שלום

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
שלום ../images/Emo11.gif

לא נראה לי שמישהו זוכר אותי אבל ממממזמממן ניסיתי לחלום חלומות צלולים ללא הצלחה וזנחתי את הרעיון בכל מקרה היום חלמתי (אגב - תופעה מאד משמחת שכבר כמעט שבוע אני זוכר כל יום את חלום שלי, משום מה אבל לא רשמתי אותם) היה לי היום חלום שהיה לי איזה צלצול בפלאפון בדקתי על המסך מי זה היה וראיתי שיחות שלא נענו שאחת מהן היתה ממישהי שהיא האדם האחרון שיתקשר אליי. בנוסף לזה הופיעה המילה "בום" בגלל שדיברתי עם מישהו על זה ביום. שני אלה הביאו אותי לידיעה שאני נמצא בתוך חלום וזה מה שהכי מרגיז אותי !! במקום שהחלום ימשיך באופן מיידי ביותר התעוררתי.
עכשיו אם מישהו מתכוון לענות לי שהתרגשתי יותר מדי - אנא בבקשה תסבירו לי איך לא מתרגשים יותר מדי ?

Chav

New member
תגובה

אני לא יודע כמה זה יעזור לך, אבל אני מגיב בכל זאת. רוב האנשים שאני מכיר לא מצליחים להישאר בחלום בפעם הראשונה ומתעוררים תוך כמה שניות לכל היותר. לחלק זה בא עם האימון, אני בפעם השנייה כבר הפסקתי להתעורר באמצע החלום. וחוץ זה, פשוט צריך להישאר רגוע וזה כבר תלוי בבן-אדם, אם אתה מתעורר מידית אז אין מה לעשות. אבל אם אתה מרגיש שהצלילות פשוט יורדות בקצב אז תנסה להסתחרר או לשפשף את הידים או לומר "הגבר הצלילות" (או כל מילה, העיקר שאתה יודע מה הכוונה שלך במילה, אני פשוט אמרתי "הגבר" וזה עשה את העבודה) מקווה שזה יעזור לך. בהצלחה וחלומות צלולים :)

דנה^^

New member
חח... :)

הנושא לא עושה רושם ראשוני משהו אז אני אבהיר למה התכוונתי אבל דבר ראשון היי וברוך הבא ולא נראה לי שעדיין היית בפורום כשבאתי כי אני לא זוכרת.. בכל מקרה- הקטע הזה של התרגשות בחלום נורא מוזר מבחינתי, לדעתי זה תלוי בבן אדם עצמו, כי מה שאמרת פשוט הזכיר לי את החלום הצלול מס´ 2 שלי שאיך שגיליתי שאני חולמת צרחתי וצרחתי מאושר ואז החלטתי להירגע כדי לא להתעורר, לעשות בדיקת מציאות ולהתחיל לעוף. היה כזה כיף! הצלול הכי ארוך שלי עד כה.. אז כל מה שיש לי להגיד זה לנסות את השיטות להישאר בחלום (שיפשוף ידיים, להסתובב...) אממ לנסות להירגע (למרות שלא תמיד זה הגורם המכריע כמו שראית..) ובעיקר לאחל המון בהצלחה!!

Mahadi

New member
מיקוד קשב החלום

אצלי באופן אישי עובד הרעיון של להסתחרר במקום. שיטה נוספת שיש לי פחות ניסיון איתה היא למקד את הקשב במספר פרטים אחד אחרי השני(רצוי בהתחלה לא יותר מ-4 פרטים). ברגע שמגיעים לאחרון או שהקשב מתפוגג צריך לחזור לפרט הראשון עד שמתייצב הקשב. מסתבר ששיטה זו, מעבר לכך שהיא מייצבת את נוף החלום, משכללת באופן הדרגתי את יכולת המיקוד של קשב החלום שלנו. אני באופן אישי מאמין שברגע שמאמנים את הקשב עד לרמה מספיק גבוה, ניתן ליישם אותו בחיי היום יום ולא רק בחלומות(לא שאני הגעתי לרמה הזאת), ומשם הדרך עוד ארוכה ורבה. נשמע מופרך? חכו ותראו...

IC4

New member
אתם הבנתם כולכם שזה לא היה חצלול ?

