שלום שלום

שלום שלום

הכרתי לאחרונה את הלהקה ויכול להיות שאני אסתובב פה קצת באזור ודרך אגב- מאיפה מאט יודע לנגן על פסנתר? ואיך הם מבצעים שירים בהופעות? מי מנגן על גיטרה? או על פסנתר?

RuNoOsH

New member
../images/Emo42.gifשלום שלום,

לא יודעת לענות על השאלות ששאלת, אבל בטח מישהו כבר יענה לך, למרות שדיי מת כאן..

Latisia

New member
ברוכה הבאה...

ראיתי בכמה הופעות שלהם שבשירים שיש פסנתר אז מאט עומד עם הגיטרה מאחורי הפסנתר ומנגן... נראה לי שאין הרבה שירים של פסנתר וגיטרה באותו הזמן... רק פעם אחת ראיתי את שמישהו מנגן איתם וזה היה בשיר אנאינטרנדד... הנה כאן אפשר לראות קליפים והופעות שלהם: http://www.youtube.com/results?search=muse&search_type=search_videos

Latisia

New member
אוי חח סורי...

משום מה הבנתי שאתה בן אבל יצא לי בלשון נקבה :X שרי 18 ו4 חודשים נורט יורק, טורונטו, קנדה- דה גרייט וויט קאנטרי

BambaCreature

New member
שלום וברכה.

ניפרד בשמחה... המומינים. טוב, אני סוטה מהנושא. מאט לימד את עצמו לנגן על הפסנתר. הוא אומר שעדיין קשה לו לקרוא תווים, אבל כפי שאנחנו שומעים, זה לא מפריע לו לנגן יצירות של רחמנינוב, אז נסלח לו... בהופעות בדר"כ מנגנים רק על אחד מהם בו-זמנית. נגיד, בניו-בורן, בהתחלה פסנתר, ואז מאט עובר לנגן את השיר על גיטרה. ולפעמים הם מאלתרים (לדוגמא, מנגנים את כל סאנבורן על גיטרה). חוץ מזה, לפעמים מאט מנגן על גיטרה ונשמעים ברקע גם קולות של פסנתר (ב-Stockholm Syndrom ו-Bliss). אני לא יודע אם זה נגן כלשהו (אף פעם לא ראיתי כזה), או שהם הקליטו את החלק של הפסנתר ופשוט משמיעים אותו (שזה דיי רמאות לדעתי...). לאלוהים הפיתרונים. ד"א, גם אני אופיר, בן 14 וחצי, אבל ~סטגאדיש~, מחיפה... וגם אני חדש.

Tommy The Cat

New member
כל מה שכתבת בשלוש שורות האחרונות

היית יכול פשוט לסכם במילה אחת- "פלייבק"

Tommy The Cat

New member
וכן

זה מה שהם עושים בהופעות. לפעמים מנגנים את כל השיר על הגיטרה. לפעמים רק על פסנתר. איך שבא לאדון מאתיו שלנו=]

זה רק גורם לי לאהוב אותו עוד יותר

בן אדם שלמד לבד לנגן ככה זה בנאדם מוכשר בטירוף. מילא סתם אידיוטים שמנגנים אקורדים בגיטרה. אבל להלחין כאילו יצירות רוק פרוגרסיב ולנגן יצירות קלאסיות זה כישרון מיוחד

Latisia

New member
מיוז זה פרוגרסיב רוק?

תמיד חשבתי רוק אלטרנטיבי :p מה בכלל הבדל בניהם? אם יש בכלל...

Pipe Dreamer

New member
מיוז זה ממש לא פרוג

מיוז זה אלטרנטיב טהור. כל קשר בינם לבין פרוג מקרי בהחלט, ואני אישית עוד לא מצאתי כזה.

Pipe Dreamer

New member
לא מדוייק

מאט למד פסנתר עם מורה מגיל צעיר, אם אני לא טועה גם אביו פסנתרן. לעומת זאת, הוא למד גיטרה לגמרי לבד. אני מניח שאם הוא אמר שהוא מתקשה לקרוא תווים, הכוונה היא בגיטרה (בעיה מוכרת אצל גיטריסטים, שרובם לא יודעים לנגן מתווים) לגבי העניין עם הפלייבקים, זה לא רמאות. זה בדיוק כמו שהם היו שוכרים נגן שיעלה לבמה בהופעות וינגן רק בשירים מסויימים שצריך אותו, אבל לא יחשב כחבר להקה. מה לעשות שקשה להגיע בהופעה לרמת הביצוע של הקלטה באולפן, ולפעמים יש תפקידים שאין מי שיבצע אותם. עדיף את זה מאשר שתאלץ לראות את בליס בלי גיטרה או לחילופין בלי הפירוקים של האקורדים ברקע.

BambaCreature

New member
להיפך.

לפי מה שאני קראתי, הוא למד גיטרה קלאסית בבית-הספר במשך כחצי שנה, ואז המשיך ללמוד בעצמו. פסנתר הוא למד *לגמרי* בעצמו, זה בטוח. תקרא את התשובה הראשונה לשאלה בראיון הזה. ואבא שלו היה גיטאריסט, לא פסנתרן. בקשר לפלייבקים - לדעתי זה כן רמאות. הם יכולים לוותר עליו. בהופעות לא צריך להיצמד למקור, לגירסת הסטודיו. לא צריך לוותר על גיטרה בבליס, צריך לוותר על הפסנתר. צריך להתפרע ולהיות מקוריים. אני מעדיף שהשיר אולי יהיה פחות "עשיר" מוזיקאלית, מאשר שישמיעו איזה פלייבק. הופעה זה הופעה, אם הייתי רוצה לשמוע את הפלייבק הייתי יכול פשוט להקשיב לאלבום. בליס עם גיטרה בלבד יכול להיות מגניב. ובעצם, מי צריך את בליס?

Tommy The Cat

New member
מי צריך את בליס?!

שתדע לך שבליס זה אחד השירים המפורסמים של מיוז. ואחד או אפילו ה-שיר הופעות שלהם, אתה צריך לראות את הקהל בשיר הזה כדי להבין. כשיצא לך להניח ידיך על אחד מהדיוידים שלהם בהזדמנות, תן מבט על הקהל בקטע של bliss. יום טוב.

BambaCreature

New member
האמת, גם אני בהתחלה אהבתי את בליס.

אבל זמנים השתנו. עכשיו הוא נשמע לי שיר קיצ'י ומעצבן. אין לי בעיה עם זה ששאר המעריצים אוהבים אותו (ודווקא כן ראיתי אותו בהופעה חיה - בהולבולו, בסוף, עם הבלונים הענקיים. הזוי לגמרי...). אבל לדעתי רוב השירים של מיוז פשוט יותר טובים ממנו. יום/לילה טוב וחג שמח.

Pipe Dreamer

New member
גם אני לא ממש אוהב אותו

אבל זה עדיין לא סותר את העובדה שזה אחד משירי ההופעה הכי טובים שלהם. אפשר לקפוץ ולהשתגע בשיר הזה גם בלי לאהוב אותו.

למעלה