שלום...

שלום... ../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif../images/Emo41.gif

מומחי הסדרה - אני קוראת לכם לעזרה.
אלה הן כמה שאלות שאני צריכה לעבודה, ואני אשמח מאוד לעזרת המומחים. כמובן שכמה שיותר - יותר טוב, אבל אם אין לכם זמן וכוח - אני אשמח גם לתשובה קצרצרה. כל דבר יעזור. תודה מראש!
והנה השאלות:
א. מה מבנה החברה בסדרה? (אפליות, נקודות ייחודיות, הרכב ומבנה כללי) ב. כיצד משפיעה התקדמות המדע (בנושא גנטיקה ובכלל) על החברה? (כיצד, לפי דעתכם, יש להתייחס להישגים המדעיים האלה על מנת לשמור על חברה חופשית ו"בריאה"?) ג. מה המסר של הסדרה לפי דעתכם? ד. מה הרשים אתכם בסדרה?

מבנה החברה ב"מלאך שחור"

הסדרה מתרחשת בעתיד פוסט-אפוקליפטי, לאחר התקפת טרור על אמריקה, אשר גרמה למעצמה לפשוט את הרגל. התקופה ממש מזכירה את התקופה של המשבר הכלכלי הגדול בארה"ב בשנות ה-20 , אך ככל הנראה האנשים פחות מדוכאים (לא צויין על גל של התאבדויות, כמו שרה במאה הקודמת). כאן המעמד העליון הוא האנשים העשירים מאוד - שלרוב הם המאפיונרים והפשע. הפשע ממש שולט בחברה. והמשטר מושחת. יש מעט מקומות עבודה ומעט מקומות דיור, וזאת בניגוד למעמד הגבוה המושחת שמצליח להתקיים, ודי טוב, בעזרת עסקיו המפוקפקים. אישית, לא ידוע לי על מקרי אפליה - כולם שווים למטה, אך אפשר לומר בבטחה שחייהם של האנשים ממוצא ערבי לא היו טובים, במיוחד לאחר ה"פעימה". המסר בסדרה- לדעתי אפשר לראות בסדרה כאלגוריה לדעות קדומות ולגזענות בחברה (כלפי הטרנסג'נים, שהם שונים - יותר טובים? - מהאנשים הרגילים). רואים איך וויט, ה"באד-גיי" בסדרה מנצל את הפחד הבסיסי בבני האדם והשנאה כלפי השונה נגד אויביו הטרנסג'נים, אשר רק רוצים לחיות את חייהם בשקט, וההמון, כצפוי, מגיב לשונה בפחד ובשנאה ומבצע לינצ'ים בטרנסג'נים, הטרנסג'נים נאלצים להתבצר בטרמינל סיטי (השוו את טרמינל סיטי לגטו), וההמון דורש להרוג את כל הטרנסג'נים, שיש לזכור שנוצרו להיות חיילים, ומן הסתם לחמו כדי להבטיח את בטחונה של אמריקה, וראו כעת איך גומלים להם. דבר נוסף, אפשר לומר שהסדרה גם עוסקת בשאלה המוסרית על שכפול בני אדם ויצירת בני אדם מהונדסים גנטית... מקווה שעזרתי.

למעלה