כי נראה כאילו התיחסתם אל זה כאל חלום צלול בעוד שזה היה ´אולד פאשנד´ חלום רגיל פרימיטיבי... לא הבנתי את ההסבר שלך MAHADI ולא הבנתי איפה מה לשפשף עיניים בחלום או אחרי שהתעוררתי? ואיך זה יעזור אם החלום כבר נגמר :/ מה שאמרת לא נשמע מופרך רק לא מובן
לא ע"י לפחות

Mahadi

New member
כמה הבהרות

מה שחווית אכן היה חלום צלול, אף על פי שהצלילות לא היתה מוחלטת וקצרה מאוד. אם יש דבר אחד שזה לא היה זה חלום פרימיטיבי, שכן הצלילות יכולה לבוא לידי ביטוי ברמות שונות ולא חייבת להיות מוחלטת. בקשר למה שאמרתי, אל תסתבך יותר מידי, פשוט תלך על החלק של להסתחרר בחלום ואני מאמין שזה יעשה את העבודה.

IC4

New member
hhmmmmm

מה זה בדיוק להסתחרר אגב!! יש לי בעיה פיזית באף או משהו קיצר אני 99.5% מהחיים שלי נושם דרך הפה כי האף שלי סתום תמידית גם לקנח אותו חמש עשרה פעם לפני שאני נרדם לא עוזר אתם חושבים שזה קשור לזה שאני לא מצליח נגיד לנשום טוב ולהרגע? כי נגיד מדיטציה וכל אלה חלק מהענין זה נשימה טובה ומרוכזת וכאלה
אייסי לעולם לא יחלום צלול?

Mahadi

New member
תשובה

אני לא חושב עצם העובדה שאתה נושם מהפה תשפיע ישירות על החלומות הצלולים שלך, אבל לטובתך כדאי לבדוק את העניין ולטפל בו. נשימה מהאף יכולה להשפיע לטובה באופן כללי על מצב הגוף(סינון מזהמים,ליחלוח וחימום אוויר וכו´) ובכך מן הסתם היא תשפיע גם על מצב הנפש בצורה כזו או אחרת. נ.ב בלהסתחרר אני מתכוון להסתובב במקום במהירות, כמו בקרוסלה.

Variety

New member
תגובה (+ שיטה לחלומות צלולים)

היי איסי, גם לי יש בעיה דומה שמאוד קשה לי לנשום דרך האף, והנה, אני מצליח לחלום חלומות צלולים (בעיקר בעזרת מיילד). אני מאמין שאין קשר כל-כך בין הדברים, אולי יש השפעה אבל זה לא מה שמקשה עליך לחלום חלומות צלולים. מה שאתה צריך לעשות זה רצוף, לקום מוקדם בבוקר אחרי 4-5 שעות שינה ולחזור ישר לישון כשאתה חוזר על המשפט "זה חלום" או "אני עכשיו חולם" או משפט דומה. גם לפני השינה (לפני ה4-5 שעות) תגיד משהו כמו: "אי עכשיו הולך לישון, כשאחלום אדע שאני חולם ובבוקר אזכור את החלומות". אם אתה יכול, או אם להתעורר לא משפיע לך על מהלך היום, לך לישון מוקדם יותר כדי שיהיה לך יותר שעות שינה, קום אחרי 4-5 שעות שינה, שתה מים, וחזור לישון כאשר אתה אומר את המפשטים הנ"ל. אל תחכה יותר מאיזה 2 דקות. חזור ישר לישון. אחרי כמה זמן, בערך שבועיים-חודש, זה מתחיל לעשות המון חלומות צלולים. וזה גם אח"כ יעשה לך כאלה טבעית, אבל זה לוקח יותר זמן. אני השתמשתי בשיטה הזאת יחסית בהתחלה והיו לי בעזרתה המון חלומות צלולים. אחר כך משום מה הפסקתי ועכשיו שוב אני חוזר אליה. התחלתי לפני כמה ימים עם שיפור הזכרון חלומות (וזכרתי היום כ7 חלומות, חלקם קצרים וחלקם בינוניים-קצרים). זה רק מראה שאם אתה משקיע את תצליח. והפעולה של ללכת לישון שעה מוקדם יותר מאוד מאוד מועילה. חלומות פז, Variety-

wee man

New member
גם אני התחלתי לפני איזה שבוע ../images/Emo130.gif

אם תכנות תת מודע רק היו כמה ימים שלא אמרתי אבל מעכשיו יום יום אני אתמיד! כתבת שהתחלת עם שיפור זיכרון חלומות, באיזה שיטה?? אתה כותב יומן? ינון

Variety

New member
כן, אני כותב יומן חלומות.

