שלום, שתי שאלות...

new tone

New member
שלום, שתי שאלות...

בס"ד, 1. אם הכלב שלי אכל בשר, אז אני יכול לתת לו אח"כ חלב??? או שגם הכלב צריך לשמור על כשרות?? 2. האם הורדת מוזיקה וסרטים מהאינטרנט זו גניבה?? ואם יש סרט אחד שממילא אני לא מתכוון ללכת אליו לקולנוע, והוא אוטוטו יורד מהמסכים, אז עצם זה שאני מוריד אותו לא יפגע ביוצריו כי ממילא לא התכוונתי ללכת לקולנוע... אז האם זה עדיין נקרא גניבה???

תשובות ...

אתה יכול להאכיל לכלב שלך אוכל חלבי אחרי שהוא אכל בשר. מה שאתה צריך להזהר זה בשום אופן לא לבשל את הבשר ואת החלב ביחד. יש דעות של פוסקים שאם אתה בין כה אינו חושב לרכוש אז מותר להעתיק. יש גם אוסרים בכל מקרה שזכויות היוצרים הופרו.

אלי ו.

New member
יש מחלוקת אם זה גזל

אבל אין מחלוקת שזה נופל תחת "ועשית הטוב והישר בעיני ה'". אם ברור לנו שבעלי הזכויות מקפידים על כך (אתה מוזמן להתקשר ליבואן כדי לבדוק) ברור שגם לדעת מי שאינם סוברים שמדובר בגזל שאין מדובר במעשה נכון ליהודי שומר תורה ומצוות לעשות.

J a M i T i

New member
../images/Emo42.gifלמה שתתן לכלב שלך חלב?.

זה לא בריא לכלב, עדיף שתאכיל אותו באוכל שמיועד לכלבים וזהו.

new tone

New member
תודה לעונים... אבל בקשר לשאלה 2

לא הבנתי- האם יש היתר או אין??

kren2

New member
אסף

בס"ד אשמח אם תיתן לי שמות של רבים המתירים הורדת שירים מהאינטרנט ואלה שלא מתירים .

mgb

New member
צריבת דיסקים

בס"ד הייתי רוצה להבהיר את הנושא: חל על צריבת דיסקים איסור העתקה או הורדה מאתרים בלתי חוקיים. מי שמתיר מתיר בתנאים מגבילים למשל: שימוש אישי או גיבוי דיסק מקורי וכו' אבל לא על העתקה במקום רכישה חוקית!! בפורום הזה אשתדל להעמיד את התשובה הנ"ל בכל הזדמנות!! בקישור הבא ניתן להתרשם מדעות רבנים נוספים בנידון: http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut_result.asp בברכה

למעלה