שלום

מית צאן

New member
שלום../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif

אני עמית, בת 16 וחצי מתל אביב. יש לי סיפור מאוד ארוך, מפורט ולא ברור בקשר לבריאותי, אני כרגע בבירור רפואי בעקבות תלונות בשנתיים האחרונות של קוצר נשימה חזק מאוד ומהיר מלווה בדפיקות לב מהירות מידיי. עד החופש הגדול הקודם, נהגתי לשחק טניס פעמיים בשבוע ולרכב על סוסים פעם בשבוע. בעקבות הבירור הרפואי שנהיה מקיף ומפורט יותר ובעקבות ה"התקפים" (איך שאני קוראת להם) החוזרים ונשנים הפסקתי לשחק טניס וקיבלתי פטור משיעורי ספורט בבית הספר. (אני עדיין רוכבת על סוסים. בכל זאת, ספורט פחות אינטנסיבי...) הכושר הגופני שלי ירד בצורה משמעותית ודרסטית בשנה האחרונה.קשה לי לרוץ (בעבר רצתי ספרינטים בטניס בקלות), לשחק משחקי ספורט (כמו כדורסל, כדורעף וכו') לאורך זמן ובכללי אני דיי מדוכאת מהסיטואציה. ועכשיו הפואנטה שאני אשמח לעזרה
אני רוצה לאט לאט להעלות את הכושר הגופני (גם צריכה, הרופא אמר) ואני לא יודעת איך. היה לי שיעור ספורט לא מזמן בבית הספר שכן השתתפתי בו, אבל לקראת סוף השיעור היה לי התקף חזק במיוחד בעקבות משחק כדורסל לא קשה במיוחד. אני חשבתי על לקום כל יום קצת יותר מוקדם, לקחת את הכלבה הבטטה שלי ולעשות הליכה בשכונה. הליכה של כ45-50 דקות, לא קשה, על מישור. מומלץ? ואיך אפשר להעלות עם זה את הכושר בהדרגה? עוד דבר שחשבתי, הוא אולי ללכת לשחות. שחייה כוללת סיבולת לב-ריאה אך היא פחות "חזקה" מטניס נגיד.. אם אני אלך בכיוון הזה אין לי בעיה פקום מוקדם ולשחות לפני בית הספר. עוד משהו שהמליצו לי- הוא יוגה. מתיחות, נשימות.. אני גם צריכה לנסות ולהרגיע את הגוף שלי כיוון שאני מאוד נלחצת כשה"התקפים" קורים ואני גם פוחדת שמא הם יקרו לפני שקרו באמת... בקיצור, יש לי כמה כיוונים ואני אשמח לטיפים, עצות או כל דבר אחר, כי אני כבר מאוד רוצה לחזור לעולם הספורט
בתודה רבה, עמית.

ברוכה הבאה!

היי עמית! נחמד שהצטרפת לפורום. נשמע שיש לך סיטואציה לא פשוטה, ונראה לי קצת קשה לעזור בה מרחוק, מעבר לאוזן הקשבת. בעקרון, כל פעילות גופנית שתעשי, גם הליכה, עדיפה על כלום. יש פה הרבה בנות שהתחילו לשלב ריצה בהליכה וכך התקדמו. אבל האם הרופא לא יכול להמליץ לך על דרך טובה לחזור לכושר? כלומר מה כדאי ומה לא כדאי לעשות?

דפנה שב

New member
היי עמית!

