שלום

Red Star

New member
שלום ../images/Emo13.gif

שלום לכם =) אני אחד משני המדריכים+יו"רים של סניף נוער יחד באילת. לקראת מצעד הגאווה שיתקיים בקרוב באילת אנחנו מעוניינים בלעשות פעולה על הנושא. הפעולה אמורה להיות: 1. פעולה על המצעד 2. מבוא לכל הנושא של הקהילה ההומולסבית, עם דגש על היבטים פוליטיים. אם יש לכם משהו לתרום לנו, איזה רעיון לפעולה, איזו מתודה, מידע חשוב, קישורים רלבנטיים - מאוד מאוד נשמח. תודה שחר
נ.ב. דרך אגב אני ביסקסואל והייתי בפעולות של האגודה ואני קצת מכיר את ההסטוריה של המצעד.. =)

Red Star

New member
זהו שאנחנו לא בטוחים

כלומר, גם העשרתית - לדעת על מקורות המצעד, על הומוסקסואליות וביסקסואליות וכו' ועל בעיותיהם הפוליטיות ועל מה שמרצ עשתה ויחד מציעה בתחום הזה. אבל בנוסף לזה היינורוצים משהו שיגרה את המחשבה שלהם, שיהיה איזשהו דיון. אנחנו לא אוהבים הרצאות. יש לך (או למישהו אחר..) רון בקשר לזה ?

James Hammerton

New member
באת בדיוק בזמן ../images/Emo13.gif

מחר (17/5) מסצ'וסטס תהפוך להיות המדינה הראשונה בארה"ב שמציעה נישואים חד מיניים באופן חוקי ותקף לחלוטין, בינתיים. מדינות אחרות עשויות לבוא בעקבותיה, ובורמונט אפשר לערוך "איחודים אזרחיים" שזה דומה לנישואים אבל לא ממש... והיה את כל הבלאגן בסאן פרנסיסקו לא מזמן, שנמשך עד היום עם תביעות של שני הצדדים (העיריה שרוצה להמשיך להנפיק רישיונות נישואים והמדינה וארגונים שמרניים שרוצים לבטלם). מצד שני במדינות רבות בארה"ב יש חוקים "להגנת הנישואים" שמגדירים נישואים בחוק כאיחוד בן גבר לאישה. הנשיא בוש מנסה להעביר תיקון לחוקה האמריקאית שתאסור באופן "קבוע בחוק" נישואים הומוסקסואלים, ויש גם תיקונים דומים שמנסים להעביר במדינות אחרות (שכל עוד אינם קיימים שופטים יכולים לפסוק שהחוקים שהועברו נוגדים את חוקות המדינות שלהם). הנושא עצמו מסעיר את העולם (ואת ארה"ב), כאשר בבלגיה, הולנד ובמחוזות אונטריו, קולומביה הבריטית וונקובר בקנדה ניתן גם כן להנשא. ספרד הודיעה כי תצטרף בקרוב. במדינות אחרות באירופה (צרפת, דנמרק) אפשר לערוך רישום של מערכת היחסים ולקבל הקלות והטבות, אם כי לא בדיוק כמו נישואים. בריטניה העבירה לא מזמן חוקים שכמעט משווים את מעמדם של זוגות חד מיניים לזוגות נשואים. אולי אפשר למשל להעלות בנושא טיעונים בעד (שיוויון בין זוגות חד מיניים לסטרייטים) ונגד (נישואים זה טקס דתי ואנשי הדת צריכים להחליט אם הם מסכימים להשיא זוגות חד מיניים). חוץ מזה יש דברים נוספים שמסעירים את העולם, כמו מינוי בישוף הומוסקסואל ראשון ואנשי דת הומוסקסואלים בכלל, והומופוביה בעולם (מצד הותיקן, מצד מטיפים שקוראים לרצח הומוסקסואלים, מצד מדינות ערב). תנסה לעבור קצת על החדשות גם של השבועות האחרונים ותראה אם תוכל למצוא רעיונות. מקווה שעזרתי, ואם יש משהו ספציפי אתה מוזמן לשאול

לגבי הקשר בין הדת והנישואין

בארה"ב ובמדינות מערביות אחרות, לא מדובר על נישואין שהם בהכרח מתוקף הדת, מדובר במדינות שמונהגות בהן נישואין אזרחיים.. כך שהתירוץ לקדושת הנישואין הוא עקר לחלוטין - זה בסה"כ עוד חוזה שמביא הטבות לזוג וכו'

James Hammerton

New member
כן אתה צודק

למרות שרוב האמריקאים רואים בזה מוסד מקודש ובוחרים לערוך טקס דתי. אין למעשה סיבות לוגיות אמיתיות נגד נישואים עצמם, רק סיבות דתיות או סיבות של אמונה.

Red Star

New member
אוקיי יש לי כבר כמה רעיונות

גם לנושא הפעולה וגם למתודות... מה שאני עדיין צריך זה קישורים רלבנטיים, מידע וכיו"ב בזה. במיוחד יכול לעזור לי רשימות של מיתוסים נפוצים על הומוסקסואליות, על ביסקסואליות ועל טרנסקסואליות. אם אתם מכירים רשימה כזאת בעברית איפשהו באינטרנט, או שיש לכם במסמך ואתם יכולים לשלוח לי, מאוד אודה לכם.

James Hammerton

New member
10 מיתוסים:

1. גיידאר (ניתן לזהות הומוסקסואלים לפי מראה חיצוני) 2. פאסיבי ואקטיבי - במערכות יחסים של גייז תמיד אחד מבני הזוג הוא אקטיבי והשני פאסיבי 3. גייז אוהבים אירוויזיון 4. הומוסקסואלים לא יכולים לחיות במערכת יחסים ארוכה ומחייבת, ובד"כ מקיימים יחסי מין מזדמנים עם מס' פרטנרים 5. הומוסקסואלים מעבירים איידס 6. הומוסקסואלים היו משחקים משחקים בבובות/עובדים במקצועות מסוימים (ספרים, דיילים) 7. הומוסקסואליות או ביסקסואליות הן הפרעות נפשיות שניתנות לטיפול 8. הומוסקסואלים הם 10 אחוז מהאוכלוסיה 9. משפחות חד מיניות הן לא משפחות אמיתיות, ורע לילדים שיהיו להם שני אבות/שתי אמהות 10. ילדים יכולים להפוך להומוסקסואלים/לסביות אם יגדלו במשפחה חד מינית נסה לשאול גם בחוש"ן (אני יודע שהם מתעסקים עם זה), בפורום גאווה וזוגיות גאה ובפורום זהות מינית, יש שם אנשים עם מידע בנושאים האלה

Red Star

New member
תודה ../images/Emo13.gif

המיתוסים שהחלטתי עליהם הם בחלקם דומים למיתוסים שאתה כתבת, אבל ברובם מאוד שיניתי אותם.. וכמו כן הוספתי עוד כמה.

למעלה