שלום

starrrr

New member
שלום ../images/Emo13.gif

יש כאן במקרה מישהו/מישהי שעבר/ה גיור דרך הצבא?

שלום

אני אמנם לא עברתי גיור (ואני לא מתכוון לעבור) אך עברתי את קורס נתיב (שמהווה שלב ראשוני בתהליך הגיור הצבאי) ובעתיד הקרוב אני אמור לעבור סמינרים א'+ב' (שבעיקרון נועדו לאנשים הרוצים להתגייר אך אני מתכוון לעשות אותם סתם כדי לנוח עוד קצת מהגדוד שלי) - ממה שהבנתי הרוצים להתגייר אחרי הסמינרים טובלים במקווה וניגשים לבית דין רבני-צבאי (כשלפני זה כמובן מי שזה רלבנטי לגביו צריך לעבור ברית מילה).

אני לא מבין, אי אפשר להתגייר ולהשאר

חילוני, וכמובן לחיות אחר כך באורח חיים חילוני? למה בנאדם ש"בא מבחוץ", ומחליט לקבל על עצמו את הדת היהודית, חייב אחר כך (כמובן בנוסף לכל הסבל שהוא עובר במהלך הגיור) להיות דתי אדוק?

DeAth ScrEaM

New member
הוא לא חייב

בת דודה של חברה שלי עברה את הגיור הזה, ושומדבר לא השתנה אצלה חוץ ממה שכתוב בת.ז. היא סיפרה שבהתחלה היה מעניין וסיפרו להם בכלל על ההיסטוריה וכל מני דברים כאלה.. בתכלס עובדות. ואז לקראת הסוף ממש התחילו לשטוף להם את המוח. מי שהתכוון להתגייר רק בשביל שיהיה מסמך שאומר שהוא יהודי, ויש לו אופי חזק, נשאר אותו הדבר גם אחרי. ומי שחלש.. אז חבל.

הכל חרטא

מי שרוצה להתגייר חייב להעמיד פנים שהוא דתי - כל אלה שעושים גיור רק בשביל הרישום במשרד הפנים ולא מתוך אמונה חוזרים לחיים החילוניים-הנורמליים שלהם מייד אחרי סיום התהליך.

M a r U s k A

New member
כי זוהי הדת היהודית..

מבחינת הדתיים, החילוניים הם אומנם יהודים, אבל יהודים כופרים.

m i s t e r T B

New member
ממש ממש לא

קודם כל בגלל השאלה של אלי צפון תהליך הגיור מסובך. ומבחינת הדת החילוניים לא כופרים, הם פשוט תועים ולא הולכים בדרך הנכונה

starrrr

New member
../images/Emo13.gif

שאלתי מפני שאני מתעניינת בנושא ולא מצאתי שום חומר בינתיים באינטרנט. כמה זמן אורך התהליך? כל מי שרוצה יכול להתקבל לתוכנית? הפרופיל משנה משהו? האם הגיור דרך הצבא יותר קל מאשר גיור באזרחי? בכלל, איפה, כל כמה זמן, איך... מישהו יודע איפה ניתן למצוא מידע?

כמה דברים

בעיקרון השאיפה היא שכל חייל עולה לא יהודי שרוצה לעבור את השלב הראשוני (קורס נתיב) אכן יעבור אותו - אם לא בשביל הגיור אז לפחות סתם בשביל להעמיק את הידע הכללי על היהדות - לא תמיד זה יוצא לפועל אבל משתדלים - בכל מקרה דברי על זה עם המש"קית חינוך שלך. לפרופיל הרפואי אין שום משמעות. קורס נתיב אורך כ 6-7 שבועות, אחריו יש 2 סמינרים בני שבועיים כ"א בהפרש של חודש אחד מהשני ואחריהם את יכולה לגשת לבית הדין בקרית שמונה (בית הדין הרבני שעובד עם הצבא). תהליך הגיור דרך הצבא הרבה יותר קל מהתהליך האזרחי. קודם כל כל התהליך עצמו לוקח רק כמה חודשים בעוד שבאזרחות זה יכול לקחת כמה שנים וגם בית הדין שעובד עם הצבא נוהג להקל על החיילים בעוד שבית דין באזרחות בודק אותך הרבה יותר בדקדקנות ויסודיות. ככה שאם את כבר רוצה לעבור את הגיור אז תעשי את זה רק דרך הצבא. ועוד פעם, תבקשי כל מידע שתצטרכי מהמש"קית חינוך שלך - היא אמורה להיות הכתובת המוסמכת בעניין.

