שלום

שלום../images/Emo13.gif

אני בחור בן 24, לומד כיום לפסיכומטרי,מרגיש המון התקדמות בחיים ומצד שני המון מעצורים. בשנה האחרונה עברתי שינוי תהומי בתפיסה ובהשקפה על החיים, למדתי להשקיע, לקבל אחריות למעשיי, ורכשתי את מעלת ההתמדה. בשנה האחרונה השלמתי את הבגרות החלקית שהייתה לי(בחיים לא חשבתי שאני מסוגל ללמוד למבחן),הפסקתי לעשן(לאחר 10 שנים!),התחלתי לעסוק בספורט(לא האמנתי שארוץ מטר...),למדתי לנגן על פסנתר, למדתי לנצל את זמני באופן יעיל,ועוד המון דברים אחרים שפירוט שלהם יצור הודעה ארוכה כאורך הגלות,אך אני חושב שהבנתם למה אני מתכוון. בקיצור את השנה הזו אני אזכור כל חיי כשנה של שינוי והתקדמות,הכל בעזרת כח רצון והתמדה שנתנו לי שיעור חשוב בחיים. -הבעיה מתחילה שאין לי מושג לאן החיים שלי הולכים, אני לא יודע מה אני רוצה ללמוד ובמה לעסוק- אני פשוט לא יודע! אני נמשך למקצועות הומניים אבל עם תארים הומניים אין ממש מה לעשות,ובכל מקרה גם בזה אני לא בטוח. -אני מרגיש שכל השינויים שעשיתי התמקדו בעולמי הפרטי, הכוונה היא שהתחום החברתי אצלי די מעאפן, אני פשוט מעדיף לרוב לנצל את הזמן הפנוי שלי בלהעסיק את עצמי בכל הדברים שאני אוהב לעשות(קריאה ,נגינה,אינטרנט וכו') על פני יציאות עם חברים ופיתוח קשרים חדשים. אולי זה עניין של סדרי עדיפוייות ואין פה בעצם בעיה, אבל מצד שני משהו בי אומר שזה לא הכי בריא לאדם לשרוץ בביצה של עצמו כל היום. -בעיה נוספת שקשורה לתחום החברתי היא שאני נרתע ליצור קשרים עם נשים, אפילו ידידותיים(אין לי בעיה לפתח שיחה) לדעתי יש לי פוביה מנשים, אני לא סומך עליהן, זה בטח קשור למשהו בילדות... -אני מאוד תנודתי לגבי אסרטיביות/פסיביות, זה מאוד תלוי במצב, הקושי הוא שבעולם שלנו אני מרגיש שכולם זאבים ולפעמים בשביל לשרוד אתה גם צריך להיות יותר אסרטיבי על מנת לא להיאכל על ידם. הבעיה נוצרת כשעולם רוצה להפוך אותך לזאב וכל מה שאתה רוצה זה להמשיך לחיות בשקט ובשלווה ובלי להרע לאף אחד, ופה ישנה איזו התנגשות. מקווה שהבנתם- זה קצת מורכב. -אני ממש רוצה לצאת מבית הורי, אני מרגיש שאם אצא אני אתקדם עוד הרבה יותר, הבעיה היא כמובן כספית. - הרבה פעמים כשאני נדרש בעבודה לפקח או לנהל משהו, אני נתקף אי נוחות, קשה לי לפקח על אחרים, קשה לי להתמודד עם אנשים(שירות לקוחות),קשה לי עם אחריות גדולה מדי. ושאלתי היא- איך אני יכול להביא לחיי שיפור בכל התחומים האלו? אשמח לתשובה!

orpazn

New member
הנדריקס

אתה כותב שתזכור שנה זאת כשנה של שינוי והתקדמות,הכל בעזרת כח רצון והתמדה שנתנו לי שיעור חשוב בחיים. ואתה מפרט שינוי תהומי בתפיסה ובהשקפה על החיים, למדתי להשקיע, לקבל אחריות למעשיי, ורכשתי את מעלת ההתמדה. השלמתי את הבגרות החלקית שהייתה לי ,הפסקתי לעשן התחלתי לעסוק בספורט למדתי לנגן על פסנתר, למדתי לנצל את זמני באופן יעיל, וואוו!!!! עשית באמת המון כלומר יש בך את הdrive לשנות דברים. עכשיו את הצריך להחליט מה בסדר העדיפויות שלך חשוב יות רועל מה להתמקד: האם על מה ללמוד? האם להתמקד בצד החברתי.? אולי לשלב בין השניים? מה מרגיש לך חשוב יותר? היכן היית רוצה להתחיל? אגב, אסרטיביות מופיעה לעתים קרובות יחד עם בטחון עצמי ומקצועיכך שאם תכבוש עוד מטרות תגלה שהאסרטיביות תהיה חלק מתכונותיך. האם אתה חושב אתה יכול להתמודד עם מטלוך אלו כפי שהתמודדת בעבר או שאולי אתה זקוק למפגשים ספורים עם מאמן כדי לבדוק מה בוער בעצמותיך ומה חשוב לך להשיג קודם. אנא שתף כדי שנוכל לעזור בברכה נירה

