שלום

שלום ../images/Emo13.gif

פתאום,פתחתי לי בחיפוש איזה שהוא פורום שחיפשתי אחריו... ולהפתעתי,מצאתי אותכן. אני בהלם! כבר שנתיים מאז הניתוח לפרסקופיה שלי,וגילו לי את המחלה בדרגת 4 . ובחמש דקות האחרונות פשוט בא לי לבכות ,שיש עוד נשים כמוני (והרבה) במצב הזה,ובכאבים הנוראים והממש לא רצויים האלו. אז,ראשית,אין לי מושג אם אני צריכה לשמוח או לבכות,אבל לפחות אוכל להתנחם בכך שאני לא לבד כאן. שנית,אשמח לשתף ולהתייעץ בכל שאלה שתהיה בנושא. (והעיקר בריאות לכולן והמון אהבה כי רק אהבה מביאה אהבה) שאלה ראשונה: אפשררררר להיכנסססס להיריוןןןןןןןןן? עדי שרוצה ילד.

שאלה...../images/Emo9.gif

האם גם לכן יש מחזור כל החודש? לפני חצי שנה הפסקתי את הגלולות לגמריי,גם כי התחתנתי,וגם בעצת הרופאה . ומאז,לסרוגין,המחזור מגיע שבוע ומפסיק ומגיע שבוע ונעלם לשבוע.... לא מוזר? וזה משגע אותי ומטריף,כי אני חיה כל הזמן לפי השגעונות שלו. יש פתרונים?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת אותנו
קודם כל אפשר להכנס להריון, אם כי צריך לקחת בחשבון שאנדו' בדרגה 4 בד"כ מצריך טיפולי IVF . לא הבנתי מדוע הפסקת לקחת גלולות, האם את מנסה להכנס להריון באופן טבעי? כעיקרון, כל עוד לא התחלת בנסיונות להרות עדיף שתמשיכי עם הגלולות, מה עוד שאת מתארת דימום הנמשך מעבר לרגיל, דבר שהוא מאוד לא בריא לחולות אנדומטריוזיס . האם את מטופלת ע"י רופאת נשים רגילה או ע"י רופאת פריון בעלת ידע באנדומטריוזיס?

אין לי מושג מה זה טיפולי IVF

ראשית,תודה על תשובה מהירה . שנית,כן,אני מנסה להיכנס להיריון בדרך הטיבעית (מן הסתם מקווה) שנית,הפסקתי את הגלולות בהמלצת הרופאה ,ולא היא לא פרטית ולא ידועה והכי לא מבינה באנדו' אבל היא דרך הקופה ולכן היה נוח לי,נכון לעכשיו אני בלי גלולות,והיא שלחה אותנו לתל השומר לעשות הפריות,בלי בדיקות של אף רופא מוסמך כלשהוא.... חשבתי ללכת לרופא פרטי מסויים (ד'ר סוריאנו למשל) ולהתייעץ,אך לאחר דיפדוף בפורומים באינטרנט,התשובות שלו קצת מפחידות אותי) לכן,בחרתי ללכת לתל השומר ולהתייעץ שם עם איזה רופא "שייפול" עליי. יש לי חברה שחולה באנדו והיא בת 38 ונורא רוצה ילד משלה והיא אם חד הורית,הלכה לבנק הזרע ואחריה הפריה אחת הצליחה,וזה נתן לי המון תקווה. האם כדאי בכל זאת ללכת למישהו מוסמך רופא פרטי לקבלת ייעוץ? ואם כן,על מי ממליצים כאן? אשמח לדעת יותר. לגביי הדימום,לפי מה שהבנתי מהרופאה שלי שזה בסדר ויש לי מזל כביכול שבכלל יש לי ווסת אחרי זמן ממושך עם גלולות. זה מה שנאר לי בכל אופן. סליחה על כובד ההודעה. (אם כבר אז כבר...)

