שלום

שלום../images/Emo13.gif

קודם אני רוצה לציין שאני בחורה בריאה וכך גם הוריי ורוב בני המשפחה המורחבת. לפני שבוע בערך התחיל להיות לי פריחה ואדמומיות באזור קטן בזרוע וזה גם גירד, מעולם לא היה לי דבר כזה לפני זה. מישהי שאני מכירה אמרה לי שזה אסטמה של העור, רציתי לשאול : 1) האם אפשר לדעת ממה זה נגרם? 2)מה זה בעצם אומר לגביי? מבחורה בריאה אני עכשיו בחורה עם מחלה? זה עובר מתישהו?
3)האם זה מדבק? עוד חודש אני מתחילה לעבוד עם ילדים, מה אני עושה? בנתיים עשיתי טיפול הילינג וזה שיפר מאוד, נעלם לי קצת.

עוד שאלה על דלקת עור אטופית

שלום רב קודם כל ראי את התשובה הקודמת המהלך של דלקת עור אטופית (או אסתמה של העור) הוא מהלך גלי אם את אמנם לוקה במחלה זו - וכעת את השתפרת מה טוב. ובכל זאת האבחון חשוב - יש מחלות רבות שיכולות להיות דומות באספקטים מסוימים למשל יש הרבה מחלות שיכולות לגרד. יש הרבה מחלות שגורמות לפריחה שהיא בצבע אדום אז כך שכדי לבצע אבחנה הכי טוב להעזר בשרותיו של מי שמכיר הכי טוב את הפריחות - רופא העור לשאלתך ממה זה נגרם - ובכן ב80% מהמקרים יש סיפור משפחתי אטופי - נטיה משפחתית לפתח את המחלה. ויש טריגרים סביבתיים שונים שגורמים להחמרות . אם אמנם יש לך דלקת עור אטופית - מדובר במצב כמו שהוסבר בתשובה הקודמת שהוא כרוני אבל לעיתים קרובות רק מתאפיין בהחמרות לפרקים. בדומה לאסטמה של הנשימה - שיכולה להיות קלה - כך שבד"כ לא סובלים מכלום אבל בעונות המעבר מדי פעם קצת קשה לנשום דלקת עור אטופית אינה מדבקת .

למעלה