שלום

Just Dust

New member
שלום../images/Emo13.gif

טוב אז ככה, אני קוראת שקטה פה בפורום.. ונתקלתי לא מעט [ואפילו הרבה] פעמים בתלונות של תלמידים שכותבים פה, הודעות של סלידה מבית הספר, וכו'. אז רציתי להגיד לכם את דעתי, מנקודת הראיה שלי. אני הייתי שוחרת שנה שעברה, בכיתה ט', כיום אני לומדת בכיתה י' בבית ספר אזרחי, לאחר שעזבתי את הטכני [השלוחה בבאר שבע]. כל אחד כאן מתלונן על כמה שבית הספר מתנהל חרא, המורים חרא, כל המדריכים זורקים זין, כולם נגד השוחרים- תלונות שגם אני כשוחרת הייתי מוציאה מפי שנה שעברה. כולם יודעים יפה מאוד להגיד מה לא בסדר פה ומה צריך לתקן שם, ויודעים גם להגיד לשוחרים צעירים יותר שלא כדאי להם לבוא, כי זה הכי קל. אז אם המערכת כל כך דפוקה, והכל כל כך נורא, ושזה בית ספר שואה [כמו ששמעתי רבים אומרים] למה לא לעזוב? למה לא לעבור לבית ספר אזרחי ולהיות ילד רגיל כמו שכל מי שמתלונן רוצה להיות? הטכני לא מחזיק אתכם שם בכוח, אף אחד לא מכוון לכם אקדח לרקה, יש לכם את החופש המוחלט לעזוב. אולי העדר אומץ? כן, צריך קצת אומץ כדי לשנות את המסגרת שאתה נמצא בה ולהגיד "אני לא רוצה ללמוד בבית הספר הזה" בפני המדריכה שלך. צריך אומץ כדי להכנס למסגרת אחרת. אבל אם אתם רוצים להיות מחוץ לבית הספר הזה באמת, תצאו. באמת שתעשו את זה, אל תמתחו את זה ואז תגידו "מאוחר מדי". גם לי היה קשה שם, גם אני שנאתי לחזור הביתה מאוחר, שנאתי את המקצועות, שנאתי את רוב הילדים, שנאתי את המדים, שנאתי את כל מה שקשור למקום הזה. אז פשוט קמתי והלכתי. למה? כי זה תמיד הכי קל להתלונן, אבל עם דיבורים אתה לא תצא משם. ואל תתנו לי את הבולשיט הזה של "אף בית ספר לא יקבל אותי". כי אם אתה בכיתה ט' או י', מקבלים אותך נפלא במקומות אחרים. אני עזבתי בסוף כיתה ט', הבאתי אישור מהטכני לבית הספר החדש, והופ, אני כבר לא בטכני. אני בבית ספר אזרחי. וקיבלו אותי כמו קסם. גם סוף כיתה י' אפשר לעזוב, אני מכירה מישהו שעזב בסוף כיתה י'. אמנם בשביל להתקבל למגמה שהוא רצה להיות בה הוא היה צריך להשאר שנה, אבל זה המחיר שהוא היה מוכן לשלם בשביל לצאת מהמקום ההוא. יש המון אפשרויות של בתי ספר, זה לא כלא. לא טוב לכם? קומו ולכו, אני אומרת את זה מכל הלב, קומו, ולכו. טוב לכם? אז תשארו ואל תתלוננו. אולי בעצם כל מי שנשאר אז טוב לו? והתלונות האלה הם סתם.. אם אתה נשאר, סימן שמשהו משאיר אותך שם. למי שלא טוב לו, פשוט לקום וללכת, אם יש צורך, אז גם להיאבק. כי חבל, באמת חבל שתבזבזו את הזמן ואתת האושר שלכם, ותסבלו, ותשארו במקום שאתם לא רוצים להיות בו. וכמובן שכל מקרה לגופו, כרגע אני מכלילה. יש תמיד את זה שההורים שלו לא מסכימים לו לעזוב, ואת זה שאוהב את המקצועות אבל שונא את המערכת, ואת זה שהמדים נוחים לו אז הוא נשאר.. אבל בסופו של דבר, החיים שלכם בידיים שלכם, רק שלכם. אז תמיד קל להפיל על אחרים "אני נשאר בטכני כי 1,2,3,4 הכריחו אותי". רק אתם מכריחים את עצמכם, אתם חופשיים לבחור. טוב לכם? תשארו לא טוב לכם? תלכו. הבחירה היא תמיד שלכם.

