שלום

vered4

New member
שלום../images/Emo13.gif

אני מסתובבת פה ושם ויש לי שאלה, מה דעתכם על נושא השמות למה אדם בוחר כינוי ולא שם, ולמה לא להשתמש בשם שלך?

שבילים

New member
אחד הדברים היפים באינטרנט

הוא היכולת להביע את עצמך באמצעות הניק. כך למשל הניק שבו אני משתמשת עכשיו, המקור שלו הוא משירים, סיפורים וגם ציורים שאני יוצרת. שמתי לב שבהרבה מהם מופיע המוטיב של השביל שמסמל בעיני דרך חיים. אני נוטה לפעמים להחליף ניקים בהתאם להרגשה הכללית שלי באותה תקופה. ולמה לא משתמשים בשם האמיתי? אממ... יכול להיות בגלל הסיבה שהזכרתי (רצון להתבטא בניק ייחודי), יכול להיות בגלל הפחד מחשיפה ובעצם יכולות להיות הרבה סיבות. כל אחד וסיבותיו עימו. ואגב: בפורומים מסויימים דווקא רציתי לכתוב את השם האמיתי שלי אבל אז קיבלתי הודעה שהשם תפוס. אז גם זאת יכולה להיות סיבה...

....... ../images/Emo13.gif

תוספת קטנה.. לנושא הניקים... וזה גם בגללך, אימג´ין.... (למרות שבעיקרון אני מסכימה עם שבילים לגמרי, לגבי ניקים שמבטאים מהות פנימית) ובכן, חשבתי על שתי היישויות שזה יוצר: האחת - האמיתית - סביבה סובבים החיים האחרת - הוירטואלית, שכבר אספה לה קהל "מכרים" וירטואליים. זו האמיתית רואה את הוירטואלית ולא נותנת לה לחדור אל חייה כי היא מתביישת בה... ולהלן הדיאלוג הפנימי שמתרחש, כביכול, בין שתי היישויות.....
- אני מתביישת בך! - אם את מתביישת בי, תפסיקי לייצר אותי! - אבל אני אוהבת לעשות אותך! - אז אם את אוהבת את זה...- תכירי בזה גם בחיים האמיתיים! החשפי... ..... אז... נשאלת השאלה... למה אנחנו טורחים כל כך על ההפרדה? האם זה מכיוון שאנחנו מעיזים להוציא כאן החוצה דברים, שלא נוציא בחיי היומיום?! כי אם זה כך, החיים האמיתיים שלנו רחוקים מלהיות אמיתיים!... ואולי.... אולי ההגיג הזה שייך לפורום אחר....

e-magine

New member
במשפט אחד את שואלת 3 שאלות

למה שלא תנשמי בין כל שאלה לשאלה? אז יש כאלה שבוחרים בכינוי ויש כאלה שבוחרים בשם. יש כאלה שבוחרים בשם האמיתי ויש כאלה שבוחרים בשם שאינו שמם. כעיקרון אני תמיד ממליץ למי שרוצה לכתוב על עצמו דברים אישיים, לא לגלות אז זהותו האמיתית, כי אולי אחר כך יצטער. גם בחודש האחרון היו מקרים כאלה אפילו בפורום זה. לעומת זאת, גולשים שכותבים כי רוצים פרסום אישי וקידום אינטרסים כלכליים, בוחרים בדרך כלל בשם האמיתי. כך נוהגים גם מומחים כשהם רושמים הודעות בתחום מומחיותם, וכך הגולשים מתייחסים ברצינות להודעותיהם.

vered4

New member
אולי אתה מודע לזה, ואולי לא

אבל זו תגובה מאוד תוקפנית.

אי שלחתי לך אימייל אתמול האם

קבלת אותו? לפי הכתובת פה למעלה שלחצתי עליה אבל הכתובת שלי היא ביאהו אז אם אתה רוצה לענות לי תענה לי ליאהו כי האאוטלוק שלי לא מתפקד בקשר לורד אני גם הרגשתי קצת מוזר מהטון שלך שכתבת אבל אולי לא תפקידי להתערב...

כמו שאני רואה את האינטרנט...

