שלום

מעניין

מפליא באמת אז איך יב"ז, שהייתה בקשר הדוק ומצויין עם ההורים, קיבלה סיוע בשכ"ד. כל השירות שלה היה בזיון, אבל זה באמת מוגזם, במיוחד שמסתבר שחיילים שבאמת צריכים את זה וזכאים לזה לא מקבלים.

tenen

New member
הצבא כן עוזר בכל מקרה מנסיוני...

צריך רק להיות מסוגלים להביא את המסמכים הנכונים לאנשים הנכונים, כלומר שאצלי היה נתק עם הבית לזמן מאוד קצר ישר הקצין שלי שאל אותי אם אני רוצה שהוא יעזור לי בנושא, ומכיוון שהייתי כבר לא רחוק מהשחרור ויתרתי על העניין, הנחתי שזה לא שווה את הטרטור בשביל הכמה זמן שנשאר לי. יש מקרים שבהם התהליך איטי במיוחד וזה או כאשר החייל לא מביא את המסמכים הנדרשים ואז פשוט הכל נתקע ולפעמים בקשה מתבטלת בגלל זה וצריך להגיש מחדש, ולפעמים מפני שהמש"קית ת"ש חדשה ולא יודעת עוד איך לעבוד בפועל אלא רק את התיאוריה שלימדו אותה בקורס. אני חייב לציין שאני לא מכיר את התהליך כאשר הוא מתבצע לפני הגיוס, אבל אחרי הגיוס הכרתי אנשים רבים שקיבלו עזרה כלכלית חלקם כבודדים למרות שמצבם היה יותר טוב ממצבם של אחרים. בדיעבד חבל שלא הגשתי בקשה עוד בזמנו, הכסף לא היה מזיק...

ToryMaster

New member
אני בטוחה שלא

אני וההורים מסתדרים יופי, כשאנחנו רחוקים זה מזה
. אני לא מצפה לכלום מצה"ל, בעיקר בגלל שהוא לא בתכנון שלי. גם אם זה היה בתכנון, יש לי עוד שנה מינימום זה נראה לי נורא מוקדם להתחיל לחשוב על זה, לא? *היפו*

tenen

New member
תגידי, כמה זמן את מכירה אותי?

את יודעת שאני בדרך כלל לא מדבר שטויות נכון? :)

מותר לי

New member
קצת מתפלאת עליך...

היא לא רבה עם ההורים שלה, הם לא סילקו אותה מהבית, איזו סיבה יש לצבא לתת לה הטבות אם וכאשר תתגייס??? לא כל מי שגר לבד זכאי להטבות...

אל תהיי כל כך בטוחה...

גם יב"ז בזמנו קיבלה סיוע בשכר דירה ליומיים וחצי שהייתה בצבא, אחרי שעזבה את בית ההורים מרצונה החופשי ושכרה דירה בכסף הרב שהרוויחה במסגרת מקצועה, אבל בכל זאת זכתה למעמד של "חיילת בודדה" וקיבלה את כל ההקלות הנדרשות (בנוסף לזה ששיחררו אותה בכל פעם שקיבלה הצעת עבודה מפתה באזרחות). ואת זה אגב היא סיפרה בראיון כשהייתה חיילת.

למעלה