שלום,

שלום, ../images/Emo13.gif

שמעתי הרבה על טורי, ואני רוצה להעמיק עוד קצת את ההכרות עם השירים שלה, לכן אשמח לקבל מכם מספר המלצות על שירים שהם בעיניכם הטובים ביותר שלה. בלדות מרגשות יתקבלו בברכה, וכנ"ל גם שירי כסאח (יש לה כאלה בכלל
) תודה רבה!

rfranko

New member
שלום וברוך הבא

כדי להכיר את טורי הכי טוב אני ממש ממליצה ללכת מבראשית מהדיסק הראשון לאחרון. ככה מקבלים את הפרספקטיבה הכי טובה על היצירה שלה אתר שיעזור לך לעשות סדר בבלגן- http://www.hereinmyhead.com יש בו דיסקוגרפיה מאד מסודרת מבחינת שירי כאסח - זה נורא תלוי מה זה כאסח בשבילך... אבל אני מניחה שבאלבום BOYS FOR PELE תימצא לך כמה וגם ב- FROM THE CHOIRGIRL HOTEL אבל לא הייתי נגשת אליו בלי לשמוע חומרים מוקדמים... בקיצור... תתחיל מבראשית, ואם יש לך סבלנות, תן זמן לכל אלבום לשקוע ובעיקר תהנה... נ.ב זה נכון שיש לטורי אוספים... אבל... זה ממש לא אותו דבר... מצד אחד אתה טועם מהכל ואז מחליט באיזו מנה להתמקד אבל מצד שני... זה גורם לחלק מהחוויה ומההבנה להתמוסס

תודה רבה ../images/Emo13.gif

בכל זאת, אין כמה בודדים עליהם את יכול להמליץ לי
לפני שאני קונה דיסק אני מוריד כמה שירים מהאינטרנט כדי להחליט אם הוא מוצא חן בעיניי, ומאחר שאין לי מספיק זמן להקשיב לכל הדיסקים, הייתי שמח לקבל המלצה ממוקדת יותר. תודה, וסליחה.

איזה כיף ../images/Emo9.gif נתחיל!

טוב, כולם הולכים להגיד לך ובצדק שאת טורי תחילים לשמוע בסדר כרונולוגי.... [מהאלבום הראשון ואז לשי ואז לשלישי ולרביעי וכו וכו...] ככה הכי כיף ללמוד לאהוב אותה
אבל אם בכל זאת, אז, מהדיסק הראשון, Little Earthquakes: [אם מתעלמים מקיומם של Y CANT TORI READ] בלאדות: little earthquakes silent all these years Winter Mother ושיר כאסח, אם אפשר לקרוא לו ככה, כי הוא דיי שיר עצבים: Precious Things מהדיסק השני, Under the Pink: בלאדות: baker baker cloud on my tongue ושירי כאסח: אלה פחות - סתם מהירים ועצבניים יחסית לטורי באיטיות הפסנתרית שלה, אולי, God Cornflake Girl אבל הרי לך אחד משירי הכאסח של כל הזמנים: The Waitress [!!!!!!!!] מהדיסק השלישי, Boys For Pele: בלאדות: Horses Marriane Hey Jupiter Doughnut Song putting the damage on ושירי כאסח: talula אם כי אני לא בטוחה שהוא נחשב, Caught A Light Sneeze אם כי כנ"ל
ושניים מאוד כאסחיים, Professional Widow & In the Springtime of his Voodoo
מהדיסק הרביעי, From The Choirgirl Hotel: בלאדה: Jackie's Strength שירי כאסח בשפע: She's Your Cocaine המהולל Raspberry Swirl Hotel [!!!] ואולי גם Spark, לא יודעת - הוא קצת כזה בשבילי. מהדיסק החמישי, To Venus And Back: שירי כאסח
Datura!!! ונסה גם את Glory of the 80's ונספחים: בלאדות: here in my head [בי סייד מהמםםםםםםם. הוא בכלל היה השיר הראשון שרציתי לציין לך פה, אז אני מאחלת לך שקראת עד הלום או שמישהו אחר כתב אם לא..
] Cooling [עוד בי סייד מרהיב מרהיב מרהיב] I can't see New York [בהחלט אחד השירים היפים ביותר באלבום Scarlet's Walk] ו- Garlands, שיר בונוס [הפתעה של ממש] ב- The Beekeeper, אלבום חדש יחסית שלא ממש זוכים בו ליציאות נפלאות עד כדי כך... ועוד שיר כאסח מדהים לדרך: ביסייד מטורף בשם Sugar.

שתדע אבל!

שיש מלא שירים שלא בדיוק עונים להגדרות של בלאדה או כאסח... שאתה מפספס ככה... ובאמת שעדיף ללכת לפי סדר כרונולוגי.. ככ נהנים שזה בכלל לא מייגע כמו שזה נשמע...