זו ההזדמנות של כולם להיות מי שהם רוצים, ושכולם יראו אותם ככה... לברוח מעצמם, מהחיים האמיתיים... כך למשל, כשאני רוצה לברוח מהחיים האמיתיים, בגלל סיבות של דיכאון או עצב או אפילו סתם משעמום - אני נכנסת לאינטרנט. באותו רגע שאני מחוברת, אני יכולה להיות כל מה שאני חולמת להיות- וכל מה שאי אפשר להיות כשאתה עצמך.. כל מה שאי אפשר להיות עם השם האמיתי שלך.. אצלי הכינוי קצת דבילי, אני יודעת.. אבל זה הדבר היחיד שיכולתי למצוא שלא היה תפוס... מכירים את המכונות שתיה האלה? אז אני מכורה לשוקו חזק - תנסו, כדאי לכם!!
אני

שבילים

New member
שוקו חזק

אהבתי את מה שכתבת ואני בהחלט אוהבת גם את הכינוי שלך.
אגב: לא רק באינטרנט אפשר להיות כל מה שרוצים. אני למשל נמצאת בסדנת תאטרון שגם מוציאה אותי מהמחשב והאינטרנט לפחות לפעם בשבוע וגם אני יכולה להיות בה מה שאני רוצה
ועכשיו תנסו להמר: כמה פעמים אצטרך ללחוץ על "שלח" עד שההודעה באמת תישלח? טוב, פעם ראשונה לא עברה. אנסה שוב. גם פעם שניה לא עברה. נראה מה יקרה בפעם השלישית...

שוקו לי קרה פה משהו אחר אתמול

או שלשום שלוש פעמים כתבתי תגובות ושלחתי וזה אכן נשלח על ידי שגר וחזר לי העמוד הרגיל אבל הדברים לא הופיעו על המסך אוף כמה מתסכל שזה היה במיוחד שכתבתי דברים לא קצרים אבל לא פניתי לשירות של תפוז כי הבנתי שזו בעיה זמנית לגמרי צריך ממש הרבה סבלנות בשביל הרשת הזאת

nequda

New member
היי שלום ורד

את מעלה שאלה חשובה. הסיבה העיקרית שאדם בוחר כינוי באינטרנט היא *אי רצון להחשף* במיוחד כשאומרים דברים ש"בחוץ" לא מכירים עליך או יכולים להזיק לך, אבל לא רק. כאשר נחשפים באינטרנט, באופן טבעי, אנחנו אף פעם לא יודעים מי קורא את הדברים ולכמה אנשים אנחנו נחשפים בבת אחת. להרבה אנשים, מאד לא נח עם החשיפה הזו - גם כאין להם משהו רציני להסתיר. עכשיו השאלה היא, איזה כינוי בוחרים: רב השמות (אפילו אלה שנראים אמיתיים), הם בעצם שמות בדויים. בדרך כלל, השמות שאנחנו בוחרים מסמלים לנו משהו ויש להם איזה שהוא קשר לשם האמיתי, לאישיות, לתחביבים שלנו וכו´. באשר לי, כל השמות שאני בוחרת ונכנסת בהם, מסמלים (לפחות עבורי) משהו אמיתי. משהו שאני כעת, משהו שהייתי רוצה להיות או אפילו מצב רוח... יש לי כמה ניקים וכמה מיילים, ומי שיודע על האחד - בד"כ לא יודע גם על האחר. ככה נח לי יותר (אם כי, תמיד יש חשש שמישהו יזהה אותי...) אגב, את השאלה הזו שאל אותי בעבר אחד האחים שלי. כנראה, שבכל זאת יש אנשים שמספיק בטוחים בעצמם להחשף בשם שלהם, ואני יכולה רק להעריץ אותם על כך...... מקווה שעניתי, נקודה.

היי נקודה, מאד מאלף מה שכתבת

אז מה בשבילך באמת המשמעות של "נקודה"? אם בא לך לדבר על זה כמובן, לא חייבת.... בוקר טוב אני מצפה לשלג אצלנו, הלואי

nequda

New member
השלג היגיע, מאדאם באטרפליי?

אצלנו אמנם אין שלג, אבל קררררררררר!!! לשאלתך - העולם שלנו (האמיתי) הוא עולם קטן וכל הזמן הוא "מתכווץ" יותר ויותר. עולם האינטרנט הוא עדיין "עולם גדול" יותר (שמתם לב, שבהנף יד, סליחה, מקלדת, אנחנו יכולים להגיע כמעט לכל פינה בעולם?). אני פשוט מרגישה לעיתים קרובות כמו נקודה קטנה בכל המרחב הזה..... שיהיה לכולנו יום נעים, נקודה

nhyt

New member
מתחבאים

העדפה להשאר אלמוני ולהשאיר את כולם מסוקרנים למשל מי את ורד4 מי את כמו שאת תהיי סקרנית זה מכניס ענין

למעלה