כל העניין הרפואי מעלה את הרעיון שאולי יש לך אסטמה (לפחות התסמינים הם די זהים) אבל כמו שאת אומרת עדיין לא איבחנו לך את הבעיה. בכל מקרה, לצורך הבקשה שלך לחזור לפעילות אתייחס אלייך עכשיו כאילו יש לך אסטמה. הדבר הכי פחות מומלץ וגם כתבת שקשה לך זה לרוץ. למרות שתדעי שישנם המון רצים ואתלטים חולי אסטמה שפשוט משתמשים במשאף (לפי הצורך) ואף מגיעים להישגים יפים מאד. שוב, כל מקרה לגופו. אולי תשקלי ברצינות להתחיל לשחות, בגלל הסביבה הלחה שחייה מאד מומלצת לחולי אסטמה כיוון שהיא מורידה את הסבירות להיווצרות התקף.שווה לנסות. לגבי היוגה, המתיחות, הפילאטיס, אני מאד מאד ממליצה לך. זה מרגיע, זה כיף והכי חשוב בריא ודרך מצויינת לשפר את הכושר. אולי תנסי לאמץ לך תכנית שבועית שתכלול לפחות 3-4 הליכות בעצימות בינונית (אם תלכי לאט מדי או תטיילי לא יהיה שיפור בכושר) תנסי לשחות ותראי איך הולך, וחפשי שיעור סטודיו פעם בשבוע. סתם שתדעי ....שאצל חולי אסטמה פעילות גופנית ושיפור הכושר מביאים להפחתה בתדירות ובעצימות ההתקפים. אז נראה לי שאת בדרך הנכונה! (מקווה שלא ימצאו כלום והכל יעבור
) בהצלחה!

רק מעירה

שאם הולכים לאט אולי אין שיפור בכושר, אבל יש שיפור בהרגשה ובכושר הנפשי, וזה טריגר טוב להרבה תהליכים נוספים, כך שלא הייתי מבטלת גם את האפשרות הזאת כהתחלה של משהו.

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

נראה לי שהסיפור שלך קצת מורכב בשביל המלצה מה עשות. אבל - יוגה זה נהדר (אני עושה פילאטיס - גם מאוד מחזק ומותח). איזו רכיבה את רוכבת? באימון/בטיול? היו לך התקפים ברכיבה? (אני שואלת, כי נגיד למשל שמדובר בקפיצות. יש מאמץ שרירי מסויים בגלל הישיבה הקלה ותנועת הסוס וכו'. אבל עליות הדופק המשמעותיות הן בגלל הקפיצות עצמן, אני מתארת לעצמי - אפקט הלונה-פארק
. אולי זו יכולה להיות אינדיקציה עבורך/עבור רופאייך, למה בדיוק מעורר את ההתקף: רק דופק, מאמץ אירובי, מאמץ שרירי, חרדה וכו') תרגישי טוב!

מור שלז

New member
ברוכה הבאה עמית ../images/Emo140.gif

אני שמחה לראות אותך פה, נשמע שבהחלט חסר לך הספורט... אין ספק שכאן את בחברה טובה
וראיתי כבר שקיבלת תגובות לעניין אז לא אחזור על קודמותי. יופי לשמוע שאת במעקב רפואי. והאמת, שאת מכירה את עצמך הכי טוב, והרעיונות שהעלית הם מעולים. הטיפ הכי טוב שיש לי לתת לך: תסמכי על עצמך. תתחילי בהדרגה ממה שעושה לך טוב, ממה שבא לך לעשות, והשאר כבר יבוא. בשבילנו, שהספורט הוא לא מקצוע אלא תחביב, ספורט צריך להיות קודם כל כיף. ואת כבר יודעת שספורט זה כיף גדול, ומתגעגעת לזה, אז אין ספק שתחזרי לזה... ושוב ברוכה הבאה

omaopa

New member
הי עמית!

כאמא לילד כמעט בן גילך הייתי אומרת לך קודם כל לסיים את הבירור הרפואי ורק אז לחזור לספורט. ברור מדברייך שאת רוצה לחזור וגם הרופא אמר שכדאי וזה טוב ויפה וגם ברור שיש לך יכולות ספורטיביות בעברך. היכולות האלה ישמשו אותך גם בעתיד ותוכלי לחזור לספורט בכל עת. אבל הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לקבל אישור רפואי מלא (מה שקוראים באנגלית all clear) לעסוק בספורט בכלל ובסוגי הספורט בפרט. אנחנו כאן בשביל לתמוך ולעזור אבל אנחנו לא אנשי מקצוע ולא מכירים אותך ואת מצבך הרפואי. כיוון שאת בעצם עדיין ילדה אני ממליצה לך לסמוך אך ורק על רופאייך והורייך ולשאול את אנשי המקצוע שאת בקשר איתם איזה ספורט הוא המומלץ לך במצבך ובאיזו עצימות לבצע אותו. ד"א לבן שלי יש אסטמה והוא רץ פעמיים בשבוע ומשחק טניס אבל אם היה לך אסטמה אני מניחה שהיו מאבחנים לך את זה כבר כי זאת מחלה יחסית קלה לזיהוי. עד כמה שידוע לי מבני (שסובל מאסטמה מלידה) ההתקפים לא מלווים בהעלאה דראסטית בדופק. בכל מקרה, כיוון שיש לך בעיה רפואית מסויימת וההתקפים גם מפחידים אותך ואת גם בן אדם צעיר אני חושבת שצריך לנקוט משנה וסופר-משנה זהירות ולהיוועץ אך ורק ברופא. אם הרופא שלך לא מבין בזה אז יש מקום להתייעץ עם רופא ספורט. אני מצטערת אם זה לא מה שרצית לשמוע אבל אני חושבת שכשיש עבר רפואי "לא ברור" כהגדרתך צריך לנקוט את כל אמצעי הזהירות הנדרשים. ספורט זה חשוב מאד אבל החיים חשובים הרבה הרבה יותר.

