שלום../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif
אני עמית, בת 16 וחצי מתל אביב. יש לי סיפור מאוד ארוך, מפורט ולא ברור בקשר לבריאותי, אני כרגע בבירור רפואי בעקבות תלונות בשנתיים האחרונות של קוצר נשימה חזק מאוד ומהיר מלווה בדפיקות לב מהירות מידיי. עד החופש הגדול הקודם, נהגתי לשחק טניס פעמיים בשבוע ולרכב על סוסים פעם בשבוע. בעקבות הבירור הרפואי שנהיה מקיף ומפורט יותר ובעקבות ה"התקפים" (איך שאני קוראת להם) החוזרים ונשנים הפסקתי לשחק טניס וקיבלתי פטור משיעורי ספורט בבית הספר. (אני עדיין רוכבת על סוסים. בכל זאת, ספורט פחות אינטנסיבי...) הכושר הגופני שלי ירד בצורה משמעותית ודרסטית בשנה האחרונה.קשה לי לרוץ (בעבר רצתי ספרינטים בטניס בקלות), לשחק משחקי ספורט (כמו כדורסל, כדורעף וכו') לאורך זמן ובכללי אני דיי מדוכאת מהסיטואציה. ועכשיו הפואנטה שאני אשמח לעזרה
אני רוצה לאט לאט להעלות את הכושר הגופני (גם צריכה, הרופא אמר) ואני לא יודעת איך. היה לי שיעור ספורט לא מזמן בבית הספר שכן השתתפתי בו, אבל לקראת סוף השיעור היה לי התקף חזק במיוחד בעקבות משחק כדורסל לא קשה במיוחד. אני חשבתי על לקום כל יום קצת יותר מוקדם, לקחת את הכלבה הבטטה שלי ולעשות הליכה בשכונה. הליכה של כ45-50 דקות, לא קשה, על מישור. מומלץ? ואיך אפשר להעלות עם זה את הכושר בהדרגה? עוד דבר שחשבתי, הוא אולי ללכת לשחות. שחייה כוללת סיבולת לב-ריאה אך היא פחות "חזקה" מטניס נגיד.. אם אני אלך בכיוון הזה אין לי בעיה פקום מוקדם ולשחות לפני בית הספר. עוד משהו שהמליצו לי- הוא יוגה. מתיחות, נשימות.. אני גם צריכה לנסות ולהרגיע את הגוף שלי כיוון שאני מאוד נלחצת כשה"התקפים" קורים ואני גם פוחדת שמא הם יקרו לפני שקרו באמת... בקיצור, יש לי כמה כיוונים ואני אשמח לטיפים, עצות או כל דבר אחר, כי אני כבר מאוד רוצה לחזור לעולם הספורט
בתודה רבה, עמית.
אני עמית, בת 16 וחצי מתל אביב. יש לי סיפור מאוד ארוך, מפורט ולא ברור בקשר לבריאותי, אני כרגע בבירור רפואי בעקבות תלונות בשנתיים האחרונות של קוצר נשימה חזק מאוד ומהיר מלווה בדפיקות לב מהירות מידיי. עד החופש הגדול הקודם, נהגתי לשחק טניס פעמיים בשבוע ולרכב על סוסים פעם בשבוע. בעקבות הבירור הרפואי שנהיה מקיף ומפורט יותר ובעקבות ה"התקפים" (איך שאני קוראת להם) החוזרים ונשנים הפסקתי לשחק טניס וקיבלתי פטור משיעורי ספורט בבית הספר. (אני עדיין רוכבת על סוסים. בכל זאת, ספורט פחות אינטנסיבי...) הכושר הגופני שלי ירד בצורה משמעותית ודרסטית בשנה האחרונה.קשה לי לרוץ (בעבר רצתי ספרינטים בטניס בקלות), לשחק משחקי ספורט (כמו כדורסל, כדורעף וכו') לאורך זמן ובכללי אני דיי מדוכאת מהסיטואציה. ועכשיו הפואנטה שאני אשמח לעזרה