M a r U s k A

New member
ניסית באתר של צה"ל? ...

אני חושבת ששם תמצאי את המידע שאת צריכה.

starrrr

New member
../images/Emo13.gif

תודה על התגובות . האם קורס נתיב והקורסים שלאחריו למי שרוצה להתגייר שוטפים את המוח? מה האווירה הכללית? האם מחויבים לשנות שם בסוף התהליך? ובכלל, אחרי סיום הגיור מישהו בודק איך אותו אדם שגויר חי את חייו? כמה זמן לוקח כל התהליך?

תשובה

קורס נתיב פחות - סה"כ מציגים לך שם את כל הזרמים של הדת - כולל הרפורמי והקונסרבטיבי ויש שם אפשרות לדיון פתוח במהלך השיעורים - ז"א אם משהו נראה לך לא נכון או טיפשי בהחלט אפשר להעלות את זה לדיון עם המורה כי סה"כ הקורס נועד להעמקת הידע ביהדות ולאו דווקא לגיור או לשטיפת מוח. בקורסי ההמשך אמנם עוד לא הייתי, אבל הבנתי ששם זו כבר מתחילה להיות שטיפת מח קצת יותר רצינית ושם רק הזרם האורתודוקסי בא לידי ביטוי- זה כבר מיועד לאנשים שיותר חושבים בקטע של גיור (או אנשים שמנצלים את ההיזדמנות כדי להיעדר עוד כמה שבועות מהיחידה...
)- אבל אין לך ממה לחשוש - לא תצאי משם כמו איזה זומבי חרדי. אם יש לך שם לא יהודי אז תצטרכי לשנות אותו או להוסיף לו שם שני יהודי - אם אינני טועה זה מתייחס לשינוי/הוספת שם ברישומי הרבנות בלבד ולא בת"ז ומשרד הפנים. אחרי סיום הגיור אף אחד לא יבדוק אותך ולא יהיה להם ממש מה לעשות עם זה. כל התהליך יכול לקחת מספר חודשים לא רב (אני מעריך שכ 4-5 חודשים ברוטו כלומר כולל ההפסקות בין הקורסים).

AeroSlash

New member
אני מיודעת על מישהי...

ואני יודעת על עוד מישהי שעוברת גיור אורטודוקסי ואני אמנע מעצמי להגיד מה אני חושבת על זה. אבל שטיפות מוח ברמות כאלה, זה חדש אפילו בשבילי...

AeroSlash

New member
לפי מה שידוע לי,

לא. בצבא אפשר לעבור גיור רפורמי עם הקלות, אבל שוב אני לא עברתי וגם לא מתכוונת לעבור אחד, שמעתי ממישהי שעברה.

הגיור הרפורמי לא מוכר בארץ

כל תהליך גיור - גם בצבא וגם באזרחות הוא אורתודוקסי אבל בצבא הוא הרבה יותר קל - שם אף אחד לא יחטט לך בחייך הפרטיים ובתכלס לא תצטרכי לחיות באורח חיים דתי והוא גם קצר משמעותית - סה"כ תצטרכי לעבור קורס נתיב (חודש וחצי) שהוא קורס כייפי בתנאים טובים מאוד, 2 סמינרים (שבועיים כ"א) שהם קצת יותר רציניים אבל בקטנה, מקווה, בית דין וזהו. במהלך כל התהליך תצטרכי לסגור 3 שבתות אצל משפחה דתית -בניגוד לאזרחות אף אחד לא יעקוב אחריך, לא יעשו לך ביקורים בבית ולא תצטרכי לחיות כמו דתיה כלל, גם הדיינים בבית דין יקלו עליך עם השאלות. חשוב להבהיר אינני מעודד גיור ואני מתנגד לו בתוקף אבל אם כבר החלטת לעשות אותו אז תעשי רק דרך הצבא ותחסכי לעצמך הרבה סבל מיותר. בכל מקרה גם אם תרצי לעבור גיור וגם אם לאו אני ממליץ לך ללכת לקורס נתיב - התקופה היחידה בשרות הצבאי שבה באמת אפשר להנות ולהתנתק מכל השטויות של הצבא - זו התקופה היחידה בשרותי בצה"ל שאני אזכור לטובה.

למעלה