בהתחלה היה לי קשה לקום ולכתוב, והיו ימים שכתבתי וימים שלא כתבתי, אבל החלטתי שאני חייב לכתוב יומן כדי להתקדם. אני כל לילה, לפני שאני נרדם אומר "אני עכשיו הולך לישון, כשאחלום, אדע שאני חולם, ובבוקר אזכור את החלומות" או משפט דומה, זה גם עוזר. בבוקר אני רושם את החלומות. זה אחרי כמה זמן הופך להרגל, רוטינה כזאת ולכן זה דווקא קל מאוד לכתוב. אני אפילו נהנה מלכתוב, אני בודק את השיפור שלי, כמה פרטים אני זוכר. פתאום אני גם נזכר בעוד חלומות, וזה נחמד לדעתי ולכן יש לי מוטיבציה לרשום. בלי שום שיטה מיוחדת - רק יומן חלומות ומצב רוח טוב :) חלומות פז, Variety-

Variety

New member
רציתי להוסיף ש...

רציתי להוסיף שככל שמתעסקים עם החלומות יותר, אני מתכוון, ככל שמקדישים להם יותר ומקשיבים להם, הם נעשים יותר ויותר עמוקים מבחינת תוכן, יש להם הרבה יותר משמעות והסמלים והמסרים עוברים לדעתי בצורה הרבה יותר מעניינת ועמוקה. חלומות פז, Variety-

TAleader

New member
מגניב... ../images/Emo21.gif

זה בדיוק מה שאני אומר... "אני עכשיו הולך לישון, כשאחלום, אדע שאני חולם, ובבוקר אזכור את החלומות"

IC4

New member
אני עכשיו חולם!

תת מודע: לא אתה לא מודע: שתוק! חולם! אה! זהו! אין לי שום מסגרת בחיים חוץ מללמוד שיעורי נהיגה פעם בכמה ימים ככה שאין לי בעיה כלל וכלל להעיר את עצמי בלילה ואני שותה מיץ ענבים, ולא מים אליטיסט שכמותי
אני אנסה היום /הלילה להגיד לעצמי שאני אקום ואזכור את החלום ואעיר עצמי אחרי ארבע חמש שעות ואגיד לעצמי שאני חולם ואז מחר אני אגיד לכם ידידיי אם עבד או לא

דנה^^

New member
מקנאה מקנאה מקנאה.....!!!!!

וואיי.. איזה כיף! חיים ללא מסגרת!!! גמני רוצה!!!!!!!!!!!!!!!!!

IC4

New member
אני מציע את עצמי לבריחה מהעולם

לא שיש לי רישיון או כסף אבל זה לא מה שחשוב בחיים
אגב בסוף אני צריך לדחות את תכנית החלימה כי היה לי שיעור נהיגה היום אנסה לעשות זאת היום. אגב שני - כשהתעוררתי לא זכרתי את החלום שלי והייתי מאוכזב שהSTREAK חלומות שלי הופסק (כל יום חלום) ואז פתאום נזכרתי בחלום :) ונזכרתי שהיו שניים ובחרתי כביכול איזה לזכור - איזה לשחזר ואז לרשום על דף ואחרי שרשמתי אותו לא זכרתי שום זכר לחלום האחר

דנה^^

New member
אויי אתה חייב לשמוע...

