שלום
שאלה..

קרנוק

New member
שלום../images/Emo13.gifשאלה..

האם יש מחקרים העוסקים בקשר בין ישיבה/זווית הישיבה ליכולת של הסובלים מבעיות ריכוז להתרכז יותר או פחות? בתור אחת הסובלת מ adhd אני מוצאת שיותר קל לי ללמוד בתנוחות בלתי שגרתיות. אני מנסה לעצב כסא(סטודנטית) המתאים לצרכים של סובלים מadhd ותוהה עם פוזיציה בה הדם עולה למוח באופן יחסי שהוא יותר מהמצב הרגיל,תסייע להעלאת הריכוז או להיפך. אם כן-אודה לכם אם יש לכם קישור/ים כלשהם למאמרים בנושא.
 

zivadina

New member
זוית ישיבה טובה ל-ADHD?

אני מקווה שלמישהו כאן יש רעיון. את יכולה לשאול גם בפורום התמיכה למבוגרים ADHD (אנחנו מתמקדים בהורות לילדים ADHD). אני וחלק מילדיי (כולנו ADHD) הכי אוהבים להתנדנד כשאנחנו מקשיבים. זה כנראה היבט של ההיפראקטיביות, והתנועתיות מסייעת להתרכז.
 
נראה לי שאפשר לחלק את תכונות

הכיסא לשתי קבוצות: 1. תכונות שיכולות לעזור לכל אדם אך חשובות יותר ללקויי ריכוז. 2. תכונות שרלוונטיות רק ללקויי ריכוז. אם נצא מהנחה שכיסא שנותן תחושת נוחות מקל על כל אדם את היכולת להתרכז בדברים אחרים מלבד הישיבה, תשאל השאלה מה הופך כיסא לנוח ועבור מי. התשובה לזה תלויה בתקציב שלך. כסאות גלגלים, לדוגמא מותאמים אישית ליושב בהם ממש כשם שמשקפיים מותאמים למי שמרכיב אותן ולכן מחירם מרקיע שחקים. אם תתאימי אישית כל כיסא לכל סטודנט זה יהיה מאוד נוח ונעים אבל זה לא יחזיר את ההשקעה. (למי שיושב כל יום כל היום על אותו כיסא ובחלק מהמקרים גם לא יכול להחליף תנוחה, הביטוח הרפואי משלם את הסכום הדרוש הלתאמה אישית. לך לא ישלמו.) אני מציע לך לחפש מאמרים בעיתון המקצועי ergonimics (אם איני טועה באיות)
 
למעלה