כנראה שלא קראת את השרשור הקודם

תקראי שוב פעם. אני אוהבת את האנשים האלו שאוהבים להגיד "אין לכם אומץ, אתם סתם פחדנים.." וכו.. אין שום קשר לאומץ, את עזבת בכיתה ט' ברור שזה שטויות כיתה ט' זה בית זונות. אם היית עוזבת בכיתה י' לפני הבגרויות ואת חושבת שזה היה מעיד על אומץ כלשהו אז צר לי לבשר לך שזה היה מעיד על טיפשות בלבד. אי אפשר להוציא תעודת בגרות טובה כשאתה עובר בית ספר אחרי שהתחלת כבר במסגרת מסויימת והתחלת מסלול בגרויות ומגמות מסויים.

Just Dust

New member
כמו שציינתי לפני זה

אני מכירה מישהו שעזב בכיתה י'... הוא התקבל מצויין לבית הספר. הוא אמנם נשאר כיתה, כי הוא רצה ללמוד במגמה ספציפית שלא מאפשרת לו להתחיל מהאמצע, אבל זה אפשרי. את קוראת לזה טפשות, אני קוראת לזה חכמה. להשאר במקום שאת לא אוהבת, ושאת כל הזמן רק מתלוננת בגללו, זו טיפשות.

murzik3591

New member
נראה לי את לא עוקבת אחרי עצמך

הוא אמנם נשאר כיתה, הכל טוב ויפה. יש כאלה שהמחיר הזה הוא גבוהה מדיי עבורם, לפי דעתך אולי לא. כל אחד והערכים שלו, מה יותר חשוב לו. צר לי על האנשים שהתעוררו מאוחר מדיי.

Just Dust

New member
נשאר כיתה, אבל

"הוא אמנם נשאר כיתה, כי הוא רצה ללמוד במגמה ספציפית שלא מאפשרת לו להתחיל מהאמצע, אבל זה אפשרי." זה מקרה ספציפי שלו, כי זאת הייתה מגמה שונה מהאחרות. ברוב המקרים לא משאירים כיתה והתהליך חלק.

murzik3591

New member
תרשי לי לתקן אותך גם בסוגיה זו

ברוב המקרים אחד מהפרמטרים שגורמים לאנשים לרצות לעזוב זה המגמה עצמה, מה שאומר שהבית ספר שהם יעברו אליו יהיה בעל מגמה שונה מזו של הטכני. שני אנשים שלמדו איתי בתיכון באותה כיתה "אהבו" עד כמה שאפשר את המקצוע ונפלטו ע"י המערכת בכיתה יא, הם הסתדרו טוב מאד באותה מגמה בבית ספר אזרחי. אבל אנחנו מדברים על חברה צעירים יותר, שעוזבים את המערכת מרצונם ולכן הסיבות לעזיבה הן גדולות יותר אם זה בא מרצונם.

זה נקרא חוכמה?

נו ברור להשאר כיתה זאת חוכמה גדולה [ציניות]. לא משנה אם הוא בחר ככה או אם היו משאירים אותו, לבחור להשאר כיתה זה עוד יותר מטומטם. כנראה שהחוכמה מתפרשת אצלנו בהגדרות שונות, החוכמה היא אם דפקת את עצמך [כמו שאני עשיתי שהגעתי לטכני] אז אלו בעיות שלי ואני בעצמי אדאג לסיים י"ב בהצלחה זאת החוכמה ולא לעבור לבית ספר חדש למסגרת חדשה לדפוק לעצמך עוד יותר את ציוני הבגרות ולהגיד שאני כלכך חכם כי יצאתי ממקום שונא.

Just Dust

New member
מה שמטומטם בשבילך,

הוא נהדר בשביל האחר. הילד הספציפי הזה העדיף להשאר כיתה וללמוד משהו שהוא אשכרה אוהב, מאשר להשאר במקום שהוא שונא. יכול להיות שאת היית עושה דברים אחרת, זה ברור. אם את לא יוצאת מהטכני, סימן שמשהו מחזיק אותך שם. הציונים, אנערף. כמו שאמרתי, אצל כל אחד זה שונה. את לא יכולה להגיד שזה טמטום, כי זה נראה כמו טמטום בעינייך, בעיניי זה נראה מקסים שהוא בחר משהו שהוא באמת אוהב, והבין שהוא ישלם על זה מחיר של להשאר כיתה. לא בכל מקרה משאירים כיתה, באמת שלא. אז את תסיימי יב' עם הרבה סבל ותלונות ואי הנאה, אבל עם ציונים למופת. והוא יסיים יב' עם אהבה למה שהוא לומד ובכלל אהבה לבית ספר והנאה, גם עם ציונים למופת. כל אחד, והבחירה שלו.