יוגה וכו

כמורה ליוגה ומשוחדת בעניין
ממליצה מאוד לנסות יוגה, זה יכול לעזור לך מאוד עם הנשימה, ועם "ניהול חרדות" או מתחים כתוצאה מהתקפים. אני סבלתי/ ולפעמים סובלת מהיפר-וונטילציה (נשימה מוגברת/מואצת) והיוגה היא כלי שעוזר לי מאוד לפתח ולשלוט בנשימה. אם אכן החלטת שימי לב איזה "סוג" יוגה את מתחילה (יש הרבה שיטות, ולמרות שהכל מגיע מאותו בסיס יש דגשים שונים)- אם תצטרכי הסבר או אינפורמציה אחרת, תפני אלי במסרים ואשמח לעזור אם אוכל. כל שאר העצות לגבי הליכה סדירה ושחייה הן מבורכות, בעיקר אם נעשות בהדרגה. בהצלחה!

מית צאן

New member
תודה רבה לכולן על התגובות!../images/Emo24.gif

איזה כייף לראות שיש כאן בנות כל כך נחמדות שעונות ממש מהר ומוכנות לעזור
אני חושבת שבאמת אנסה לעשות הליכות בשכונה, אתחיל לברר על מקום לשחייה וגם על יוגה, במקביל- נראה מה יותר מסתדר ומה יותר מושך אותי
בקשר למה מותר לי מבחינת הרופאים- כבר שני רופאים (קרדיולוג ומומחה לריאות) אמרו לי שמבחינתם אני יכולה לחזור לאיזה סוג ספורט שאני רוצה כי מבחינתם אין בעיה (שוב, המצב שלי מאוד מסובך.. לא מאבחנים בעיה אבל היא קיימת=\ המאפיינים של ה"התקפים שלי" מאוד מזכירים אסטמה אבל עשיתי בדיקה מקיפה ומפורטת ומצאו שהכל תקין, ואף יותר טוב ממה שחשבו) ואני יודעת שאני הולכת לחזור לספורט, אבל מאוד בהדרגה. לכן אני אתחיל עם ההליכות, אולי לאט לאט אגביר לריצות קלות (ולא ארוכות) ואתחיל יוגה או שחייה (או שניהם אם ייצא לי
). לשאלה של "סוס של נייר"- היו לי התקפים ברכיבה, אבל לא חזקים וכבר שנה בערך שלא היה לי אחד ברכיבה... הדבר שמעורר את ההתקפים שלי הוא כנראה המעבר החד בין מצב מנוחה למצב מאמץ גבוהה ולהיפך (נגיד בטניס כשרצתי בספרינט לכדור וסיימתי את הנקודה המעבר בין ספרינט לעצירה גרם לההתקף). תודה גם לתגובה הכנה של omaopa , אמא שלי בדיוק באותו הראש כמו שלך, לכן אני לא מתעקשת על לחזור לטניס ישר (כי כמו שציינתי מבחינת הרופאים כרגע אני בריאה) אלא "בקטנה". ו"סופר מייפל"- שלחתי מסר
שוב תודה רבה רבה לכולן, ולמרות שעוד לא חזרתי רשמית להיות הילדה הספורטיבית של לפני שנה, נראה לי אימצתי את הפורום

למעלה