שלום שלום.

שלום שלום.

שלום שלום פורום. מזמן אני כבר מתעניין בחלומות ובחלומות צלולים, והיו לי רגעים קצרים אך טובים כשחלמתי חלומות צלולים. רציתי לשאול משהו, כבר כמה פעמים התעוררתי מחלום, אפשר לקרוא לזה "התעוררות שווא", אבל הייתי במיטה שלי, ראיתי הכל במעורפל, וניסיתי לדבר והכל, כאילו הייתי משותק ואחרי זמן מה יצאתי מזה, אז השאלה שלי, זה מה זה?

Manny Calavera

New member
שיתוק שינה

מה שבעצם קרה לך זה שיתוק שינה. זה תהליך שקורה כל פעם כשאתה נרדם על מנת שלא תעשה במציאות את הדברים שאתה עושה בחלום. אתה בעצם התעוררת, אבל הגוף שלך עוד לא, ולכן מצאת את עצמך במצב הזה. זה מצב טוב להיכנס ממנו לחלום צלול, בעזרת שיטת ה WILD (קרא בפורום). אגב, זאת לא "התעוררות שווא". התעוררות שווא זה כשאתה מתעורר, מתחיל לעשות את הדברים הרגילילם שלך בבוקר ובעצם זה בחלום.

אוקי...

אוקי תודה. אבל השיתוק השינה שקורה לי זה אחרי שאני מתעורר מחלום, או מחלום רע וכו'.. או שאפשר להכנס לשיתוק שינה גם לפני שנרדמים?

Manny Calavera

New member
שיתוק שינה הוא חלק מתהליך ההירדמות

אתה יכול להיכנס לשיתוק שינה לפני שאתה נרדם, בעזרת טכניקת ה WILD. (http://www.planetnana.co.il/Lucidity/Sub5.htm)

Bluescale

New member
אנשים שנכנסים לשיתוק שינה

אחרי התעוררות זה בד"כ מחלום בלהות שהיה באמצע מחזור השינה והאפקט עדיין לא ירד (שיתוק הגוף) או אנשים עם הפרעות שינה בגלל בעיית ספיחת/אספקת סרטונין(הנוזל שמוזרם במוח לצורך הרגעת הגוף) ידוע לך על בעיות שינה בד"כ?

לא שידוע לי...

אבל ממה שאני זוכר, רוב החלומות שהיה לי בהם 'שיתוק שינה' היה בחלום לא בלהות.. ואיך בודקים אם יש לי בעיות שינה או לא?

goldy

New member
נטייה להיתעוררות

סהרוריות, קם עייף, בלהות וכן כל דבר אחר שלא מיתחרז עים "לקום רענן".

למעלה