אני נורא אוהבת שחדשים באים!

כאילו, צעירי טורי
הם מזכירים לי את עצמי כשרק התחלתי! הם כה חמודים
אז אני רוצה שילך להם טוב, כזה
חחחח זהו, עכשיו הוא כבר לא חושב שאנחנו אנשים נחמדים אנימוררררר

shiray

New member
חחח גם אני אוהבת לעזור

בעיקר בגלל שכשהכרתי את טורי הייתי מאוד לבד בזה, ואף אחד סבייב לא שמע עליה מעולם... אפילו לדעת שצריך לפי הסדר לא ידעתי, וסתם היו לי שירים אקראיים...

אצלי זה היה ממש שונה

הכרחתי את כולם להכיר לי אותה בכפיה כי לאף אחד לא היה אכפת ממני
אבל כולם חזרו והגדישו, חזרו והדגישו, ליטל ארתקוייקס, אנדר דה פינק, בויז פור פלה, קווייארגרל... ויצא ששמעתי אותם ככה. LE+UTP, ואז בפער כלשהו BFP+CG, ואז משום מה SW, ואז פאוזהההההה. ואז משום מה -ובפער של איזה חצי שנה וCG כן- BK
ואז בפער של עוד איזה כמה חודשים - TVAB. ואת SLG ואת TOAL רק לאחרונה. וכמובן שהכרתי בודדים מכל אחד ללא קשר לסדר ולאלבום במהלך הזמן הזה... למשל אחד השירים הראשונים שהכרתי היה Daisy Dead Petals... ומההתחלה הכרתי את sleeps with butterflies ואת סורטה וכאלה שמכירים מההתחלה כזה... אבל [סוד
] עד היום יש כאלה שאני בקושי מכירה, כמו, פרפל ריין שיש לי באיכות קקי ופיפי פה איפשהו :| ...

shiray

New member
כיף לך...

נראה לי שאם הייתי מכירה אנשים טובים שהיו עוזרים לי היה לי הרבה יותר טוב... זה הגיע בכלל לרמה שאחרי שהכרתי אותה יצא SWת אבל בכלל לא ידעתי על זה מרוב שהייתי מנותקת...

זה בטח היה קורה לי למרות האנשים הטובים,

סתם כי אני הדבר הכי לא מעודכן שיש
ואת תמיד איכשהו מוצאת הכל, נו, בשביל זה יש לך שכל

shiray

New member
חחחח בשביל זה אין לי עבודה...

לפחות קיבלתי פטור באנגלית מכל השטויות האלו...

noosh

New member
לא יודעת, אני קצת שמחה שהייתי היחידה

שהכירה אותה, בתקופה שהתחלתי להקשיב לה. זה גרם לזה להיות יותר פרטי, להרגיש שזה באמת שלי, סוג של אסקפיזם. אני עדיין מרגישה ככה לפעמים, שאני מעדיפה שלא כולם יכירו אותה והיא תשאר קצת יותר שלי (וזה באמת ככה בסביבה היומיומית שלי, ואני אוהבת את זה ככה. אין דבר שיותר מעצבן אותי, מלמשל שמישהו יתחיל להקשיב לה סתם כי זה "מגניב" או "מיוחד" או וואטאבר. הקשבה מזלזלת כזאת, שטחית). אני גם שמחה שהייתי היחידה שהכירה אותה בתקופה שהתחלתי להקשיב לה, כי זה גרן לתהליך להיות נורא איטי ולגילוי שלי להיות אישי והחיפוש היה שלי, בלי עזרה מאף אחד אחר. זה תרם מאוד לחיבור שלי. אני לא חושבת שיש עוד אמן או להקה שזה היה לי איתו ככה, ואני יכולה בהחלט להגיד שזה מאוד שונה ויותר חזק, לטעמי.

noosh

New member
ברור שנחמדים, חנכנו אותם יפה ../images/Emo98.gif

קודם כל - ברוך הבא! אתה מוזמן להשאר פה תוך כדי ההיכרו תשלך עם טורי, יש כאן ניתוחי שירי םבמאמרים, כל מני קישורים וטאגליינס שאולי יעניינו אותך, ובכלל, ארכיון הפורום די נחמד. כמו שהמליצו לך כבר, באמת ללכת לפי סדר כרונולוגי. להתחיל ב-Little Earthquakes ולהמשיך הלאה, לא לדגום שירים אלא להקשיב לפי אלבומים, ונסה לתת להם את הזמן שלהם. לא האזנה אחת לאלבום ולהמשיך הלאה, אלא לתת לו ללוות אותך קצת. זה באמת מומלץ, והאלבומים שלה (לפחות רובם) ממש זולים עכשיו, בסביבות ה-30-40 ש"ח. וכמובן שאתה מוזמן להשתתף פה, אנחנו תמיד שמחים לאנשים חדשים
.

למעלה