שלום

One Echoe

New member
שלום ../images/Emo13.gif

התחלתי ללמוד תיאוריה לפני שבועיים בערך והחלטתי להתחיל ללמוד רציני כי כבר התחלתי ללמוד באופן מעשי (2 שיעורים ואני ממשיך אחרי שאני עובר את התיאוריה). אני קצת מתקשה עם הלימודים..יש לי בעיה ללמוד כמו תוכי, ולכן נראה לי שהאינטרנט\המחשב יעזרו לי. הבנתי שיש דיסק שמקבלים עם החוברת...לא קיבלתי אותו, אבל חבר שלי שלח לי תוכנה שנקראת " בנק השאלות והתמרורים ", הדיסק המדובר הוא התוכנה הזאת או משהו אחר? אינטרנט-הבנתי שהאתר -הזה- הוא הכי מומלץ ולמרות זאת ה-אתר- הזה הרבה יותר מוצא חן בעיני. על מה אתם ממליצים, אם בכלל? כמו כן, אשמח לטיפים ללימוד התיאוריה! תודה רבה מראש, גיל.

ChilD SouL

New member
אהמ...

אין צורך ללמוד כמו תוכי, סה"כ זה לא משהו שאתה צריך לבוא לבחינה ולהקיא כמו שעושים עם בחינות בגרות. זה ידע שצריך לשמש אותך גם בעתיד בנהיגה, ולכן מומלץ להבין את החומר שאתה קורא.

One Echoe

New member
אני יודע את זה.

הכוונה שלי היא שלמיגה אטרקטיבית יכולה להעביר לי את החומר בצורה יותר טובה. כשאמרתי ללמוד כמו תוכי התכוונתי לשבת ממש וללמוד

Mr Fender17

New member
וואי אתה לוקח את זה קשה מידי..

אחי שמע, תגיד למורה שלך שיביא לך את הספר/דיסק לתיאוריה. המורה שלי הביא לי ספר+דיסק.. למדתי מהתוכנה ועברתי תיאוריה ראשונה.. למדתי בסה"כ יום לפני, יש כאלה שלוקח להם יותר זמן אז הם לומדים מס' ימים לפני. לא צריך להגזים עם זה.. ובטח שלא ללמוד כמו תוכי, אתה צריך להבין מה מנסים ללמד אותך, לגשת לבחינה ולעבור אותה. תאמין לי היא לא קשה.. השאלות הדגמה בתוכנה הרבה יותר קשות. כל מה שאתה צריך לעשות זה לשבת מס' שעות מסוים מול המחשב ללמוד את החומר העיוני ואז לפתור שאלונים, מלא שאלונים. התוכנה זה הדבר הכי טוב ללמוד ממנו. תבקש מהמורה שלך. ו... בהצלחה!

One Echoe

New member
לוקח קשה?../images/Emo12.gif

אני פשוט לא רוצה להיכשל, ואני רוצה לדעת את כל החומר בצורה טובה וחזקה... לא רק בשביל לעבור;אלא גם בשביל לדעת בשיעורים המעשיים. בכל אופן, האם התוכנה שיש לי היא התוכנה שבדיסק?

Mr Fender17

New member
לא זה.

מחקתי גם את התוכנה מהמחשב.. יש לי תדיסק ורשום עליו: "נהיגה נכונה". ככה קוראים לתוכנה. באמת תשאל את המורה שלך..

One Echoe

New member
הבעיה היא

שהוא לא רוצה לקבוע לי שיעורים יותר עד שאני אעבור ת'תיאוריה. טוב, נתקשר אליו. בכל מקרה, תודה.

Mr Fender17

New member
אבל עשית רק 2 שיעורים!

איזה מורה זה?? אני עשיתי תיאוריה בשיעור 4-5... פשוט עד שעשיתי המורה שלי אמר שהוא יתן לי שיעור פעם בשבוע לא יותר עד שאני אעבור תיאוריה. יש לי חברים בשיעור מעל 20 שלא ניגשו אפילו לתיאוריה!!

One Echoe

New member
אני יודע...

אני יודע שזה יוצא דופן. אבל מה אני יכול לעשות? האמת שזה גם טוב לי..זה יגרום לי לעבור את התיאוריה מהר

החברים שלך שעשו 20 שיעורים...

יש להם מורה שרק מנצל אותם על זה... הם בסוף יעשו הרבה שיעורים ואל לפני טסט יזכרו שלא עשו תאוריה ואז הם צריכים לעשות תאוריה ובנתיים הם ממשיכים סתם לעשות שיעורים. ואם נכשלו בתאוריה הם יכולים לעשות רק אחרי שבוע. לא תמיד עושים אחרי שבוע וזה יכול להגרר ככה חודש-חודשיים. ובנתיים המורה רק מרוויח מזה... זה טוב שהמורה שלך לא נותן לך שיעורים עד אחרי התאוריה...הוא בנאדם הגון

אני למדתי מהאתר השני

(זה שיותר מוצא חן בעיניך) ועברתי תיאוריה ראשונה. אני לא יודעת איך הראשון אבל בשני באמת הכל מוסבר על כל הפרטים הקטנים וממש ברור עם כל מיני אנימציות וכאלה... אפשר פשוט לראות את זה במשך שעתיים-שלוש ואז אם פותרים כמה שאלות מוכנים לתאוריה.

One Echoe

New member
אפשר בבקשה

הגדרות מדויקות ל " קו הפרדה ", ו " קן עצירה "? ואם אפשר, מה התפקיד שלהם?

הנה

אין לי הגדרות אבל אני אסביר לך מה זה. קו הפרדה זה לאורכו של הכביש, יש קו הפרדה רצוף וקו מקווקו. כשהקו רצוף אסור לעקוף, וכשהוא מקווקו אפשר. קו עצירה, זה בצמתים, ליד הרמזור, ולפני תמרור עצירה, יש מן קו כזה על הכביש שמסמן לך איפה לעצור. בכביש דו סטרי הקו הוא על חצי מהכביש (ובצד השני של הכביש יש את החצי השני של הקו, כי התנועה באה מהכוון השני <הרי זה דו סטרי> ). ובחד סטרי, הקו הוא לאורך כל הכביש. אני אוסיף קובץ שתבין.

One Echoe

New member
חח אחלה ציירת../images/Emo9.gif

הבנתי... הבנתי שאם הקו הוא רצוף הוא ממש כמו חומה! אסור לעבור בכל מקרה, נכון? ואיך הקו עצירה נראה? באיזה צבע הוא?

aviGODFATHER

New member
הבהרה קטנה...

כשיש קו הפרדה רצוף אין איסור עקיפה - פשוט אסור לעבור על הקו. אם ניתן לעקוף מבלי לעבור על קו ההפרדה אז זה מותר וחוקי.

אם יש נתיב אחד בלתי אפשרי לעקוף..

וזה כמו שציירתי. הממ.. הקו בצבע לבן, כמו שאר הסימונים על הכביש (מלבד הסימונים של הנתיב לתחבורה ציבורית..)

למעלה