שלום

שלום../images/Emo13.gif

אומגה 3 - האם ניתן לקחת יותר מ3 פעמים ביום? האם יש סיכון בלקיחת כמות גדולה יותר? כמה בערך צריך לקחת ביום? ברזל - כמה זמן מתחילת לקיחת התוסף מרגישים שינוי?

Joan Hill

New member
מינון אומגה 3

מספר הפעמים היום אינו רלוונטי אלא מינון האומגה 3 ישנן מספר המלצות התלויות במצבך הבריאותי: איגוד הדיאטנים האמריקאי ממליץ על 500 מ"ג ביום שילוב של EPA ו DHA ארגון בריאות הלב האמריקאי ממליץ על 900 מ"ג ליום שילוב של EPA ו DHA לחולי לב להורדת רמות טריגליצרידים מומלץ כ 2000 מ"ג ביום שילוב של EPA ו DHA לחולים במחלות המאופינות בתהליכי דלקת כרוניים כמו ארטריטיס מומלץ כ 2000 מ"ג ביום שילוב של EPA ו DHA מינון של 3000 מ"ג ומעלה נחשב גבוה ורצוי להוועץ עם רופא בנושא ככה שאם אין לך בעיות בריאותיות 500 - 1000 מ"ג ביום זה מספיק מבחינת כמות הקפסולות זה תלוי בייצרן צריך לבדוק את ריכוז האומגה 3 בכפסולה

אבל האם יש סיכונים או משהו?

מעניין אותי לדעת, אם אני אקח יותר אז זה ישפיע יותר על הלמידה שלי לטובה? או שלא בהכרח...

Joan Hill

New member
תגובה

חומצות אומגה 3 מדללות את הדם ובכך מגבירות את הסיכוי לדימומים לכן לא מומלץ לקחת יותר מ 3 גרם ביום ואסור לשלב אומגה 3 עם תרופות מדללות דם אחרות לחומצת השומן אומגה 3 DHA מייחסים שיפור של יכולות קוגניטיביות כיוון שהיא מהווה מרכיב מרכזי במוח אבל מינון גבוה יותר לא בהכרח ישפיע על יכולות הלמידה שלך. כאשר מתחילים לקחת אומגה 3 הגוף "משבץ" את חומצות הDHA במוח בתהליך שלוקח כ 3 חודשים כשמינון הוא 1 גרם ביום ולאחר מכן הגוף עובר למצב של "תחזוקה שוטפת" מינון גבוה יותר מקצר את השלב הראשוני של השיבוץ בלבד

אומגה 3

שלום רב, המינון המומלץ של אומגה 3 לשיפור תפקודי המוח הוא 1 עד 2 גרם ליום של אומגה 3 ( EPA ו-DHA). לאדם שאין לו בעיה בקרישת דם אין מניעה ליטול מינון כזה. אנשים שנוטלים תרופות לדילול הדם מומלץ לא ליטול מינון גבוה מדי של אומגה 3. לגבי כמה כמוסות לקחת ביום זה תלוי בריכוז התוסף שיש בידיך. אם מדובר בתוסף המספק 300 מ"ג אומגה 3 ( 180 מ"ג EPA ו-120 מ"ג DHA) עליך ליטול 3-6 כמוסות ביום. לגבי הברזל, הרגשת השינוי היא אינדיבידואלית. אני מאמינה שאחרי חודש של נטילה כבר תתחילי להרגיש שינוי. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל

למואל א

New member
אז העיקר זה המינון?

כי יש כל מיני חברות שמשווקות אומגה 3 במחירים שונים, למה יש כאלו הבדלים במחירים? כבר הייתי קונה, כי גם מחברות של תוספי מזון אחרים לגמרי המליצו לי "קח בנוסף אומגה 3" אבל אני לא יודע איזה לבחור

