שלום

שלום ../images/Emo13.gif../images/Emo203.gif

לכבוד הבחירות שמתקרבות בקצב מהיר, החלטתי לנסות למצוא את עצמי בכיוון של הפוליטיקה, ומרצ נראים לי החתיכה האנושית היחידה שנשארה.. חוץ מזה, גם באמנה שלהם סוף סוף אני רואה אנשים שמדברים תכלס. וואלה, הליכוד לא עידכנו את המצע שלהם מאז שנות ה90, וקדימה..לא אומרים יותר מדי חוץ מקמפיינים עם תקציב עצום. הבעיה היחידה שלי היא, שכבר מאוד קשה לי להאמין שאין מפלגה שאין בה שחיתות, ואני משתדלת להיות ביקורתית ולא להאמין לכל מה שכתוב באמנה המאוד מפתה הזאת שמדברת על אנושיות נונסטופ. אז בתכלס, רציתי לדעת מה הם עשו המרצ האלה, איזה הוכחות יש לי לאמונות שלהם? תודה מראש

Alexco

New member
את צודקת

מרצ, למרות התדמית הזוהרת, לא נקייה מקבלני קולות, מ'דילים' ומ'רשימות חיסול'. בקצרה דיונים פנים-מפלגתיים ובחירת מועמדים לתפקידים פנימיים כמו גם ציבוריים והרשימה לכנסת בכלל זה לא נעשית ברובה מתוך שיקולים אידיאולוגיים וערכיים. המפלגה מחולקת למחנות חסרי קוהרנטיות ערכית אשר מורכבים רק על פי אופרטוניזם פוליטי. המחנות הללו פוקדים למפלגה עוד ועוד חברים וכך מגדילים את כוחם היחסי במוסדותיה. לעיתים מחנות מסוימים משתפים פעולה על מנת לבודד מחנות אחרים. שלא לדבר על הצורה החמורה ביותר של שחיתות - חיבור בין הון לשלטון. בעבר ראיתי שלטי חוצות של מרצ הקוראים להפרדה בין הון ושלטון. מה דעתך, האם מרצ מופרדת מבעלי-הון או לא? האם זה מקרה שמצעה תומך בהעברת נכסי הציבור לבעלי-הון מקומיים וזרים (להגדלת ה'תחרות') ולהשתלבות בשוק ההון הגלובלי? האם זה מקרה שרן כהן (ה'סוציאליסט' של מרצ) בתפקידו כשר התעשייה והמסחר חתם על כל אמנות הסחר הבינלאומיות בלי למצמץ? כפי שאמר פעם אדם חכם "שחיתות היא מצב שבו נציג ציבור מייצג בפועל אינטרסים המנוגדים לאינטרסים של הציבור. לדבר על תופעה של שחיתות במדינת ישראל, זה כמו לדבר על תופעה של רטיבות באוקיינוס האטלנטי". שלא תביני אותי לא נכון. מרצ עשו הרבה דברים טובים, ואני בטוח שעוד רגע יגיבו לך פעילי מרצ ויפרטו את כל הרקורד המכובד של מפלגתם. עם זאת כדאי להתנתק מהנאיביות. מרבית הפוליטיקאים מייצגים סקטורים אינטרסנטים ובעלי-עסקים גדולים. כפי שכתב בספרו "עושר האומות" אדם סמית, יש להתייחס בחשדנות לכל חוק או רגולציה המגיעים מבעלי-עסקים גדולים משום ש"יש להם עניין להונות, ואף לדכא את הציבור". אני לא מציע לך לבחור במפלגה אחרת. אני מציע לך לצאת לרחובות.

יש התארגנויות בוועידה בבחירת הח"כים

להגיש שזה בהיקף רחב ומושרש היטב כמו בליכוד ?!? ממש לא... עובדה שמועמדים יחסית אלמוניים הגיעו למקומות יחסית גבוהים. למרות כל זאת, אני עדיין בטוח ומשוכנע שצריך להעביר את בחירת המועמדים בפריימריז כלליים.

תודה רבה../images/Emo203.gif

על התשובה הכנה והעניינית. גילית לי גם דברים חדשים, על העברת נכסי הציבור לבעלי ההון למשל. וגם בסיסמאות של רן כהן אני נזכרת עכשיו [מיליונר, סוציאליסט..] אבל אני מצטערת על הבורות - אמנות הסחר הבינלאומיות לא אמר לי כלום, וגם לא החתימה של רן כהן עליהן. תוכל לספר לי קצת יותר? שוב תודה, טוב לשמוע גם הטלת ספק בתוך כל הסיסמאות האלו.

אופס..../images/Emo203.gif

חחח, נו אמרתי לכם, אני חדשה בעסק..
אז תנחו אותי, מי זה רן כהן? על מה הוא חתם?

Alexco

New member
אין לי זמן להגיב

אבל מקום להתחיל לקרוא בו על סחר עולמי הוא הדף על הWTO (ארגון הסחר העולמי) באתר "בדידות", ובכלל אתר "בדידות" הוא מקום טוב לשהות בו. http://www.bdidut.com/trade/wto.htm www.bdidut.com

Alexco

New member
אגב

כתוב בדף שקישרתי אליו גם על מהומות סיאטל. חשוב להגיד בהקשר הזה שרן כהן היה במהומות סיאטל, רק בצד הלא הנכון...

vantan

New member
נזכרתי שחד"ש שלך היתה בגולאגים

ובאתרי הרצח של הקג"ב - גם אם לא פיזית, אז פוליטית. נחש באיזה צד...

למעלה