הזכרת לי שאמרת שלא זכרת את החלום- היום כשהתעוררתי נזכרתי בחלום שחלמתי ואני לא קולטת אין לא קלטתי שזה חלום.. אני זוכרת שבחלום עצמו חשבתי שזה מוזר, אבל כנראה הייתי עייפה מדי (27 שעות שינה ב 5 ימים).. ודרך אגב לא חייבים לברוח מהעולם, אבל לדעתי בית ספר יכול להיות הצעד הראשון :) כבר הספקתי השנה לקשט את השולחנות בכל מיני משפטים לצעוק על המחנך להגיד לו שהוא מקובע ללכת לפגישה עם המנהלת עם היועצת ועכשיו אני מחכה לתשובה... (כן אני יודעת שאני חוזרת על זה הרבה אבל סופסוף אני מרגישה שאני יכולה לעשות משהו נכון בשבילי, והחלטתי שבכל מקרה אני הולכת לנצח, אם זה יהיה בסוף בתוך המסגרת או מחוצה לה). דרך אגב- החלטתי שאלוהים (אם קיים) מצד אחד גאון ומצד שני ממש מעצבן.. המסכה הזו שהוא שם לנו מול הפנים מעצבנת ובמשך היום שדה שהיה לי לאחרונה לא הפסקתי לשגע אנשים עם זה, ואז הגעתי למסקנה שאין טעם לכלום בצורה כזו, אם הכל מזוייף.. ואז חשבתי- שבעצם זה ממש מגעיל מה שהוא עשה.. הדבר שאני הכי אוהבת- מוזיקה.. לא קיים?? כל השירים זו סתם המצאה? ממש מגעיל מצידו. אז אני אשחק את המשחק עם הכללים שלו ואני אנצח :) -- אם מישהו הבין משהו שאמרתי בפסקה האחרונה הוא ממש מוכשר... ודבר אחרון אליך- לפני שאתה כותב את החלומות, תחשוב עליהם לסירוגין במשך 10 דקות תקדיש קצת לחלום הראשון, קצת לחלום השני, וכך תמשיך ואז תזכור את שניהם, ככה לי זה עבד, ואולי גם בהמשך היום תיזכר.. בהצלחה!

IC4

New member
i dont believe in god

but i think about it probably everyday בכל מקרה אני לא חושב שאלוהים אחראי על המיקום שלך בביצפר אבל אני נותן לך תמיכה מלאה לנצח אותו במשחק שלו ואז כשתגססי לך במיטה ותחשבי על מה שעשית בחיים תביני יש ניצחתי את אלוהים, מענין מה יש לו להגיד לי. רגע ואולי בכלל אין אלוהים... אין אלוהים ? FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUCK
בכל מקרה, נחמד לדעת שיש עוד אנשים עם מחשבות משגעות

דנה^^

New member
אתה פסיכי...!!

וסוף סוף אפשר לדבר עם מישהו בצורה נורלית :) חחחחחחחחחחח! [עזוב.. עד עכשיו פשוט היתה רק מישהי אחת שהסכימה לחלק מהברבורים שלי.. שאר האנשים לא מקבלים את מה שאני אומרת או אומרים אני מבין אבל...] אני לא יודעת אם אני מאמינה באלוהים. מצד אחד אם הוא קיים אז ממש משעמם לו והוא מתוסבך ואני שונאת אותו על מה שהוא עשה.. אבל מצד שני יש תופעות כאלה מוזרות שזה לא יכול להיות סתם ככה.... דרך אגב זה לא מקובל עלי מה שאמרת... אני הולכת למות בשינה.. בלי כאבים בלי להרגיש בלי לדעת. כן.. לפעמים ignorance is a bless.. חוצמזה למה שיהיה לו משהו להגיד לי? זהו.. ניצחתי.. פה זה נגמר מבחינתי. לא רוצה לדבר איתו ולא רוצה לראות אותו. רוצה לישווווווווווווווון

IC4

New member
אויש עוד שניה ימחקו את השרשור הזה

דבר ראשון הרשי לי תיקון טעות קליל IGNORANCE IS BLISS (אייסי, מנהל פורום מאטריקס
שאגב תתקבלי אליו בברכה ממה שאני קורא) בכל אופן לא נראה לי שמשעמם לאלוהים יותר ממה שמשעמם לך או לי הרי אלוהים הוא רק בנאדם שקונה לנכדים שלו סוכריות קרמיות חומות בכל נמקרה נראה לי אלוהים זנח אותנו למען כוכב חדש, להתחיל בו הכל שוב עוד פעם אז אל תצפי לתשובה ממנו בעתיד הקרוב/רחוק. והוא גם לא אשם במה שקרא לעולם שלנו אחרי שהוא נטש. מה שכן את יכולה לתבוע אותו על אי מתן דמי מזונות. למות בשינה
לחיות בתוך חלום צלול לעד

למעלה