אומגה 3

שלום רב, מעבר למינון חשוב לבחור אומגה 3 שנקייה מדיוקסין, PCB, מתכות כבדות ורעלים אחרים. לכן, מומלץ לוודא שבוחרים באומגה 3 המופקת משמן דגים קטנים בלבד דוגמת סרדינים ואנשובי. היות ואורך החיים של דגים קטנים נמוך יותר, הם מכילים פחות רעלנים ומתכות כבדות. כמוסות אומגה 3 של חברות סולגאר מכילות שמן דגים המופק מדגים קטנים בלבד!!!. דגים אלו כאמור לא צוברים רעלים בגופם. בנוסף לכך הדגים נלקחים מאזורים שרמת הזיהום בהם היא נמוכה מאוד כמו דרום האוקיינוס האטלנטי, חופי צ'ילה, אקוודור וארגנטינה. כמו כן השמנים עוברים בדיקות קפדניות לאיתור רעלים אלו. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, עדי ישראל

Joan Hill

New member
לא רק

את המחירים בין החברות השונות יש להשוות כמחיר ביחס לתכולת האומגה 3 ולא מחיר המוצר עצמו אך ובנוסף יש חשיבות גבוהה מאוד לנקיון המוצר. המושג "נקי מרעלים וממתכות כבדות" שמופיע למיטב ידיעתי על כל המוצרים בארץ אינו נכון (שלא לומר שקר) כיוון אין חיה כזו וכיום יש תביעת ענק בארה"ב נגד חברות האומגה 3 המובילות בשוק עקב הצהרה זו משום שהיא בגדר "הטעיית הציבור" רצוי לקנות מייצרנים המפרסמים את תעודת הבדיקה של המוצר שלהם ולהשוות אותה מול הסטנדרטים הבינלאומיים כמו IFOS (הסטנדרט הבינלאומי לשמן דגים) כדי לוודא שהם עומדים בקריטריונים ושוב לצערי אנני מכירה ייצרן או ספק ישראלי שמספק תעודה בדיקה כזו אתה מוזמן לקרוא מאמר שפרסמתי בנושא בשם המדריך לאומגה 3 שאני מאמינה שיענה לשאלתך בצורה מפורטת יותר

תגובה לגב' היל

שלום רב, חברת סולגאר מודעת לדאגה הנוגעת לאיכותם של תוספי תזונה המכילים חומצות שומן חיוניות שמקורן בדגים ורואה לנגד עיניה את החשיבות הרבה בשמירת הבריאות והבטיחות של לקוחותיה. כל מוצרי שמן הדגים שלנו עוברים תהליכי טיהור להרחקת כספית, PCBs, דיוקסין וזיהומי מתכות כבדות אחרות. כמו כן כל מוצרי שמן הדגים עוברים בקרת איכות קפדנית ובדיקות איכות, לאבטחה ושמירה על התקנים. מוצרי שמן הדגים של חברת סולגאר עומדים תחת סטנדרטים של איכות בלתי מתפשרת. לכל אצווה מתלווה אישור אנליטי תחת בקרת ה-CRN-Council for Responsible Nutrition ,למוצרי שמן דגים , שעלולים להכיל זיהומים סביבתיים כמו תרכובות PCBs, דיאוקסין ומתכות כבדות. בנוגע לבטיחות של שמן דגים, לפי ה- CRN רמות ה- PCBs במוצרי שמן הדגים לא יעלו על מגבלת prop 65 של 90 ננוגרם ליום .חשוב לציין כי ה- FDA קבע רמת סבילות ל-PCBs בשמן דגים והמוצרים שלנו עומדים בתקן. כתגובה לפרסום בעיתונות כנגד יצרני תוספי שמן דגים יצא ה- CRN, הארגון המוביל שמייצג את תעשיות תוספי התזונה, בהצהרה: מדברי ד"ר שאו, הנשיא המדעי והמבקר של CRN : "תוספי שמן דגים הם בין המוצרים לבריאות הבטוחים ביותר והיעילים המצויים בשוק. כיום, הודעה של תביעה כנגד החברות נראה כמחפשת תשומת לב תקשורתית ולא מתוך דאגה לבטיחות בריאות הצרכנים..... יתרה מזאת, האינפורמציה במהלך ועידת העיתונות לא סיפקה ספציפיקציות לציבור, לגבי רמות תרכובות PCB שנמצאו במוצרי הדגים שנבדקו. למעשה,רמות prop 65 שנמצאו ברוב המוצרים לא עולות על המינימום (90 ננו"ג ליום). בנוסף, הם לא ציינו כי רמות הסבילות של PCBs לפי ה-FDA בדגים (2000 חלקים לביליון) חורג בהרבה מרמות ה- PCBs שנמצאו בתוספי הדגים. PCBs מצוי בסביבה, משמעותו שהדגים במעמקי הים והנהרות, או תוספי שמן דגים מכילים לפחות עקבות של PCBs. למעשה, דגי מאכל מכילים רמות גבוהות יותר של PCBs מאשר תוספי שמן דגים, כיוון שמוצרי שמן דגים עוברים תהליכי טיהור שמפחיתים את המזהמים. המסקנה: הצרכנים יכולים להרגיש סמוכים ובטוחים ביעילות והבטיחות של תוספי שמן דגים. התביעה המשפטית לא תשנה את הראיות המדעיות המוצקות התומכות ביתרונות הבריאותיות הרבות של שמן דגים, החל מבריאות קרדיו וסקולרית וכלה בהתפתחות קוגניטיבית של תינוקות וילדים צעירים. התועלת הבריאותית של שמן דגים עולה בחשיבותה ובערכה על פני כל הסיכונים המוצעים, שלא נמצאו להם סימוכין." אציין שוב ששמן הדגים של סולגאר המיובא ארצה מופק מדגים קטנים בלבד (אנשובי , סרדינים) שאינם צוברים כמויות גדולות של רעלים בגופם ובנוסף לכך הם נלקחים מאזורים שרמת הזיהום בהם נמוכה וכאמור כל אצווה עוברת בדיקות לאיתור רעלים גם בכמויות קטנות ביותר. בברכה, עדי ישראל

