שלום שלום

gilsl

New member
שלום שלום

שלום לכל משתתפי הפורום. אנו "משתתפים שקטים" בפורום מזה זמן, וזוהי הודעתנו הראשונה להתייחסותכם. אנו זוג דתי הנשוי 4 שנים ואנו מצויים בטיפולי פוריות כשנה. התחלנו באיקקלומין כמו כולם, אבל אחרי שהוא לא עזר לנו כלל, פנינו אל פרופ´ יגאל סופר על פי המלצת "מכון פועה" והוא בדק ומצא כי הבעיה היא ביוץ מוקדם הגורם לרירית הרחם להיות צמיגית מדי בזמן הרלוונטי ואף מסר לנו כי האיקקלומין רק פגם בסיכויים שכן הוא מייבש את רירית הרחם. נרשמה לנו תרופה לאיחור הביוץ - תרופה שגורמת לתופעות לוואי לא נעימות של כאבי בטן חריפים. אנו נוטלים אותה זו הפעם השלישית. איננו יודעים האם להמשיך בקו זה או לעבור להזרקות ? האם אנו מבזבזים זמן ועלינו להתקדם ? בנוסף - האם מישהו שמע על ד"ר אילן ברעם ? לטוב או לרע ? נודה להתייחסותכם.

עמית@

New member
נדע יותר אם תוכלו לפרט את שם התרופה

אני מניחה שאחרי כמה מחזורים (אם לא יצליחו) כדאי לעבור לזריקות שיאפשרו תיזמון מדוייק יותר של הביוץ. אם הבעייה היא ביוץ מוקדם בלבד (בדקתם את הזרע?) הרי שאפשר בקלות יחסית לטפל בכך ברוך בואכם ובהצלחה

gilsl

New member
פרוגינון C

התרופה עליה המליץ לנו פרופ´ סופר היא פרוגינובה משהו. משום מה התעקש הרופא הרגיל שלנו לרשום לנו פרוגינון C. לגבי הזרע - נבדק ונמצא תקין לגמרי. אגב - דווקא העובדה שלכאורה אין בעיה של ממש (יש בעיה קלה ביותר עם מינון של TSH אך הרופאים מתעלמים ממנה), ובכל זאת ההריון לא מגיע - מתסכלת וגורמת לתחושה שאולי "מפספסים" כאן בעיה נסתרת.

רומי 007

New member
תוכלי להסביר לי בבקשה

למה הכוונה רירית צמיגית מדי? את מתכוונת עבה מדי?

gilsl

New member
רירית

כן. כך שהזרעונים "נתפסים" או "נלכדים" בה ואינם מסוגלים לנוע ליעדם. הדבר נבדק בבדיקת PCT שערכנו.

עמית@

New member
הכוונה לריר צוואר הרחם כנראה

כך שהזרעונים לא מסוגלים לנוע ולפגוש בביצית. אפשר לעקוף זאת באמצעות הזרעה ישירות לרחם

gilsl

New member
בעיה...

האם ניתן לבצע הזרעה ללא קבלת זריקות שמעלות את הסיכוי להריון מרובה עוברים ? אין ספק שבכי טוב לנו זה הזרקה ישירות לרחם - אבל האם אין אנו "קופצים" קדימה ומסתכנים בריבוי זקיקים מיותר ?

מיכל ק-ש

New member
הי gilsl

ניתן לבצע הזרעה ללא קבלת הורמונים לפני כן. אני עברתי שתי הזרעות על בסיס המחזור הטבעי - כלומר עם זקיק אחד.

gilsl

New member
איך?

האם זה דורש אישור מיוחד מקופ"ח או שזה תלוי רק בהמלצת הרופא ?

עמית@

New member
לא צריך אישור מיוחד- אתם והרופא

מחליטים יחד בהתאם לנתונים. תתיעצו איתו ותקבלו החלטה

מיכל ק-ש

New member
ככה

עשיתי את ההזרעה כמטופלת של קופ"ח כללית. לא הייתי צריכה שום אישור מיוחד מלבד הפנייה של הרופא שטיפל בי.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

אני קיבלתי את הפרוגינוןC ביחד עם האיקקלומין. איקקלומין כדי לחזק ביוץ (סתם, אפילו לא היו לי בעיות ביוץ) ופרוגינון, כדי לא לפגוע ברירית ובריר צוואר הרחם. נשאלת השאלה למה קיבלת מלכתחילה איקקלומין? האם את לא מבייצת? או מבייצת מוקדם מידי. יש בהחט אפשרות לעשות הזרעה ללא מתן הורמונים. אבל זה צריך להיות בזמן, ואם את מבייצת לפני הטבילה- תצטרכי לברר מה לעשות. אני לא ידועת אם פרוגינובה ופרוגינוןC הם אותו חומר בדיוק. פשוט תרימי טלפון לרופא שרשם לך את המרשם ותשאלי. זאת לא דרישה מוגזמת, ואני בטוחה שהוא יענה ברצון. את בטוחה שהוא אמר לקחת את הפורגינובה לבד? בלי איקקלומין? פרוגינובה לבד מקבלים במקרה של רירית רחם דקה. ואכן יש לה תופעות לוואי לא נעימות. עצבנות, גלי חום ועוד. שיהיה בהצלחה
נועם

gilsl

New member
הרופא אשם...

