שלום

who knew

New member
שלום ../images/Emo13.gif

שלום
יש לי כמה..תהיות בקשר לבחירת מקצוע. אז ככה.. אני מאד רוצה לעסוק בתחום המחקרי, עם נטיה לכיוון המחקר הרפואי. כלומר- פיזיקה וכימיה לא כ"כ באים בחשבון. מה שכן נשמע טוב- ביולוגיה ופסיכלוגיה- מדעי המוח, חקר התודעה או מדעי החיים ומדעי הרפואה. עכשיו.. יש בכלל מה לעשות עם תואר כזה? כלומר, עד כמה יש ביקוש בשוק למדענים וחוקרים? ו..מפאת חוסר השקעה בתיכון+פסיכומטרי בזמן שירות, האופציות שעומדות בפני הן מאד מצומצמות: 1. לנסות לשפר שנה הבאה את הבגרות במתמטיקה ואת הפסיכומטרי והקיץ את אנגלית+היסטוריה, 2.לנסות את אפיק המעבר של האו"פ. יש בכלל על מה לדבר? או שהאפיק נותן לי להכנס רק לחד חוגי במדעי החיים? אני מבולבלת..

אין כמעט ביקוש בשוק לבוגרים בתואר ראשון

בתארים שמנית... בכל מקרה לא ברור כל כך איפה ראית מחקר ביולוגי/רפואי/פסיכולוגי ב"שוק"... מחקר כזה הוא מחקר אקדמי, לא יוצאים לשוק העבודה, נשארים באקדמיה עושים תארים מתקדמים ומקווים למשרה... לפחות ככה אני מבינה את זה. לגבי האופציות שלך כביכול- אופציה 1 טובה להכל, אופציה 2 מכניסה אותך רק למדעי החיים אז תחשבי אם את רוצה ללמוד תואר חד חוגי במדעי החיים. בכל מקרה מבין התארים שציינת, פסיכוביולוגיה [מדעי המוח] ומדעי הרפואי נחשבים יותר איכותיים, ויותר מכוונים למחקר רפואי/חקר המוח. ביולוגיה פחות ממוקד... גם יותר קשה להתקבל אליהם.. הם מסלולים יותר מיוחדים שמכוונים לתואר שני...

who knew

New member
תודה רבה! עוד שאלה ברשותך..

מה לגבי ביואינפורמטיקה? אפשר למצוא עבודה בתחום, או שמדובר על תואר במדעי המחשב+ קצת רקע בביולוגיה- כלומר הבוגרים עובדים כמתכנתים? המון תודה

למעלה