שלום

שלום../images/Emo13.gif

החלום הכי גדול שלי זה לנסות צניחה חופשית,אני פשוט מתה לעשות זאת. אבל..זה נורא נורא מפחיד ורציתי לשאול אתכם-עד כמה זה באמת מסוכן? יש לכם אולי נתונים לכמה אנשים נהרגים מיזה בשנה?אני יודעת שזה נשמע דבילי אבל באמת חשוב לי לדעת. לא ממש מצאתי מידע כזה באינטרנט כשחיפשתי. וגם-איפה אפשר לעשות?שמעתי שאפשר בצפון לא? וזה כייף? איך החוויה הזו השפיעה עליכם על החיים? זהו תודה מראש

YakirD

New member
ברוכה הבאה.

שלום לך קודם כל ברוכה הבאה בצל קורתינו. החלום שלך הוא כל כך בר השגה שרק את בעצמך יכולה לעמוד בדרכך להגשמתו. בארץ מתבצעות אלפי צניחות בשנה (בעולם מליוני צניחות). הספורט הזה הוא לא נטול תקלות אבל הוא הרבה פחות מסוכן ממה שהוא נראה (במיוחד צניחות הטנדם). המדריכים בארץ מעולים ובעלי נסיון רב. אומרים שהדבר המסוכן ביותר ביום צניחות הוא הנסיעה מהבית למועדון והנסיעה מהמועדון חזרה הביתה. הסיכוי להפגע בתאונת דרכים גבוה הרבה יותר. זה כמובן לא עושה את הצניחה ליותר או פחות בטוחה, זה רק שם את הדברים בפרופורציות. אם זה חלום שלך לכי והגשימי אותו ואל תתעסקי בסטטיסטיקה. האם זה מפחיד...?.......כן! זה מפחיד. זה חלק מהעניין. מה לעשות, לרוב האנשים בעולם זה מצב מאוד לא טבעי לקפוץ ממטוס. דבר אחד אני יכול להבטיח לך.....זאת חויה שאין שניה לה. תהני

Sabre Runner

New member
אני עושה את זה בגלל הפחד.

אולי זה בגלל שרק התחלתי אבל כל פעם שאני עולה על המטוס, אני מתרגש מחדש. מספיק לי רק לראות סרטון של מישהו שקופץ וכבר השכל שלי מתבלגן ואני רוצה לעלות עוד פעם. זאת חוויה שאי-אפשר להשוות במלואה לשום דבר אחר בעולם. הכי קרוב שאני יכול להגיע הוא כנראה רכבת הרים. קחי רק את החלק של הירידה במורד השיפוע הגדול, תורידי את הקרון המסורבל ואת חגורות הבטיחות ותחליפי ברתמת מצנח ורוח של 200 קמ"ש ותמתחי את זה לאורך דקה. זאת העברה גסה של תחושת הנפילה החופשית.

noamk

New member
הכל יחסי.

יש פה רמת סיכון כלשהיא כי מבחינה סטטיסטית - הסיכוי שמישהו יהרג בצניחה חופשית הרבה יותר גבוה אם הוא צונח מאשר אם לאו. מצד שני - המודעות לספורט בשנים האחרונות עלתה, ואיתה גם המודעות לאיכות והציוד והידע. בישראל, הזמן הוכיח עד כה שאחוז התאונות הוא שואף לאפס, ובהחלט אפשר להגיד שהספורט בטוח (שוב - הכל יחסי). קישור לקצת מידע לגבי תאונות יש פה. המספרים הם לא מדע מדוייק אבל די קרובים לאמת. איפה לעשות. יש בקישורים בפורום את כל המידע. ולגבי השפעה על החיים - ההשפעה העיקרית היא על חשבון הבנק.

oferbar

New member
תרשה לי לחלוק על דעתך

פעם ראיתי את זה על חולצה: I spend a lot of money on Skydiving. The rest I waste on food, car and housing. הכל תלוי בנקודת ההשקפה. אני חושב שלכמעט כל מי שנדבק בחיידק הצניחות והתמיד בזה לאורך זמן, החיים נראים אחרת לפני ואחרי. מעבר להנאה שבנפילה החופשית, יש פה אתגר עצום להתגברות על פחדים, לשליטה במרחב חדש ולא מוכר, לאחווה חזקה עם אנשים בעלי עניין משותף, לתירוץ טוב לנסוע למקומות רחוקים כדי לצפות בהם מלמעלה והכי חשוב, להשתחרר למשך דקה ארוכה מהבלי העולם הזה ולחזור להיות ילדים משחקים. ודרך אגב: מזל טוב על הצטרפות לניהול הפורום

eyal erez

New member
אז בואי לרחף איתנו../images/Emo13.gif.. סרט קצר|אקש

צניחה חופשית מעל חוף הבונים. משרד: 046319068

iec

New member
זה מאוד מסוכן לא לעשות את זה כי...

אם לא תעשי את זה ומאוחר יותר לא תוכלי לעשות את זה מאיזושהי סיבה את תצטערי על זה ברמה כזו שאת יכולה למות מצער.... עכשיו-לכי לעשות בדיקת רופא ותירשמי לקורס לפני שיקרה לך משהו.... בהצלחה
אה ושכחתי....הדבר היחיד שמסוכן בזה היא ההתמכרות המהירה...יותר מהירה אפילו מצניחה חופשית! אדיוס

למעלה