שלום. תודה מראש.

שלום. תודה מראש.

זאת הודעה שכתבתי בפורום תקשורת ועיתונאות: "שלום. אני בן 22 וחצי והתחלתי לכתוב לאחרונה בפורום ישראלי (לא בתפוז) שעל שם נושאו קרוי הכינוי שלי (יצא לי כמו איזו התחלה של חידת הגיון. פורום כדורגל, בקיצור). גיליתי שאני ממש לא רע בזה ושאלתי היא: האם יש דרך שבה אפשר להגיע להיות עיתונאי כדורגל בלי ללכת ללמוד את הלימודים הדרושים לשם כך? מה בדיוק לעשות, ללכת למערכות עיתונים ולבקש ש"יבחנו" אותי? זה יכול לעבוד בכלל? כי אם לא, כנראה שאני סתם אלך להיות פועל זבל או משהו כזה, וקצת חבל. תודה מראש לעונים. (האם הודעה זאת היתה הרגע שבו שינו חיי את מסלולם? תלוי בכם. שוב תודה ויום טוב.)" אם יש גם פה מישהו שיכול לעזור זה יהיה מצוין. אם לא, הייתי נהג רכב קל (רשיון ב') בחיל האויר ואני מחפש עבודה בתור נהג בוס או משהו דומה (אני גר בחיפה), אם מישהו יודע להגיד לי איפה לחפש או משהו, זה גם יהיה טוב. תודה.

בכדי להיות כתב ספורט

אתה צריך קודם כל לדעת לכתוב. לא כל אחד יכול לכתוב ברמה עיתונאית. שאל את עצמך האם יש לך את זה. בין כתבי הספורט יש ודאי כמה כתבים שלא עשו את המסלול הרגיל, כלומר לא למדו לימודים פורמלייים ובכל זאת הם הגיעו לאן שהגיעו. גם אם תלך ללמוד באופן מסודר, אי אפשר להבטיח לך שתמצא עבודה בתחום. בכדי לעבוד בעיתון צריך או ויטמין פי או מזל. בכדי להכנס לשוק תנסה להתחיל ממקומון ואפילו מקומון קטן בכדי לצבור שם וניסיון. רווחה כלכלית לא תשיג מכך בהתחלה. בתי ספר לתקשורת ועיתונות נוהגים לפרסם את רשימת בוגריהם שהשתלבו בשוק התקשורת. אל תתפתה אחר זה: על כל שם של בוגר שהשתלב במקצוע יש 3 בוגרים שלא השתלבו. בהצלחה

אוקה

New member
רעיון

שלח כתבה על מה שבא לך לאימייל שלך מערכת עיתון מקומי באיזור מגורייך, זה יכול להיות על הקבוצה המקומית או כל דבר שקשור לעיר בה אתה גר. אם העורך יתלהב, הוא יצור איתך קשר ויבקש ממך עוד כתבות, מתחילים מלמטה, אין מצב שתתחיל לכתוב לעיתון יומי גדול מעכשיו, צריך לצבור ניסיון והכי טוב זה מקומון. אצלי זה עבד- פשוט שלחתי כתבה לעיתון המקומי ותמיד מתקשרים אליי שאני אכתוב עוד, למרות שאצלי זה הפוך, אני אוהבת לכתוב כשבא לי ולא הייתי רוצה לעבוד בזה... אבל אני בטוחה שהשיטה של לשלוח למערכת העיתון עובדת! נ.ב גם שלחתי כתבה לוואלה והם פירסמו, צריך לנסות ולהעיז! בהצלחה!

למעלה