שלום )-8 חדשה אני פה

Castlog

New member
שלום )-8 חדשה אני פה

אני חדשה פה, אני מבקשת שתנסו למצוא לי את זה: יש לי מעט רקע בקבלה ומיסטיקה יהודית בפרט, ותפיסות פילוסופיות נוספות ככלל. בעניין מדיטציה קבלית מבחינה יישומית - מה כ"א ואחת צריכים לעשות לצורך עלייה וגדילה רוחנית, הארה עצמית, מילוי אנרגיה חיובית בכלי שלנו שהוא הגוף והקרנתה על הסביבה שלנו. לצערי אינני זוכרת את פרטים מדויקים ושלבים המעשיים למדיטציה מסוג זה, וכל ניסיונותי ומצוא סימוכין בספרים שיש ברשותי כשלו. סביר להניח שיש מספר דרכים לתרגול מעשי של מדיטציה מסוג זה. לדעתי המקור הטוב ביותר והאמין ביותר הוא מתלמידי הרב ברג. מעט טיפים, מומלץ לעשות מדיטציה זאת בראש חודש עברי ומועדים לשמחה שאז רמות האנרגיה החיוביות בשיאן לרבות בכניסת השבת. אני משחזרת מזכרוני בצורה די גולמית וגסה את שלבים מעשיים למדיטציה קבלית: שלב א' - הכנה חשוב שנעשה זאת בסביבה שקטה, רגועה ונוחה מבחינתינו. יש לשים לב לפרטים כגון: תאורה - לי למשל עדיף תאורה דלה, כיסא שעליו אנו יושבים, שולחן בו אנו מניחים ידיים. רצוי מאד שיהיה לנו נר, זה עוזר לריכוז. עלינו להכין את תפילת "אנא בכח" שמופיעה בכל סידור. עלינו למצוא את זוג אותיות החודש. עלינו לחשוב למי ועל מה אנחנו מכוונים את תפילתינו. נשב נינוחים על כיסא ללא הצלבת ידיים/רגליים, עמוד שדרה מתוח עם ריפיון קל. ידיים מונחות על שולחן, אפשר להדליק נר. שלב ב' - הרגעות והרפיה עוצמים עיניים, חשוב שיהיה שקט במקום. מרפים מעט ממתח שרירי הגוף וחושבים על אור לבן. ממשיכים לדמיין שאנו עולים לירושלים הקדודשה. מדמיינים פרטים בדרך לבית המקדש שיבנה כגון: כיפת הר הבית, מבנה בית המקדש, האבנים המרכיבות אותו, האנשים סביבנו וכו'. שלב ג' - אמירת תפילת "אנא בכוח" לפני תחילת המדיטציה חשוב לברר באיזה חודש אנו נמצאים ומהם אותיות החודש - זוג אותיות שמשמשים אותנו בזמן המדיטציה. כל פסוק בתפילה יש לו מטרה ותכלית בעולם הגשמי והרוחני שלנו, כאן אינני מה זוכרת מה מטרה של כ"א מהפסוקים. חשוב לחשוב על מטרה זאת לפני הדמיית האותיות ואמירת הפסוק. למשל הפסוק שאותיות תחיליות הם "קרע שטנ" - הידוע בשם אותיות השער הקטן מטרתם, אינני בטוחה בזה, לסלק אנרגיות שליליות מאיתנו ולקרב אותנו אל האור הלבן. "נגד יכש" - מטרתו לדאוג לכך שתהיה לנו פרנסה טובה וכו'. מדמיינים את 6 אותיות של כל מילה תחילית בפסוק כאור לבן. כאן חשוב לנסות לחשוב על כל אות תחילית של מילה בפסוק כאותיות מעוטרות כמו בספרי תנך שכתובים ידנית עם העיטורים, האותיות חייבות להופיע באור לבן מקרין. ממשיכים בקריאה איטית/אמירה שקטה של "אנא בכוח גדולת..." עד לסוף פסוק. ויש עוד מספר תוספת שאינני זוכרת. ממשיכים בקריאה לפסוק השני: "קבל רינת עמך...." ושוב אותו עקרון של דימיון 6 אותיות באור לבן. כאן מדמיינים צינור ריק ושקוף שניכנס כבוי דרך ראשינו ויוצא בעצם עמוד השדרה. זוג אותיות חודש נכנסות לצינור ומאירות אותו כמו נורת פלורוסנו. ויש עוד מספר תוספת שאינני זוכרת, יתכן שבלבלתי את סדר. וכך הלאה פסוק שלישי, רביעי וכו'. אני מחפשת הסבר מופרט ומעשי לכל השלבים האלה, לוח זוגות האותיות וכו'? אני מקווה שההיתי ברורה במה שאני רוצה. תריחבו בבקשה וקבלו 10 על הפורום הכה מקסים

odedbelkin

New member
../images/Emo98.gifשלום castlog

אני מצרף לך לינק אם ההסבר המפורט על אנה בכח. מומלץ לעשות אנא בכח כל בוקר. בהצלחה

Castlog

New member
הודאדלקין ../images/Emo22.gif פשוט אין מילים ../images/Emo20.gif

הקישורים שצירפת פשוט עונים לי על כל ! סקרתי בעיון אותם, אני צריכה לשבת קצת יותר בשקט כדי להבין קצת לעומק. בנוסף לתפילה חיפשתי גם את לוח/טבלה של זוג האותיות שמקבילות לחודש/מזל וזה נמצא במאמר הזה. ממש מצוין. אני גם הורדתי מהאתר 72.com את שומר המסך המזופזאפ, אך שוד ושבר. ניסיתי להתקין
וזה נותן הודעה של שגיאה. אצלך השומר מסך עובד? אם הורדת... שבוע טוב וש"ש

odedbelkin

New member
אהלן Сastlog

אצלי שומר מסך עובד טוב תנסי עוד פעם.
בהצלחה בלימוד ותרגול כמו כן בימי שישי ושבת את מוזמנת להשתתף במדיטציה קבוצתית באחד הסניפים של המרכז לקבלה. אור ואהבה עודד.

למעלה