. זה מבוסס? (הוריו יודעים על זה?..) מהדוגמאות שהבאת לא השתכנעתי.. אבל חן חן בכולופן... אור

אטיוד5

Active member
כשאת מוסיפה את המילים ...

שבסוגריים, מוחקת ומוסיפה עוד כמה מילים, כמו שעשית עכשיו - המשפט נהיה משפט. קודם הוא לא היה משפט. לא שאי אפשר היה להבין אותו. שתי דוגמאות שהבאתי היו מוטעות כי הן היו זו בשורוק כמו שהסביר לי הלל. עוד דוגמא שהבאתי מספר הושע - נותר לי ספק לגביה. משום מה תקוע לי במוח שזו בחולם היה לשון זכר במקרא. כנראה למדתי את זה מתישהו-איפשהו באופן שגוי.

למעלה