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo4.gif

טוב, ברור שהרופאה שלך היא לא הרופאה המתאימה. לנשים עם אנדומטריוזיס בד"כ יש מחזורים כבדים עם או בלי שימוש ממושך בגלולות. IVF זוהי הפרייה חוץ גופית. במידה ואובחנת בניתוח לפרסקופיה כסובלת מאנדו' דרגה 4 , יש להניח שתתקלי בנושא הזה. לא רוצה להפחיד, אבל כן חשוב לי שלא תבזבזי זמן- רוב הנשים בדרגתך יאלצו להגיע לטיפולי הפרייה חוץ גופית על מנת שיוכלו להרות. אני מבינה שנוח לך עם הרופאה שלך אבל בהיותך מאובחנת בדרגה 4 + רצונך להרות זה הזמן למצוא רופא מבין עניין. את לא חייבת ללכת באופן פרטי, אבל המלצתי לך ללכת לרופא פריון הבקיא היטב בנושא האנדומטריוזיס. אין לי שום ספק שבמחלקת הפריון בביה"ח תה"ש תוכלי לקבל ייעוץ נאות . חבל לבזבז זמן- נשים עם אנדו' יכולות להרות, אך חשוב שהטיפול בהן יהיה נכון.

תודה על מידע מלא עניין../images/Emo13.gif

עכשיו יש לי טיפת מידע והיא חשובה כנראה יותר ממה שמצאתי עד עכשיו. תודה רבה. עדי.

דבר ראשון, לעבור רופאה. חשבתי שכל המיתוסים הקיימים בנושא הגלולות שייכים ל"אנשים מן הישוב" אבל לשמוע רופאה אומרת לך דברים כאלה, זה עצוב ומבהיל גם יחד. פשוט נורא. אז קודם כל תעברי רופאה ותמצאי רופא שמבין באנדו'. שנית, אובחנת דרגה 4 בלפרסק'- ואת מנסה להרות טבעי נכון? עשית צילום רחם? עשיתם בדיקת זרע? עם אנדו' בדרגה שלך ממליצים ישירות על הפריה חוץ גופית כי הסיכוי להרות ספונטני הם נמוכים וחבל על הזמן כי אנדו' זה כמו פצצה מתקתקת וככל שמתמהמהים - השחלות נפגעות כמו גם איכות הביציות (כל מה שנכתב כאן אינו רלבנטי בכל המקרים - כל מקרה לגופו). והכי חשוב זאת הבריאות. על מנת לשמר את המצב כמו שהוא ועל מנת למנוע את התפשטות המחלה נוטלים גלולות ברצף בדרגות כמו שלך. אגב, הסיפור על חברה שלך הוא מאד מעודד אבל חשוב שתדעי שכל אחת כאן בפורום ירשה אנדו' בסגנון אחר. פורום עם סטייל אנחנו
ולכן מה שטוב לאחת לא בהכרח טוב לאחרת. שיהיה בהצלחה ואת מוזמנת להישאר איתנו

כמו שכבר כתבו לך, אפשר להיכנס להריון עם אנדו' בעזרת IVF. חשוב שתפני למומחה. שיהיה בהצלחה !

בלגן2

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בהחלט אפשר להכנס להריון, אבל בד"כ זה עובר במסלול ההפריה החוץ גופית. בקשר לרופאה שלך - אני עם רומיה. אני חושבת שאת צריכה לסיים את הטיפול שלך אצלה ולעבור למישהי אחרת, כי איך לומר את זה במילים עדינות??? זה לא נראה שהיא ממש מבינה משהו... תרגישי טוב

גל חוף

New member
אנדו' לצד טיפולים...לא פשוט

היי, ברוכה הבאה אני מאובחנת אנדו' כבר ארבע שנים ושלוש שנים בטיפולי IVF... מה שחשוב הוא לשמור על האיזון בין הרצון להרות לבין הנזק שההטיפולים ההורמונלים גורמים לגוף, בגלל האנדו'. ממליצה בחום לבדוק ולאבחן קודם כל שחלו/רחם/חצוצרות ורק אח"כ להתחיל בטיפולים, כי אולי יש נגעים שכדאי לטפל בהם לפני כן... בכל מקרה, טיפולי IVF באנדו' אינם פשוטים= "סתירה בגוף השאלה"- ז"א את עושה פעולות שמקדמות אותך לכיוון הריון אך מרחיקות אותך מהדיכוי הנחוץ לאנדו'. שורה תחתונה: את חייבת להיות מטופלת אצל רופא שיהיה מודע למצב האנדו' שלך בכל שלב ושלב... ושיהיה בהצלחה

למעלה