Pikachuu

New member
אוקיי אני אגיב

מתוקה, נגיד ואת באה מבית ספר עם רמה גבוהה ובכיתה ט את ישנה לך כל השיעורים ולא מזיז לך קצת לנקות והמסדרים כי גם ככה חוזרים ב2 וחצי הביתה,ואז כיתה י יש בגרות אחת לא נורא בכלל שטויות.. ואז פתאום בכיתה י"א אני מבין שכל מורה שומר לעצמו על התחת ונותן ציונים נמוכים במגנים , בשיטת הגנה על החלשים, מביאים ציון נמוך לחזקים וגבוה לחלשים וככה ההפרש בין המגנים לציונים הסופיים לא גדול וכולם עוברים, אה אבל המצטיינים נדפקים, בבית ספר רגיל כמו שאת אומרת הממוצע בסופי שלי היה בכ10 נקודות גבוה יותר. עכשיו די על הציונים את עדיין לא מבינה את זה, בואי נדבר על כסף , כסף , זה הדבר הזה שאמא מביאה לך לקנות בגדים וזה. את חושבת שאת תצליחי לחיות 4-5 חודשים על משכורת של 80 שקל לחודש?????????? למה לעזעזל נזכרים להגיד לי שהקורסים לא נחשבים לי לפז"מ ועוד המשכורת שלי בקורסים היא 80 שקל, את יודעת מה זה 80 שקל למישהו בן 20 ושלא נדבר על מישהי בת 20. טוב לא נבכה על החצי שנה הזאת , בואי נדבר על זה שמבטיחים לנו שמיים ולבסוף לפני הקורסים מגלים שכל הקורסים המתקדמים , כפיתוח , כתקשורת לא נפתחים בכלל לשוחרים , רק לכאלה עם חברים. שוחרים בצבא יש אמרה, שוחרים אוהבים לעבוד , תוקעים אותנו בטייסת , לעזעזל כל שימפנזה יכולה לעשות את העבודה הזאת, ממש קשה להחליף בורג ,אבל זאת אחריות! זה חשוב! לאף אחד לא אכפת שמשעמם , למה אנחנו לומדים בבית ספר צבאי3-6 שנים?! בישביל להרוויח חודשיים בצבא? נו באמת.... יש על מה לבכות ואין דרך לצאת מזה כשמבינים איפה נתקעת בסוף י"א או בכלל בסוף י"ד.

Just Dust

New member
אוקיי, מסכימה.

זה קשה לצאת מזה ביא' ויב', ברור. אני דברתי על הכיתות הנמוכות יותר, שזה י' וט'. הדברים האלה, החרא שכרגע נהיית מודע לו, הם דברים ששנה שעברה הייתי מודעת אליהם, משיחות עם שוחרים בוגרים, מהסתכלות על בית הספר. לכן עזבתי. קוגם כל בכיתה ט' וי' צריך להבין את זה, להבין את האמת האמיתית על בית הספר הזה. בואו נגדיר מחדש את ההודעה שלי.. היא מיועדת לתלמידי ט' וי'. אני מסכימה עם זה שנורא קשה לעזוב ביא' [אני לא נסוגה מהרעיון שזה אפשרי. אבל זה בהחלט דופק].

nirze

New member
וואלה צודקת!

מסכים איתך ב 100%. אני בכיתה י"א עכשיו בחיפה.... אין לי שום תלונות על בית הספר...! (אולי קצת...) ::] לא חשבתי לעזוב ואני לא חושב לעזוב כי זה בית ספר טוב ואם לא הייתי בו אז אני לא יודע אם הייתי מצליח כמו בטכני. אני אומר לכם את האמת! מי שיש לו תלונות שפשוט יעזוב... מה קרה?!מפחדים!?

pure_as_fire

New member
קראת הרבה אבל לא הבנת הרבה

מה שאנחנו (הוותיקים נגיד) אומריםזה כן לעזוב ב-ט ועד אמצע י' ומי שמוכן להשאר שנה ולדעתי זה לא מחיר גדול תמורת הרווח, שיעזוב גם בסוף י'. אנחנו מדברים על אנשים בעיקר שהבינו רק ב-יא' לאן הם הגיעו, רק באמצע יא' הבינו שזה לא המקום בשבליהם וזה טעות כמוני ורבים אחרים. אנחנו קלטנו תטמטום של עצמנו מאוחר מדי ושילמנו על כך תמחיר. אנחנו כן אומרים לכול אלה שעדיין לא מאוחר בשבילהם, לעזוב ב-ט'..י'.. אין מה לפחד..אלא אם כן טוב לגם בטכני, ויש כאלו אנשים..תעזבו..

Just Dust

New member
אני ראיתי גם ט'טניקים

וגם י'ניקים מתלוננים. וההודעה הזאת הייתה מכוונת בעיקר אליהם.

pure_as_fire

New member
נו בסדר, זה נכון לגביהם מה שאמרת.

צריך לסגור כבר תטכני לתמיד.

spider001

New member
אם יהיה שם 50 אחוז בנות כמו בבתי

ספר אחרים יש על מה לחשוב בנושא של להישאר. כמו כן , חובה לשנות את חלוקת הקורסים בסוף י"ב ולפתוח את כל הקורסים לבוגריי הבי"ס ולתת להם תמיד את העדיפות ה-1 או ה-2.

למעלה