שלום

hairylee

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אני חדש פה. אני חייל מאזור המרכז, ומגמגם בערך 3 שנים. לא יצא לי להכיר יותר מדי מגמגמים בחיי; היו איתי בשכבה אולי עוד 2 אנשים שגמגמו, ואני לא חושב שיצא לי להתקל אי פעם במישהי מגמגמת, לכן שמחתי כשראיתי את הקהילה הזו של מגמגמים, שאיתם אני אולי אוכל לדסקס ולהבין את נושא הגמגום יותר לעומק. יצא לי לדבר על עניין הגמגום עם חבר שלי מהיחידה לפני כמה ימים, והגענו לנקודה שגרמה לי לתהות- למי לדעתכם יותר קשה עם הגמגום - לאנשים שסובלים מזה מלידה, או לכאלה שזה מגיע להם בגיל יותר מאוחר? לי אישית, לקח כמה חודשים טובים בכלל להודות ולהכיר בעובדה שאני מגמגם, ועוד יותר זמן לנסות ולטפל בזה, ולמרות שהגמגום שלי לא השתפר, אני חושב שדי התקדמתי בתפיסה שלי ובהרגשה שלי לגביו. אבל כמובן שיש עוד דרך ארוכה לעשות עד שאשלים איתו לחלוטין, או שאצליח להפטר ממנו. אז מה אתם חושבים?

vicz

New member
אני מגמגמת ../images/Emo3.gif

זהו עכשיו לא תוכל להגיד שלא נתקלת במישהי שמגמגמת אני בת 21 משוחררת מגמגמת מגיל 4 בערך אבל לא זוכרת את עצמי מדברת שוטף.... (למרות שאומרים שדיברתי משפטים שלמים וחלקים מגיל שנה) אז מבחינתי זה כמו מלידה קשה להגיד למי יותר קשה במקרה שלך זה מאוחר יחסית (נדיר למדי, היה לך איזה אירוע טראומטי?) פיתחת אישיות בתור לא מגמגם, ועכשיו כשאתה מגמגם אתה כבר לא יכול לאבד אותה לאנשים שמגמגמים מגיל קטן הכל נבנה סביב הגמגום, לפחות עד גיל מסוים בו נופל להם האסימון שזה לא סוף העולם הימים שלי בבית ספר נבנו סביר שיעורים בהם אני עלולה להתבקש לדבר השיחות שלי עם אנשים נבנו ממילים שבהם יש לי פחות סיכוי לגמגם ואפילו הילד הראשון שהייתי דלוקה עליו בכיתה א' צחק על הגמגום שלי אבל עם הזמן הכל נכנס לפרופורציות קצת פחות קשה אבל עד שהזמן הזה מגיע
אז קשה לקבוע כל אחד קרוב אל הצד שלו... יום טוב
ויקי

shuky63

New member
אני התחלתי לגמגם בגיל 12

באמת לא כמו רוב המגמגמים שמתחילים בגיל הרבה יותר צעיר. אם יש משהו שאולי אני שונה בו מאלו שהתחילו בגיל צעיר זה בתפיסה שלי לגבי המרכיב הפסיכולוגי בגמגום שאני רואה בו 90 אחוז ויותר מהבעיה כי חויתי את הדרדור המהיר שלי מגמגום קליל ושולי לגמגום כבד עקב התיחסות הסביבה(וכיוון שזה היה בגיל 12 אני זוכר את זה בפרוט). אני חושב שהיה לי יותר קשה להסתגל לגמגום אבל הקושי הזה עבר לי בגיל 24 ,כי פתאום חשבתי על זה שמעכשיו אני מגמגם כבר רוב חיי ואז התחלתי באמת לנסות לקבל את הגמגום ולסגל את חיי אליו.

denomoran

New member
מה יותר קל?

בתור מישהי שלא זוכרת את עצמי לא מגמגמת אני חושבת שיותר קשה שזה פתאום וחדש.... למרות כל הקושי והכאב בלסחוב את זה כל החיים ,כבר מתרגלים לזה וזה כמו אבר בגוף שלך... קשה לקבל את זה (אני עדיין לא מקבלת את זה) ,אבל צריך ללמוד לחיות עם זה ולא נגד זה...

hairylee

New member
לי לא היה

אירוע טראומתי שבגללו התחלתי לגמגם; נראה שזה פשוט הופיע מעצמו.. אני לא יודע אם אצלי המרכיב הוא פסיכולוגי, אבל כן יש לזה השפעה של מתי ועד כמה אני מגמגם.. אמנם האישיות שלי התפתחה בתור לא-מגמגם, אבל עצם כך שהתחלתי מאוחר אומר שאני צריך להתרגל לזה עכשיו, משהו שהרוב יכלו לעשות יותר מוקדם בחיים; שעל זה אפשר להסתכל בתור יתרון וגם בתור חסרון. אני מניח שבשביל לדעת למי יותר קשה צריך מישהו שעבר את שני הדברים, שזה לא ממש אפשרי אז זה פשוט ישאר פתוח.. בכל מקרה, אחד הדברים שיותר מציקים לי בזה, זה - מי חשב לתת למגמגמים שם כזה מסובך? למה אני צריך לגמגם כשאני אומר לאנשים שאני מגמגם??

shuky63

New member
מענין אף פעם לא חשבתי על זה

האמת שניסיתי ולא הצלחתי למצוא את מקור המילה גמגום בעברית,אבל באמת מילה קשה להגיה לאדם מגמגם.

שמחה99

New member
נראה לי שמקור המילה 'גמגום'

הוא בעברית החדשה של בן יהודה. בתנ"ך מופיע הביטוי 'כבד פה וכבד לשון'. לפחות שנדע למי לבוא בטענות
אולי השורש הזה מזכיר גמגום כי הוא מורכב משתי הברות מגמגמות כאלה
המשך יומקסים ל-כ-ו-ל-ם!

שמחה99

New member
אבל מעניין אותי לנסות לחפש

בקונקורדנציה. אין לי בבית. יש responsa פרויקט השו"ת אצלי במכללה. אבדוק בעז"ה מחר.

שמחה99

New member
ממצאיי

בתנ"ך, כפי שכתבתי שזכור לי, אכן לא מופיע כלל השורש ג.מ.ג.מ. אבל במדרשים, במפרשי התנ"ך ובעוד הרבה הרבה מקומות במקורות מופיע השורש בכל הטיותיו. כנראה שזו מילה שהומצאה בתקופה מאוחרת יותר מתקופת התנ"ך. אבל התופעה הומצאה הרבה קודם
בחיפושיי נודעו לי מספר עובדות מעניינות. למשל שעמוס הנביא היה מגמגם. המפרשים כותבים שעמוס נקרא כך בגלל שהיה "עמוס בלשונו". ידעתם? לילה טוב

hairylee

New member
יפה על המאמץ

ואני חשבתי שבן יהודה התנכל לנו.. :)עמוס בלשונו.. פירושים מעניינים יש למפרשים האלה.

למעלה