bridges

New member
וואו

הי הנדריקס, שנה של עשייה מדהימה. כל הכבוד. אני רואה גם שאתה מרגיש מוגשם מאוד ממה שעשית ובצדק. איך אתה חוגג את השנה הזאת? ועכשיו השאלה היא: כיוון בחיים. שים לב, שמיד אחרי שכתבת שאתה מחפש כיוון בחיים, נכנסת לתיאור הנסיבות: לימודים הומניים אין מה לעשות איתם, התחום החברתי, אדם לאדם זאב וכו' הרי אתה יודע שניתן לשנות נסיבות בחיים: אתה הפכת לאדם אחראי, מתמיד. אתה יודע שניתן לשנות דברים. זה הרי לא קרה מאליו, היתה לך שם מטרה, לא? כאנלוגיה תחשוב על כך שעכשיו אתה יוצא למסע. מה הכי חשוב לדעת לפני המסע? קודם כל מה המקום שאליו רוצים להגיע, אח"כ המקום שבו נמצאים. אני מזמין אותך לדמיין את עצמך עוד חמש שנים כשפתרת את כל הנסיבות האלה, כלומר בעתיד האידאלי שלך, מה אתה עושה? תנסה לתאר את זה לעצמך בכתב בצורה הכי מפורטת: במה אתה עובד? עם איזה אנשים אתה עובד ומהם בשבילך? מה אתה בשבילם? מה אתה לובש? איפה אתה גר? האם אתה נשוי? יש לך ילדים? אם תעשה את זה, אתה תתחיל לגלות את המקום שאליו אתה הולך. אח"כ באמצעות האחריות, ההשקעה וההתמדה אני מאמין שתוכל לפלס את הדרך לשם. עכשיו, שים לב שזה על קצה המזלג. בתהליך אימון אני עובד אם המתאמן על המקום שאליו רוצים להגיע לפחות במשך שלושה מפגשים. בהצלחה, רונן

היי

בנתיים לא עולה לי שום דמיון בקשר לעתיד, אני אחשוב על זה במשך היום ואחזור עם תשובה. תודה רבה בנתיים

אוריק3

New member
היי הנדריקס, קראתי פעמים, ממש העלת את הנקודה

בכל המלל שהבאת, וכל המוסיף גורע... אתה זקוק לאימון אישי שיסדר לך את כל הבלגאן, אתה יודע מה אתה רוצה , אתה לא יודע אייך... אני למשל יודע אייך..ואתה מסודר להמשך חיים מועילים ומוצלחים. הכל ידוע והרשות נתונה בהצלחה

isaacm

New member
יש ../images/Emo70.gif

איזה יופי, ממש מלהיב. נראה לפי מה שאתה כותב שאתה לחלוטין שלם עם המקום בו אתה נמצא, ולפני כל דבר אחר זה ממש נפלא. אתה מרוצה מקצב ההתפתחות שלך בשנה האחרונה - ויש לך בהחלט סיבה להיות מרוצה. אני שומע בהודעה שלך צלילים של חשש מפני שינוי בקצב ההתקדמות האישית שלך. באופן אישי לא הייתי נבהל משינוי בקצב - אבל כל אחד וחששותיו. כל מה שכתבת לגבי העתיד, לגבי תחומים נוספים ובכלל לגבי הלאה - נראה לי נכון. הייתי מזמין אותך לשתף אותנו קצת יותר על הצורה שעבדת בשנה האחרונה, לא נורא אם זה יהיה קצת ארוך (תכתוב כמה שנוח לך), מה שאני מחפש לראות זה איך אתה אוהב לעבוד. ושאלה נוספת: אם היית צריך לתעדף את הנקודות שהעלית - תוכל לדרג אותן מבחינת המשמעות לחיים שלך? כשאתה מדרג - דרג עם החשיבה שייתכן שפשוט נעצור ברמת דירוג מסויימת ולא תהיה התייחסות לשאר הנושאים. בין השיתוף והדירוג - נראה לי שתגלה דברים יפים. בהצלחה סקרן איציק

אהלן הנדריקס

אתה יודע שהנדריקס היה מנגן לפעמים בהופעות שלו על הגיטרה החשמלית עם השיניים? דבר מדהים. תגיד, בתוך כל הנושאים והתחומים בחיים שלך, איזה דבר לדעתך אתה יכול ליצור שיעשה הבדל משמעותי בחיים שלך?

למעלה