Joan Hill

New member
תגובה

לגברת עדי שלום רק לאחר התגובה המקיפה שלך בעלת הניסוח המשפטי משהו טרחתי לבדוק ולגלות שהתביעה המשפטית כוללת גם את חברת סולגר לכן אתייחס לנאמר, התביעה שהוגשה אינה מדברת על יתרונות שמן דגים על כך אין עוררין וגם לא על כך שברוב המקרים שמן דגים בטוח יותר מאכילת דגים התביעה מדברת על אמת בפרסום, לא סביר או הגון לפרסם מוצרים תחת הכותרת "אינם מכילים רעלים ומתכות כבדות" כאשר בפועל הם מכילים גם רעלים וגם מתכות כבדות וזה לא רלוונטי באיזו רמה בין אם זה 1 ppb או 1000 ppb (שקר הוא שקר בין אם הוא קטן או גדול). אגב אני לא מטילה ספק באיכות האומגה 3 של סולגר אני בטוחה שהוא בסדר גמור הוא פשוט לא "נקי ממתכות כבדות, כספית, דיוקרסין ו PCBs" וחבל שהוא מפורסם ככזה

Joan Hill

New member
לא רק (תגובה עם קישור מתוקן)

את המחירים בין החברות השונות יש להשוות כמחיר ביחס לתכולת האומגה 3 ולא מחיר המוצר עצמו אך ובנוסף יש חשיבות גבוהה מאוד לנקיון המוצר. המושג "נקי מרעלים וממתכות כבדות" שמופיע למיטב ידיעתי על כל המוצרים בארץ אינו נכון (שלא לומר שקר) כיוון אין חיה כזו וכיום יש תביעת ענק בארה"ב נגד חברות האומגה 3 המובילות בשוק עקב הצהרה זו משום שהיא בגדר "הטעיית הציבור" רצוי לקנות מייצרנים המפרסמים את תעודת הבדיקה של המוצר שלהם ולהשוות אותה מול הסטנדרטים הבינלאומיים כמו IFOS (הסטנדרט הבינלאומי לשמן דגים) כדי לוודא שהם עומדים בקריטריונים ושוב לצערי אנני מכירה ייצרן או ספק ישראלי שמספק תעודה בדיקה כזו אתה מוזמן לקרוא מאמר שפרסמתי בנושא בשם המדריך לאומגה 3 שאני מאמינה שיענה לשאלתך בצורה מפורטת יותר

למעלה