הרופא לא חשב על זה שהטבילה באה לאחר הביוץ. יתרה מכך, שאלנו אותו האם זה ייתכן והוא ענה שלא. הביוץ היה בסדר גמור - והאיקקלומין בא לדעתנו מתוך "שגרה" של רופא נשים. מאוחר יותר גילינו שזו היתה טעות ושהאיקקלומין רק הפריע. לכן עכשיו אנחנו לא סומכים ב 100% על הרופא נשים הרגיל ושוקלים לשלם פרטי למומחה באופן קבוע.

לא צריך לשלם לרופא פרטי

ברגע אתם יכולים לפנות למומחה לפריות דרך הקופה, אם תגידו איפה אתם גרים ולאיזה קופה אתם שייכים יוכלו להפנות אותכם לאנשים המתאימים.

limordc

New member
ד"ר ברעם

אם אני לא טועה אילן ברעם הוא רופא נשים ולא מומחה לפוריות. אני הייתי אצלו אזושהיא תקופה דרך מאוחדת בירושלים אבל עד כמה שאני זוכרת הוא מקבל גם במודיעין.

רחל5

New member
זוג יקר

איקקלומין אכן ניתן אוטומטית לכל בעית פוריות, עד שלא הוכח אחרת. אני קיבלתי אותו בלי סוף, גם לאחר שהתבררה בעית הזרע של בעלי. כדור נהדר וגאוני, רק חבל שלא משתמשים בו בשכל. הוא ניתן במקרים שיש צורך לדחות את הביוץ, ואף עושה זאת לעיתים בהצלחה. על אף זאת, הייתי בהרצאה בה המרצה (שהינו רופא נשים ורב) ציין את העובדות הבאות: "כאשר זוג שומר על הלכות נידה, יש צורך לוודא שהביוץ אצל האישה מתרחש לאחר הטבילה במקווה. במקרים בהם מתברר כי הביוץ יוצא לפני הטבילה, ניתן לדחות את הביוץ בעזרת אחת השיטות הבאות: 1. ארוחת בוקר (!) - פתרון מפתיע, אך עובד בכ- 25% מהמקרים. הקפדה על אכילת ארוחת בוקר מלאה, המכילה פחממות וחלבונים, עשויה לדחות את יום הביוץ. 2. אסטרוגן - עוזר בכ- 25% נוספים. 3. איקקלומין - עוזר בעוד כ- 30%. יש לבדוק את השפעת התרופה על רירית הרחם, ובמקרה הצורך להוסיף אסטרוגן. בכל מקרה, לא נהוג לתת איקקלומין למשך יותר משישה מחזורים." (זוהי ההרצאה החמישית בסדרת ההרצאות בנושא "אתיקה והלכה של הפוריות", שאפשר למצוא במאמרים. לצערי, טרם קיבלתי אישור לפרסם את התקציר הזה, ולא נראה לי שאי פעם אקבל. בכל זאת, היה לי חשוב להביא את המידע הזה, כי אני רואה את נושא הביוץ לפני הטבילה חוזר בפורום מדי פעם). נדמה לי שפרוגינובה ופרוגינון-C הם אסטרוגן. תבדקו מה החומר הפעיל. אם כך, הרי שהרופא פשוט המליץ על מעבר מפיתרון מס´ 3 לפיתרון מס´ 2. בנוגע לפניה לרופא פרטי - אין צורך מיד בהתחלה לפנות לרופא באופן פרטי, אך חשוב שיהיה מומחה פוריות. ראיתי שכתבו לכם שדר´ ברעם איננו מומחה פוריות. אם תציינו את האזור בו אתם גרים, והקופה בה אתם חברים, אולי תקבלו המלצות מחברי הפורום. תנסו גם לעשות חיפוש בפורום (בעזרת מנוע החיפוש) על שם הישוב שלכם וישובים סמוכים. אולי תעלו על משהו. בהצלחה!

רחל5

New member
מנסה להקפיץ כשרות לאזרח

קופ"ח מאוחדת, אזור מודעין. אין המלצות על מומחה פוריות?

רחל5

New member
אוי, זה כבר לא קופץ.

נועם, תוכלי לתת להודעה דחיפה קטנה למעלה?

למעלה